5x Toffe digital nomad boeken 1


Met Imke en Alex

Deze vijf boeken zijn must-reads voor digital nomads (in de dop).

Toen ik in 2015 stuitte op de term ‘digital nomad’ was er nog weinig over het onderwerp te vinden. Werkenvanuithetbuitenland.nl – toen nog gerund door André Gussekloo – was mijn enige Nederlandse bron. Ook las ik het boek ‘Een werkweek van 4 uur‘ (The 4 Hour Work Week) van Timothy Ferriss. Dat inspireerde mij enorm. Later op NomadCruise hoorde ik dat dit hét digital nomad boek bleek te zijn. Werkelijk iedereen op het schip had het gelezen.

Inmiddels zijn er meer digital nomad boeken. Ik zet mijn vijf beste tips voor je op een rijtje.

1. Work Hard Travel Harder

Uiteraard tip ik je graag mijn eigen boek. Wie had dat vijf jaar geleden gedacht? Toen nog in loondienst, nu locatie-onafhankelijk ondernemer. Ik schreef er een boek over en deel mijn tips en learnings hoe je ook digital nomad wordt. Volgens mij het enige Nederlandse boek over digital nomads!

2. The 4 Hour Work Week

Deze klassieker mag niet in je kast ontbreken als je wilt werken en reizen als digital nomad. Ook wanneer je passief inkomen wilt genieten, en liever parttime reist als digital nomad, is dit boek een dikke aanrader. Ik schreef eerder al een samenvatting met de beste learnings van Timothy Ferriss.

3. The Digital Nomad Handbook

How to work and play on the road, flexibel werken dankzij moderne technologie: in deze gids van Lonely Planet lees je hoe. Vind werk, bespaar geld en werk online waar je maar wilt. Dit boek klinkt een beetje als mijn boek!

4. Digital nomads

Mijn inspiratiebronnen Andre Gussekloo en Esther Jacobs schreven samen een handboek voor wereldburgers. How to live, work and play around the world. Het boek is Engelstalig. Esther Jacobs schreef trouwens ook nog meer boeken. Je leest ook een interview met haar in mijn boek Work Hard Travel Harder.

5. The Suitcase Entrepreneur

Dit was ook een van de eerste boeken die ik las over het onderwerp digital nomads. Wat ik al zei: er waren gewoon niet heel veel opties toen ik begon. Natalie Sisson is echt de Nieuw-Zeelandse variant van Esther Jacobs. Ook zij kreeg te maken met de lastige regels van het systeem. Disclaimer: omdat Natalie geen Nederlander is, is niet alles een-op-een toe te passen.

Zelf een boek uitbrengen? In deze blog neem ik je mee in het hele proces. Lees ook alle meest gestelde vragen over mijn boek. Check hier mijn boeklancering!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “5x Toffe digital nomad boeken