Interview Judith Noordzij: reizen, remote werken en moeder worden 1


Judith Noordzij

Judith Noordzij (34) is influencer, coach, spreker en auteur en deelt dagelijks op Instagram (@junoordzij) over vrijheid en je eigen pad bewandelen. Ik sprak haar voor Vrije Meid.

Judith Noordzij ken je misschien wel als @junoordzij op Instagram. De influencer, coach, spreker en auteur heeft meer dan 52.000 volgers en deelt dagelijks over vrijheid en je eigen pad bewandelen. Hoe doet zij dit? Hoe creëerde Judith een vrij leven? En welke tips heeft ze voor als jij ook een carrièreswitch wilt maken, op reis wilt of remote wilt werken? Ik vroeg Judith ook wat vrijheid nu voor haar betekent nu ze terug in Nederland is én in mei een eerste kindje verwacht.

Luister hier het hele interview met Judith Noordzij:

1. Vertel eens, wie is Judith?

“Ik ben gewoon Judith, maar mensen willen dan graag horen wat ik doe. Ik noem mezelf online ondernemer. Mijn werk is grotendeels online, dus dat dekt de lading het meest. Wat ik doe is coachen, spreken, schrijven, ik ben influencer en ik heb een burn-out platform opgericht. Mijn boek ‘Ik was advocaat, nu ben ik mezelf‘ gaat hier ook over. We definiëren ons met ons beroep. Advocaat was lang mijn identiteit. Mensen reageren toch anders als je zegt dat je influencer bent…”

2. Hoe ziet jouw week eruit? Hoe verdeel je je aandacht?

“Al mijn weken zien er totaal anders uit. Op zondagavond check ik mijn agenda om te kijken wat voor afspraken er staan en wat mijn planning wordt die week. De ene week ben ik meer bezig met coaching, de andere week met het platform. Als influencer ben ik dagelijks actief op social media; ik haal daar ook vrijwel al mijn werk uit. Ik heb ook betaalde samenwerkingen als influencer. Mijn werk verschilt dus, maar ik ben elke dag bezig met social media. Het voelt heel gemakkelijk, al heb ik er niet elke dag even veel zin in.”

Judith Noordzij
Judith Noordzij

3. Hoe ben je zo groot geworden op Instagram?

“Ik begon in 2015 met Instagram, toen ik nog thuis in een burn-out zat. Het leek me leuk om af en toe een fotootje te delen, zodat familie en vrienden zagen hoe het met me ging. Ik was in die periode ook veel bezig met sport en werd langzaam een ‘fitgirl’. De combi van de burn-out en het sporten trok aandacht. Ik grap wel eens dat mijn sixpack destijds de aftrap is geweest van mijn groei op social media. De focus van mijn Instagram is inmiddels verlegd van burn-out en fitheid naar meer positief leven. Ik heb nooit een strategie gehad. De ontwikkeling van mijzelf als persoon is de rode draad. Ik groei organisch gestaag door.”

4. Hoe begon jij voor jezelf?

“In 2017 begon ik voor mezelf als coach en spreker. Dat kwam voort uit het feit dat ik – nog in loondienst – vaak de vraag kreeg of ik eens koffie wilde drinken om te praten over burn-out. Bedrijven benaderden mij op hun beurt voor lezingen. Dat was voor mij de aanleiding om voor mezelf te beginnen. In 2018 ben ik door uitgeverijen benaderd om een boek te schrijven, wat resulteerde in mijn boek ‘Ik was advocaat, nu ben ik mezelf‘, dat in 2019 uitkwam. Instagram heeft mij heel veel gebracht, het is een waanzinnig platform om met anderen in contact te komen. Ook nu ik zwanger ben vind ik het enorm waardevol om andere moeders te volgen voor tips.”

5. Je hebt inmiddels ook een Burn-out Platform. Vertel?

“Met mijn oude platform ben ik gestopt. Ik ben daar vrij makkelijk in. Ik hoef niet een heel team mee te slepen. Gewoon lanceren, testen en doorgaan als het werkt. In 2020 ben ik een Fire to Inspire platform begonnen, om mensen bij elkaar te brengen met verschillende vragen over burn-out, HSP, starten met ondernemen, etc. Dat was uiteindelijk veel te breed. Het voelde alsof ik niet iedereen mijn volledige aandacht kon geven. Het thema burn-out was voor mij het meest waardevol; met die groep wilde ik door. In maart 2022 heb ik daarom het Burn-out Platform gelanceerd. “

6. Was het moeilijk om met iets te stoppen dat wel goed liep?

“Ja, er waren mensen die wekelijks om mij rekenden. Maar het voelde voor mij niet meer goed. Ik wil doen waar ik gelukkig van word, en dat ook aan anderen meegeven. Dus uiteindelijk begrepen ze het wel.”

Judith Noordzij
Judith Noordzij met hond

7. Je hebt van begin 2020 tot eind 2021 in een camper gereisd. Vertel?

“Het idee ontstond begin 2019. We woonden in een huurappartementje middenin Rotterdam. Voor ik een huis zou kopen, wilde ik altijd nog eens een lange reis maken, het liefst een camperreis door Mongolië. Dat werd hem op dat moment niet in verband met onze hond, maar Europa was wel een optie. We namen een jaar om het voor te breiden. Maart 2020 zouden we gaan. De voorbereiding bestond vooral uit het uitzoeken van en sparen voor een grote camper. Ook moest mijn vriend locatie-onafhankelijk werk creëren voor zichzelf.”

