In 7 stappen naar meer vrijheid (en passief inkomen) dankzij een schaalbaar verdienmodel


Suzanne van Duijn

Mijn schaalbare verdienmodellen zijn de basis geweest van mijn vrijheid die ik nu heb. Met deze 7 stappen ervaar jij ook meer vrijheid dankzij een schaalbaar verdienmodel.

De vrijheid die ik nu heb, heb ik te danken aan mijn schaalbare verdienmodellen. Ik ben locatie-onafhankelijk, heb weinig afspraken in mijn agenda en verdien meer dan ooit. Ik heb tijd, geld, kan gaan en staan waar ik wil, en doe bovendien wat ik leuk vind. Wil jij dit ook? Dan heb ik een beknopt zeven stappenplan voor je waar ik mijn methode deel in een notendop.

Luister hier de podcast:

Stappenplan voor vrijheid door een schaalbaar verdienmodel

Een schaalbaar verdienmodel is een manier om geld te verdienen waarmee je in theorie makkelijk kan groeien. Oneindig kan groeien zelfs, omdat het niet afhankelijk is van jouw uren. Jouw werkweek is met 40 uur vol, maar met een schaalbaar verdienmodel kan je oneindig verkopen. Denk aan het verkopen van een e-course. Het kost jou niet meer tijd om er 100 te verkopen in plaats van 10. Als de cursus eenmaal staat, en je doet je marketing, dan kan je er meer mee te verdienen in dezelfde tijd.

Wil jij dit ook? Check dan deze zeven stappen:

1. Wat is vrijheid voor jou?

Om vrijheid te bereiken, moet je eerst weten wat vrijheid voor jou betekent. Wat is vrijheid voor jou? Veel kunnen reizen? Weinig werken? Doen wat je leuk vindt? Veel geld verdienen? Veel tijd hebben voor je gezin? Pas als je weet wat je wilt, kan je daar naartoe gaan werken.

2. Welke mindset heb je nodig?

Dit klinkt misschien vaag. Maar grote kans dat je nog belemmerende overtuigingen hebt over het krijgen van de vrijheid die je wilt, en over hoe dat te bereiken met een schaalbaar verdienmodel. Het is daarom belangrijk om inzicht te krijgen in de beperkende gedachten die je nu klein houden. Om vervolgens hiermee af te rekenen en een groeimindset te kweken. Zo kan je zelfverzekerd jouw doelen realiseren.

3. Hoeveel geld heb je nodig?

En dan bedoel ik niet ‘nodig’ om te overleven, maar nodig om je vrij te voelen. Hoeveel geld heb je nodig voor jouw droomleven? Naar welk salaris werk je toe? Zonder financieel doel heb je weinig richting. Net als bij stap 1, moet je weten waar je naartoe werkt. Al is geld slechts een middel voor het echte doel.

4. Watvoor schaalbaar verdienmodel past bij jou?

Voor je aan de slag kan, moet je weten watvoor schaalbaar verdienmodel jou kan helpen naar vrijheid. Welke vorm kies je? Een e-book? E-course? Of een heel ander soort training, masterclass of heel ander soort verdienmodel? Een hoger uurtarief of team kan je ook helpen met groeien. Alleen zijn deze manieren vaak minder tijd- en/of locatie-onafhankelijk. Weet ook goed aan wie je wilt gaan verkopen. De doelgroep vormt de basis.

5. Kom in actie!

Nu moet je echt aan de bak. Het blijft niet meer bij denken, je moet doen. Dus maak een salespage, schrijf dat e-book, ontwikkel die cursus. Wat mij altijd erg helpt, is van te voren een globaal raamoverzicht maken van je product. Welke hoofdvraag beantwoordt jouw product? Welk probleem van je doelgroep los je op?

6. Lanceren maar!

Is je product (bijna) klaar? Dan is het tijd om te lanceren. Plan je lancering goed, want je kan maar één keer lanceren. Bedenk goed hoe je jouw doelgroep gaat bereiken, op welk kanaal, met watvoor content. Het is aan te raden om een speciale lanceringsactie te bedenken, zoals een earlybirdkorting of presale-actie. Zo moedig je mensen aan om NU te kopen.

7. Doorlopend verkopen

Hopelijk heb je in de lancering de eerste producten verkocht. Dan is het nu tijd om doorlopend te gaan verkopen. Je wilt niet alleen verkopen in de lancering, maar ook – juist – elke maand weer! Dat zorgt immers voor een continue inkomstenstroom, en de financiële vrijheid en rust waar je zo naar verlangt. Genoeg geld verdienen, doen wat je leuk vindt, en je niet over de kop werken. Jouw doelgroep helpen en hun probleem oplossen met jouw product. Hoe mooi is dat? Een continue klantenstroom vereist een continue marketingstrategie. Mensen kopen niet ‘vanzelf’. Uiteindelijk zijn het jouw marketing en sales waarmee het valt of staat, evenals de klanttevredenheid van eerdere klanten.

Als dit eenmaal staat, kan je meer verkopen in minder tijd, en meer verdienen zonder je over de kop te werken. Dan geniet je passief inkomen en kan je de (financiële) vrijheid ervaren waar je nu van droomt.

Wil je hiermee aan de slag? En kan je wel wat hulp gebruiken?

Mijn online programma Freedom Queen is speciaal ontwikkeld voor mensen die die hun tijd ruilen voor geld (‘uurtje-factuurtje’) en (deels) willen overstappen naar een schaalbaar verdienmodel (kennis/resultaat verkopen). Freedom Queen is een groepstraject, wat betekent dat je vier maanden lang onderdeel van het programma, en je omringt met gelijkgestemden. Door de kleine groep blijft het programma persoonlijk en is er ruimte voor jouw vragen, maar kan je ook leren van anderen. Het is fijn om te zien dat je niet de enige bent die struggle’t, en te kijken hoe anderen het doen. Dit alles onder begeleiding! In de community kan je dagelijks terecht met vragen. Die worden beantwoord door twee experts op het gebied van online marketing: Stephanie de Geus en Mylène Bouwman. Stephanie en Mylène hebben gewerkt voor o.a. Charlotte van ’t Wout en Carlijn Ottens.

Freedom Queen op een rijtje:

  • Enorm groeien in 4 maanden tijd: van uurtje-factuurtje naar een schaalbaar verdienmodel
  • 7 online modules met mijn bewezen methode
  • Toegang tot de community voor extra commitment, netwerk en inspiratie
  • Dagelijkse begeleiding in de community en antwoord op je vragen (ma-vrij)
  • Bonus: exemplaar van mijn boekWork Hard, Travel Harder‘ t.w.v. €20,-
  • Bonus: exemplaar van mijn boekDe route naar €100.000 per jaar‘ t.w.v. €20,99
  • Bonus: masterclass ‘Verdriedubbel je Instagram-volgers‘ t.w.v. €47,-
  • Bonus: Freedom Queens verrassingspakket t.w.v. €40,-

Investering: €995,– (excl. BTW) of betaal in vijf termijnen van €200,- per maand.

Bedenk eens hoe snel je dit terug verdient als jouw schaalbaar verdienmodel staat!

Meer weten over het traject? Testimonials lezen van eerdere Freedom Queens? Of interesse in het programma? Kijk dan even op deze pagina. Je kan je ook hier meteen aanmelden >

Twijfel je nog?

In deze masterclass deel ik hoe ik van uurtje-factuurtje switchte naar een schaalbaar verdienmodel, en mijn inkomen verdrievoudigde in een jaar. Het is de blauwdruk van Freedom Queen. Bekijk hem nu gratis >

Hopelijk tot snel!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *