Hij verdient een ton: Menno Stekelenburg


Menno Stekelenburg
Menno Stekelenburg

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Want dat willen we allemaal wel! Menno Stekelenburg (20) draait een ton omzet met zijn social advertising agency ‘Marketing met Menno’.

De 20-jarige Menno Stekelenburg startte begin 2021 zijn eigen social advertising agency ‘Marketing met Menno‘ waar hij kennisondernemers helpt met adverteren op Facebook en Instagram en online marketing advies. Dat gaat zo goed dat hij dit jaar al meer dan een ton omzet draait. Hoe bereikte Menno in korte tijd deze groei? Wat zou hij met de kennis van nu anders gedaan hebben? En wat het met je doet om op jonge leeftijd al zoveel geld te verdienen?

Luister hier het hele interview met Menno Stekelenburg:

1. Kan je je even voorstellen? Wat doe je precies?

“Ik ben Menno Stekelenburg, online marketeer en specifieker advertentie specialist. Social ads zijn ideaal om je ideale klant te bereiken. Adverteren kan al vanaf een euro per dag. Mijn bedrijf heet Marketing met Menno. Het bestaat bijna een jaar. Daarnaast heb ik een tweede bedrijf: Modernn Menno. Dat staat nog in de kinderschoenen.”

2. Wanneer begon je met ondernemen?

“Op mijn zestiende schreef ik mij in bij de KVK. Mijn moeder moest haar handtekening zetten. Ik begon met ondernemen, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Ik ging me fulltime focussen op fitness, bodybuilding en powerlifting. Ik startte een fitnessbedrijf. Daar kwam ik er achter dat ik advertenties draaien het leukste vond aan het ondernemen. Ik draaide toen ook advertenties voor mijn vriendin, en die deden het super.”

3. Waarom niet ‘gewoon’ een studie en een baan zoeken?

“Ik merkte aan alles dat ik iets voor mezelf wilde opbouwen. Ik zag grote ondernemers als Joshua Kaats adverteren, en ik dacht wauw. Ik nam een voorbeeld aan die jongens. Ondernemen bleek echter minder makkelijk dan dat zij het lieten lijken. Ik had geen idee, maar uiteindelijk kom je wel ergens.”

4. Waarmee help jij je klanten inmiddels?

“Ik help kennisondernemers met social advertising en marketing consulting. Ik adviseer over salesfunnels, doelgroepen, etc. Concreet help ik mijn klanten met het opzetten van salesfunnels en advertenties zodat zij kunnen opschalen. Daar krijg ik de meeste energie van. Inmiddels heb ik een team van zes freelancers die mij hierbij helpen. Een VA, grafisch ontwerpers en advertentiespecialisten. Ik zoek momenteel een zevende. Maar ik begon gewoon alleen. De meeste klanten blijven gemiddeld zeven-acht maanden. Ze betalen €500-€1000 per maand.”

Menno Stekelenburg
Menno Stekelenburg

5. Hoe groeide je in een jaar van 1 naar 7 mensen?

“Ik begon met Marketing met Menno en gaf elke dag kennis weg op social media. Zeven dagen per week wilde ik content publiceren. Daarnaast ging ik op zoek naar ondernemers met een groot netwerk, zoals businesscoaches Tineke Zwart en Sharona Bolander. Zij coachten ook weer ondernemers. Door deze mensen gratis kennis te bieden, haalde ik de eerste maand al vijf klanten binnen. Via Sharona kreeg ik weer nieuwe klanten. Inmiddels deelde ik niet alleen kennis op Instagram, maar nam ik mensen echt mee in mijn leven. Mensen kregen het gevoel dat ze mij hierdoor kennen. Dat wekte vertrouwen. Ik hoefde mezelf bijna niet meer te verkopen.

Op een gegeven moment had ik 50 klanten. In een maand had ik 29 klanten aangenomen. Ik werkte mijn kop eruit om het bedrijf draaiende te houden. Per klant ben ik ongeveer 3-4 uur per week bezig. Ik werkte meer dan 100 uur per week… Dat was het moment dat ik andere mensen ging inschakelen. Ik las The Lean Start-up en The E-Myth, maar miste iemand die concreet zei wat ik moest doen. Ik zocht een nieuwe coach die mij hielp om zo snel mogelijk mijn team op te zetten. Ik nam twee specialisten aan, aan wie ik zo snel mogelijk de klanten over te zetten.”

6. Hoeveel klanten heb je nu?

“Inmiddels heb ik 39 klanten. Op mijn hoogtepunt had ik 75 klanten. Ik doe er zelf nog 15. De rest wordt gedaan door mijn team. Omzet is leuk, maar je mentale gesteldheid is zoveel belangrijker. Ik draai nu minder omzet, wat vooral wat doet met je ego. Maar als je niet je processen en team in orde hebt, kan je alleen opschalen met je eigen tijd. Iedere nieuwe klant kost je meer uren. Dat heeft een plafond. Je wilt groeien zonder je eigen uren te laten groeien. Dat kan door processen te structureren, en door een team te bouwen.”