8. Hoe verdienden jullie geld onderweg?

“We hebben een lifestyle platform (‘JUST.thelifestyle’) opgericht waar we ook online trainingen en e-books verkochten. Daar haalde mijn vriend een groot deel van zijn inkomen uit. Mijn eigen bedrijf zat in de lucht doordat een jaar daarvoor mijn boek was uitgekomen. Mijn vriend heeft daardoor ook deels voor mij kunnen werken. Doordat we gewoon inkomsten hadden, en nergens voor terug hoefden te komen, konden we blijven reizen tot we het zat waren. Onze vaste lasten waren super laag. Aan goed internet gaven we relatief veel geld uit.”

9. Waarom kwamen jullie oktober 2021 weer naar Nederland?

“Internet zorgde vaak voor frustraties, maar de grootste uitdaging op reis was balans. Je wilt genieten van de reis, maar er moet ook gewerkt worden. Mijn werk vind ik heel leuk, dus ik werk makkelijk 8 uur per dag. Maar dat maakte weer dat ik het ‘zonde’ vond van om niet de omgeving te genieten. De dagelijkse zoektocht naar balans is natuurlijk een luxeprobleem, maar dit was wel een reden om uiteindelijk terug te keren. Wonen en werken in een camper is een vrij onrustig bestaan. Genoeg water, zon en elektriciteit zijn de ‘zorgen’ van de dag. Daar wilden we ons niet meer mee bezig houden. We waren allebei toe aan weer wat meer rust; een basis.”

10. En nu ben je zwanger! Hoe sta je erin?

“We hebben een paar maanden in een huurhuis gezeten. Begin maart zijn we verhuisd naar ons koophuis. Ik sta er vrij ontspannen in. We hebben een bedje voor de baby besteld. Ik ben geen type die allerlei lijstjes afwerkt, ik laat het gewoon over me heen komen. Ik ervaar nog steeds veel vrijheid. Natuurlijk heb ik nog geen idee hoe het gaat zijn straks, en gaan dingen heus anders worden, maar ik geloof heilig dat vrijheid kan blijven bestaan. Vrijheid is voor mij dat je kan doen wat je wilt doen op het moment dat je het wilt doen. Met mijn twee honden heb ik de laatste jaren ook rekening moeten houden. Ook met een kind kan je heus een vrij leven leiden. Misschien is het alleen iets meer regelen.”

11. In hoeverre heb je geluk gehad? Kan iedereen een vrij leven leiden?

“Vroeger kreeg ik die opmerking wel eens; dat ik geluk had gehad. Ik denk dat dat deels klopt; mijn wieg stond in Nederland en ik heb naar school kunnen gaan. Niet iedereen ter wereld kan alles worden wat ‘ie wil. Maar er is wel vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Als je hard werkt, ligt er veel binnen handbereik. Alleen moet je soms concessies doen. Ik ken veel mensen met een goede baan, een groot huis. Ze willen uit de ratrace, maar durven er niet uit te stappen. Je moet een bepaald inkomen of bepaalde status opgeven. Daar moet je lef voor hebben.”

12. Hoe krijg je de juiste mindset om die keuzes te maken?

“Ik geloof dat je kleine stapjes kan zetten en die mindset kan trainen. Omring je met de juiste mensen, die al doen wat jij wilt doen. Bij mij ging het ook niet van de een op de andere dag. Ik ben naast mijn baan in loondienst al deels voor mezelf begonnen. Als je merkt dat het werkt, groeit je zelfvertrouwen. Je kan zoveel meer dan je denkt. Dat je ooit als advocaat bent begonnen, zegt niet dat je nooit iets anders kan gaan doen. Kijk naar de skills die je hebt, en bedenk hoe je die ook op een andere manier kan gebruiken. Stop met jezelf in een hokje plaatsen. Een fixed mindset houd je klein.”

Judith Noordzij
Judith Noordzij

13. Hoe ben jij destijds uit je ‘hokje’ gekomen en gekomen waar je nu staat?

“Boeken als ‘Think and grow rich‘ hebben mij wel geholpen. Het besef kwam dat je ‘het anders’ kan gaan doen en kan veranderen. Ik ben veel met persoonlijke ontwikkelingen aan de slag gegaan. Ik heb NLP-cursussen gedaan, een yogaretreat, veel dingen om inzicht te krijgen in je eigen gedachtenpatronen. En ik heb bij een psycholoog en coach gelopen.”

14. Welke plannen heb jij voor de rest van het jaar?

“De groei van mijn bedrijf komt in 2023 wel weer. Ik moet in mei bevallen en wil lekker vier of vijf maanden met verlof en genieten van mijn eerste maanden als moeder. Ik hoef geen mommy influencer te worden, maar ik zou het raar vinden om straks niets over mijn kind te delen. Een kind is een groot deel van je leven. We gaan het zien!”

Meer weten over Judith? Volg haar op Instagram via @Junoordzij >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Interview Judith Noordzij: reizen, remote werken en moeder worden

  • Katofpoes

    Wat een inspirerend verhaal, Judith! Het is geweldig om te lezen hoe je jezelf hebt ontwikkeld van advocaat tot een veelzijdige online ondernemer en influencer. Je hond op de foto is trouwens ook superschattig! Het is bewonderenswaardig hoe je je leven zo hebt vormgegeven en hoe je flexibel bent omgegaan met veranderingen, zoals je reis in de camper en nu je aanstaande moederschap. Jouw verhaal herinnert ons eraan dat vrijheid en succes binnen handbereik liggen als we de juiste mindset hebben. Dank je wel voor het delen van je inspirerende reis! 💪🌟🐶