Het belang van meerdere verdienmodellen (+ deze 10 verdienmodellen heb ik) 2


Verdienmodellen
Meerdere verdienmodellen

Meerdere verdienmodellen zorgen voor meerdere inkomstenstromen. Zo wed je niet op één paard! Met deze tien verdienmodellen verdien ik mijn geld.

Toen ik in loondienst was, rekende ik er elke maand op dat ik de 24ste mijn salaris kreeg. Ik wist precies hoeveel dat was, en gaf meestal ook alles uit tot de laatste euro. Best tricky, want als mijn werkgever eens laat was, of failliet was gegaan, had ik geen andere inkomstenbron. Ik wedde op één paard…

Inmiddels werk ik voor mezelf en heb ik meerdere verdienmodellen. Dit betekent dat ik op verschillende manieren mijn geld verdien. Dit geeft mij veel vertrouwen, Als er één verdienmodel wegvalt – om welke reden dan ook – dan heb ik er nog een aantal! Als de ene inkomstenbron wat minder gaat, loopt een ander vaak weer beter. Dat heet balans. Het is net als met beleggen op de beurs. Spreiding is key!

Meerdere verdienmodellen: mijn 10 inkomstenbonnen

Laatst heb ik even zitten tellen, en ik heb nu dus tien verdienmodellen! Tien manieren waarop ik geld verdien. Ik wed op tien paarden, en win dus altijd. Soms met meerdere paarden, haha. Lang leve meerdere verdienmodellen! Dit zijn mijn tien bronnen van inkomen:

Snappr

Met mijn PR-bureau Snappr – dat ik samen met Chantal Schram heb – hanteren we twee verdienmodellen. Daarnaast hebben we nog een PR-workshop op aanvraag, maar dat is zoals gezegd op aanvraag en absoluut geen hoofdinkomen.

1. PR-uitvoering

We nemen de PR van bedrijven uit handen. Dit wil zeggen dat we de PR voor onze klanten uitvoeren. We zorgen dat ze in de media komen. En met ‘we’ bedoel ik ons team.

2. Online PR-cursus

Daarnaast hebben we een e-course waarmee ondernemers leren om zelf hun PR te doen. Dit kan hen veel geld besparen (en veel exposure opleveren).

Met Chantal

Vrije Meid

Met mijn eigen bedrijf Vrije Meid heb ik maar liefst acht verdienmodellen.

3. Boeken

Mijn eerste boek Work Hard, Travel Harder kwam uit in februari 2020. Dit boek gaat over werken en reizen als digital nomad; locatie-onafhankelijk werken en daardoor kunnen reizen wanneer je wilt. Mijn tweede boek komt eind november (2021) uit en heet De route naar €100.000 per jaar. Dit boek gaat over hoe je meer kan gaan verdienen met je eigen bedrijf. Over iedere verkoop ontvang ik royalty’s.

Met mijn uitgever

4. E-books

Voordat mijn boeken uitkwamen, schreef ik al drie e-books. Deze boeken bracht ik uit in eigen beheer. Een e-book uitbrengen is wat mij betreft geen big deal. Het hoeft niet zo lang te zijn als een ‘echt’ boek. Bovendien scheelt het drukkosten en dergelijke. Ik verdien meer aan elke verkoop, maar ik verkoop over het algemeen veel minder.

5. Masterclasses

Ik bied twee masterclasses aan. Dit zijn korte videotrainingen waar ik in een uur een onderwerp behandel. Mijn eerste online training gaat over locatie-onafhankelijk werken; de 5 stappen die daarvoor je moet zetten. De tweede masterclass gaat over het laten groeien van je Instagram-volgers, en hoe je deze volgers kan omzetten naar klanten. Beide masterclasses kosten €17,- (excl. BTW).

6. E-courses

Een e-course is wat mij betreft een online cursus; een langere training. In tegenstelling tot mijn masterclasses, kosten deze e-courses wat meer tijd. Ik heb inmiddels twee e-courses en beide cursussen bevatten ongeveer vijf uur aan lesmateriaal. Daarnaast zijn er opdrachten, die je in de praktijk kan brengen en wat meer tijd kost. Daarom krijg je twee maanden de tijd om de hele cursus af te ronden.