7. Wat doet het met je om zoveel geld te verdienen?

“Het voelt heel fijn, maar ik haalde een tijdje geen voldoening meer uit het bedrijf. Geld is lekker, maar uiteindelijk is het ook maar geld. Ik hoef geen Louis Vuitton tassen. Geld geeft zekerheid, maar het is niet alles. Als je er 100 uur per week voor moet blijven werken, geeft het geen vrijheid. Ik heb op het punt gestaan om te stoppen. Het werd teveel. Nu doe ik geen dingen meer die ik niet per se zelf hoef te doen. Als je dat wel blijft doen, is de lol er op een gegeven moment af. Ongeacht geld.”

8. Wat vinden je vrienden ervan?

“Het maakt niet uit. Iedereen moet doen wat hem gelukkig maakt. Soms is het wel gek om te beseffen dat ik zoveel meer verdien dan sommige vrienden. Ik vertel daarom niet iedereen wat mijn omzet is. Het moet niet uitmaken wat je verdient. Tegelijkertijd ben ik zo snel gegroeid in korte tijd, financieel en qua persoonlijke ontwikkeling. Dat is soms lastiger. Niet iedereen snapt waarom ik zoveel met werk bezig ben. Maar ik heb een lange termijn visie. Dat begrijpt niet iedereen. Daar moet je ondernemer voor zijn!”

9. Hoeveel omzet draai je dit jaar?

“Dit jaar draai ik ongeveer €105.000 omzet. Volgend jaar kan het zeker 2,5-5 ton worden. De eerste maanden van het jaar ging het nog heel langzaam, maar op een gegeven moment draaide ik bijna 20K per maand. De heilige 10K-grens passeren was toch wel bijzonder. Daarna wordt het allemaal relatief. Nu focus ik me liever op mijn mentale gesteldheid. Om daar achter te komen, moet je vaak eerst genoeg geld verdienen. Maar ik keer mezelf slechts €1750 salaris uit iedere maand.”

10. Hoe is je money mindset?

Mindset is niet alles. Met hard werken kom je er ook. Maar ik besef me nu wel hoe belangrijk het geestelijke stuk is. Ik wilde eerst al mijn geld bij mij houden. Daardoor leefde ik in schaarste. Ik geef nu ook makkelijker geld uit. Dat is nodig om te groeien.

Mijn interesse in geld werd gewekt doordat ik iemand sprak die 2 miljoen per jaar draaide. Hij zei: ‘de enige beperkende factor ben je zelf’. Hak grote doelen op in kleine stukjes. Sta jezelf toe om te groeien. Bekijk je huidige relatie met geld en de relatie die je zou willen hebben. Wat moet er gebeuren om te veranderen? Ga die stappen zetten. Weet waar je heen wilt en wat je moet doen. Maak het concreet. Denk niet alleen in (financiële) doelen, maar ook: welke mindset moet je hebben om deze doelen te halen?”

11. Hoeveel kosten heb je?

“Dit jaar maak ik ongeveer €35.000 kosten. Business coaching, mindset coaching, breathwork, hypnose, mijn team. Het zijn veel investeringen. Dit ga ik volgend jaar zeker terug zien in mijn omzet. Door deze kosten nu, kan ik volgend jaar groeien. Geld uitgeven hoort erbij. Heb een lange termijn visie. Geld komt wel weer terug! Denk in overvloed. Als je op elke cent gaat zitten, word je gek.”

12. Hoeveel uur werk je inmiddels nog?

“Nog steeds veel. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Mijn werkdagen zijn meestal 7-10 uur. Ik probeer niet meer in het weekend te werken, maar op te laden voor de nieuwe week. Er moet balans zijn om echt succesvol te zijn. Toen ik leefde op 4 uur slaap en een Redbull, leed mijn sociale leven en mijn gezondheid er onder. Succes heeft dan een prijs.”

13. Belangrijkste les die je hebt geleerd dit jaar?

“Zelf verantwoordelijkheid nemen. Geef niet je team de schuld. Het is vaak te wijten aan jezelf. Heb je een goede briefing gegeven? Je kan pas loslaten als de processen op orde zijn en mensen weten wat je van ze verwacht, en wat ze van jou kunnen verwachten. Denk bij een team niet meteen aan ’tien mensen’. Begin klein, bijvoorbeeld met een VA. Maak het niet te groot.”

14. Wat doe je met je geld? Geef je veel uit of beleg je veel?

“Ik heb nu geld, dus als ik zin heb boek ik een ticket. Sinds dit jaar reis ik meer. In het buitenland ervaar ik minder prikkels en zorg ik beter voor mezelf. In Nederland gaat alles zo snel. Een mooi appartement hoef ik niet; ik woon nog steeds op 30 vierkante meter. Ik focus liever op het afstrepen van mijn bucketlist. Ik steek ook maandelijks geld in dividendaandelen en crypto. Vervolgens kijk ik er niet meer naar. Deze beleggingen betaal ik niet van mijn salaris, maar direct uit mijn bedrijf. Ik heb een eenmanszaak.”

15. Wie zijn jouw rolmodellen?

“Ik kijk veel naar de Amerikaanse markt. Tony Robbins is natuurlijk awesome. In Nederland vind ik Tibor en Jeff Jeroense heel tof. En Birgit Luijk, mijn eigen businesscoach.”

Volg Menno Stekelenburg via Instagram of luister zijn podcast >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *