10 manieren om je money mindset te verbeteren 2


Verbeter je money
Foto: Daisy Fotografie

Verbeter je money mindset, Werk aan je relatie met geld en vergroot je financiële intelligentie. Pas dan ben je klaar voor een dikkere bankrekening. Zo doe je dat!

Sinds begin 2020 werk ik hard aan mijn money mindset. Ik begon hier onbewust mee, maar naar mate het jaar verstreek, werd ik me ervan bewust. Hé, wat was mijn money mindset en financiele intelligentie gegroeid! Als ik terugkijk, zie ik waarom en hoe dat is gebeurd.

Je money mindset verbeteren: waarom?

Eind 2019 schreef ik in deze blog mijn doelen voor 2020 op. Ik wilde graag weer meer gaan verdienen dan in 2019. Dat jaar was vooral een pas op de plaats. Ik stopte met veel freelance klussen, om mij volledig te kunnen focussen op mijn boek, de ontwikkeling van Snappr en dingen waarvan ik nog niet precies wist wat het zouden zijn. Ik wilde ook meer gaan verdienen, omdat mijn vriend en ik graag een huis wilden kopen, en daarvoor was geld nodig.

Maar ja, hoe krijg je meer geld? Natuurlijk zijn daar goede strategieën voor nodig, moet je genoeg werken (en ook slim werken) en ook een goed tarief vragen. Maar het begint bij een sterke money mindset. Als jij belemmerende overtuigingen hebt over geld, houd je onbewust geld tegen en saboteer je je eigen succes. Daarom is werken aan je money mindset een slimme stap. Dat weet ik nu, maar eind 2019 had ik nog geen idee. Toch begon ik onbewust aan mijn money mindset te werken vanaf 2020.

Bij FIG

1. Interview succesvolle mensen

Ik zeg het vaker: zoek rolmodellen. Dat ben ik sinds begin dit jaar gaan doen met mijn rubriek Zij verdient een ton. In deze rubriek interview ik vrouwen die een ton per jaar verdienen. Hier leer ik zoveel van. Ik ga er groter van denken en zie opeens talloze mogelijkheden.

boek

2. Start met beleggen

Begin dit jaar startte ik met beleggen. Ik opende een beleggingsrekening bij ING en kocht mijn eerste ETF’s. Dat vergrootte mijn money mindset. Ik moest over een mentale drempel om dit te doen, want ja: beleggen klinkt toch wel spannend. Dat is het alles behalve. Klein beginnen? Via Peaks kan je beleggen met je wisselgeld. Elke week wordt automatisch mijn wisselgeld belegd. Met de code SUZANTWO7 krijg je €10 cadeau als jij ook start!

3. Investeer in een businesscoach

Nadat mijn eerste boek uitkwam, besloot ik te gaan investeren in een businesscoach. Ik wilde mijn bedrijf laten groeien, maar wist niet goed waarheen en hoe. Ik wist zeker dat een businesscoach mij zou kunnen helpen, en dat ik dan sneller zou gaan dan alleen. Ik was klaar met aankl*ten, en wilde resultaat. Ik koos voor Carlijn Ottens. De investering heb ik alweer terugverdiend!

Mijn boek

4. Lees boeken

Dit jaar wilde ik niet alleen elke maand een boek lezen, maar ook nog eens boeken over geld. Over business. Over persoonlijke groei. Het verbeterde mijn money mindset. Ik las o.a. Blondjes Beleggen Beter, De rijkste man van Babylon, Hypotheekvrij, Miljonair met een gewone baan en Think and grow rich.

Tip: lees deze boeken als je meer wilt verdienen >

Boeklancering
Op mijn boekevent

5. Bezoek events

Begin februari bezocht ik de Tony Robbins Experience. Dat is een soort preview van het echte event Unleash the power within. Het lijkt mij heel gaaf om eens naar dat event te gaan, want de preview was al heel erg leuk en leerzaam. Met corona zal het nog wel even duren denk ik, maar ik ga zeker ooit eens naar Tony Robbins!

6. Koop een huis

Het huis kwam eerder dan verwacht. Door corona besloten we toch te gaan zoeken. We hoopten dat er minder concurrentie zou zijn. Nou, niet dus. Toch is het gelukt! Eind juni tekenen we het koopcontract, begin augustus was de financiering rond, en begin september komt ons appartement op Funda. We krijgen eind van het jaar de sleutel van ons nieuwe huis. En man, wat heb ik nu al veel geleerd over huizen kopen en verkopen, en de vastgoedbranche in het algemeen. Ook dit vergroot echt je money mindset. Ik bedoel: een aankoop van een paar ton doe je niet elke dag.

Ons droomhuis?

7. Onderzoek je belemmerende overtuigingen

De groei van jouw money mindset wordt beperkt door belemmerende overtuigingen. Deze beperkende gedachten houden je klein. Zolang je ze hebt, ga je nooit rijk worden. Het is dus zaak om te onderzoeken wat jouw money mindset is, wat je belemmerende overtuigingen zijn en hoe je hiervan af komt. Ik interviewde money mindset mentor Blanca erover.

8. Verhoog je prijzen

Money mindset verbeteren? Verhoog dan eens je prijzen. Dit vergt moed. Mensen met een beperkte money mindset zullen het niet durven. Zij vinden zichzelf niet meer waard, en zullen dus ook niet meer gaan verdienen. Verhoog je je prijzen, dan vergroot je je money mindset. En dan zal er ook meer geld binnen gaan komen. Ik verhoogde al na drie coachees de prijs van mijn 1:1 Traject.

9. Praat over geld

Een tip die ik van meerdere ‘money mindset experts‘ heb gehoord, is: praat over geld. Door over geld te praten, doorbreek je het taboe en verbeter je je relatie met geld. Kwestie van: wat je aandacht geeft groeit. Door er geheimzinnig over te doen, leren we ook niet van elkaar. Overigens hoeft praten over geld niet altijd over harde euro’s te gaan.

Money mindset verbeteren
Money mindset verbeteren

10. Check regelmatig je financiën

Tot slot een tip van Marjan Heemskerk: verdiep je in je eigen financiën. Weet wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Zo krijg je inzicht in je eigen financiële situatie. Pas dan kan je die verbeteren. Struisvogelpolitiek heeft geen zin. Het gaat je in ieder geval niet helpen je money mindset te verbeteren.

Wat doe jij om je money mindset te verbeteren?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “10 manieren om je money mindset te verbeteren

  • Eva

    Hey Suzanne 🙂

    Ik las net het boek Rich Dad Poor Dad, en vond het lekker inspirerend. Nu had ik een vraag – hij heeft het ook over het vergroten/versterken van je financiele intelligentie. Wat zijn jouw tips om dit te doen?

    Groetjes,
    Eva