Ontdek jouw missie

7. Freedom Queen (online coachingprogramma)

Behoefte aan meer begeleiding tijdens een cursus? Met Freedom Queen combineer ik het beste van een e-course (online lesmateriaal tot je nemen in je eigen tijd) met persoonlijke coaching. Deelnemers krijgen toegang tot mijn meest uitgebreide cursus so far – waar ze leren hoe ze een schaalbaar verdienmodel kunnen bedenken, maken en lanceren. Zo kan je meer verkopen en verdienen in minder tijd. Het traject duurt vier maanden en er zitten zes groepscalls bij, waar ik live coaching geef. Daarnaast zitten er een paar toffe bonussen bij! Inschrijven kan t/m dinsdag 21 september >

8. Coachingtraject (1:1)

Liever 1:1 coaching? Dat kan ook! Ik heb doorlopend plek voor nieuwe coachees; ondernemers die door mij persoonlijk begeleid willen worden. Ik hielp al een aantal mensen om te starten met ondernemen, en een aantal ondernemers om door te groeien naar the next level. Superleuk om te doen! Uiteraard is dit wel iets duurder (want tijdintensiever) dan mijn groepsprogramma Freedom Queen.

9. Affiliatemarketing

Op VrijeMeid.nl (waar je nu bent) verdien ik soms ook geld als iemand via mijn blog iets koopt bij een ander. Bijvoorbeeld als ik een boek of hotel promoot. Als iemand via mijn linkje doorklikt en bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Elke maand levert dit mij circa een paar honderd euro op. Lees hier meer over affiliate marketing >

10. Sponsored posts

Tot slot verdien ik geld aan mijn blog doordat bedrijven mij betalen om kort naar hun product of dienst te verwijzen. Soms is dit puur een linkje, soms is het een groter stukje. Een enkele keer schrijf ik een heel artikel in samenwerking met een bedrijf. Uiteraard altijd bedrijven waar ik achter sta! Ik werk niet met iedereen. Het moet wel relevant zijn voor jou als lezer.

Digital Nomad E-Course
Bloggen

Andere verdienmodellen

Beleggen

Een andere manier om meer geld te verdienen (een extra inkomstenbron te starten) is door te beleggen. Zo kan je een extra verdienmodel genereren zonder dat je hoeft te gaan ondernemen. Door te beleggen bouw je vermogen op. Op sommige beleggingen ontvang je zelfs dividend. Dit zijn passieve inkomsten. Wanneer je vermogen zo groot is dat je van het rendement zou kunnen leven, ben je financieel vrij. Maar ook voor die tijd kan beleggen interessant zijn én al extra inkomsten opleveren.

N.B. Ik verdien ook geld wanneer je via deze link een beleggingsrekening bij BUX opent! Jij ontvangt dan een gratis aandeel!

Vastgoed verhuren

Beleggen hoeft niet op de beurs. Je kan ook beleggen in vastgoed. Door een pand aan te kopen en dit te gaan verhuren, genereer je een extra inkomstenbron. Je verdient zelfs drie dubbel met vastgoed.

  1. De winst die je maakt op de huurinkomsten.
  2. De hypotheek die wordt afgelost; waardoor je vermogen opbouwt.
  3. De waardestijging van het pand (op lange termijn).

Daarom ben ik mij aan het oriënteren op vastgoedbeleggen. Al vind ik het in deze markt best een ding om een appartement te vinden en te verhuren… Wellicht liever een vakantiehuisje?

Hoeveel inkomstenbronnen heb jij? Heb jij al meerdere verdienmodellen en zo ja, welke?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Het belang van meerdere verdienmodellen (+ deze 10 verdienmodellen heb ik)

  • Andries Furster

    Suzanne, jouw oma is weer zo lief om dit door te sturen en ik heb genoten van jouw enthousiasme in je tekst. Zie ook de adviezen van je opa terug. Mijn kleindochter Ysanne die ik vorig het boek van jouw gaf is momenteel in New York. Voor 3 maanden college op de universiteit daar. Probeer haar te pushen naar een zelfstandig bestaan na haar studie. Ze heeft het in zich. Is nog een beetje nonchalants. Het ga je goed. Groet Andries Furster.