Zij verdient 5 ton per jaar: Kim Munnecom 2


Kim Munnecom
Kim Munnecom

Hoe kan je vijf ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Law of Attraction expert Kim Munnecom (34) draait dit jaar vijf ton met haar bedrijf en deelt hoe ze dat doet.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die (ongeveer) een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Kim Munnecom, law of attraction expert en businesscoach, spreker en podcaster, draait dit jaar zelfs vijf ton omzet. Dit is hoe zij dat doet.

Update: inmiddels verdient Kim meer dan een miljoen! Luister het interview uit 2023 hier:

1. Kan je je even voorstellen? Wie is Kim Munnecom?

“Mijn naam is Kim Munnecom, 34 jaar, ik woon in Maastricht met mijn vriend. Sinds drie maanden ben ik mama van Julian. Ik ben law of attraction-expert en online businesscoach. Dit betekent dat ik mensen help bij het manifesteren van hun droomleven en droombusiness. Dat zit hem in eerste instantie niet in strategie, het gaat over het masteren van de law of attraction. Hiermee kan je je mind zo programmeren dat je een magneet wordt voor alles wat je wilt.” 

Kim Munnecom
Kim Munnecom

2. Wanneer ben je voor jezelf begonnen?

“In september 2011 begon ik voor mezelf, toen nog als voedingsdeskundige en mindsetcoach. Ik begeleidde mensen met afvallen. Dat heb ik zes jaar lang gedaan, 1-op-1 in een praktijk. In januari 2017 kreeg ik een burn-out. Dat was voor mij het keerpunt om het anders te gaan aanpakken. Niet meer vol met afspraken zitten, maar naar een ander verdienmodel. In maart 2017 lanceerde ik mijn online community, gericht op afvallen (‘Nooit meer op dieet’). In april 2017 begon ik ook een pilotgroep met ondernemers. Het coachen op mindset bleek ik ook voor die doelgroep te kunnen doen.”

3. Welke verdienmodellen heb jij momenteel?

“Ik heb twee online trainingen: de law of attraction (LOA) mastery (€497) en de weight loss mastery (€297). Van die eerste training heb ik er al meer dan 500 verkocht! Dat is €250.000. Daarnaast bied ik een 1-op-1-VIP-dag (€2500) aan en een VIP-sessie van 1,5 uur (€595). De 1-op-1’s zijn vooral bedoeld voor ondernemers die met behulp van de law of attraction een succesvolle business willen creëren. Daar verkoop ik er ongeveer twee van per maand. Verder ben ik nog een mastermind (€7500) gestart, waarin ik een groepje van 12 ondernemers een half jaar begeleid rondom deze onderwerpen. Er zijn elke maand live dagen en ik geef wekelijks coaching.”

4. Hoeveel omzet levert dit jaarlijks op? 

“In 2017 draaide ik nog 50.000 euro omzet. Ik investeerde dat jaar 15.000 euro in coaching en zat 2,5 maand op Bali. Het was echt een transitiejaar. Mijn winst was maar 17.000 euro. In 2018 groeide mijn omzet naar een ton. In 2019 draaide ik tweeënhalve  ton omzet. Voor 2020 is de prognose vijf ton. Ik zit momenteel op ruim drie ton, maar daar komt de omzet van de mastermind nog bij. Dat is dan al vier ton. Dus die vijf ton ga ik halen dit jaar!” 

5. En welke kosten heb je?

“Mijn kosten vallen mee. Vooral online trainingen zijn erg schaalbaar, en passief. Daarom is het verstandig een laagdrempelig online product te creëren. Vorig jaar heb ik totaal 77.000 euro aan kosten gemaakt. Dit jaar zit ik ongeveer op hetzelfde bedrag. Mijn winst ligt naar verwachting dus boven de vier ton dit jaar. Uiteraard moet daar nog belasting over betaald worden. Personeel is mijn grootste kostenpost. Ik heb een online businessmanager, een podcasteditor, iemand die processen automatiseert, iemand die blogs schrijft van mijn podcasts, iemand die video’s edit, iemand voor de klantenservice en nog een coach die de 1-op-1-coaching voor de weightloss-klanten doet. Ik adverteer momenteel nog niet, daar wil ik mee gaan experimenteren. Op dit moment haal ik vrijwel al mijn klanten uit mijn podcast en Instagram. Moet je nagaan wat er nog voor kansen liggen. Een miljoen omzet is dan haalbaar!”

6. Hoeveel uur werk jij per week?

“Voor ik moeder werd, werkte ik vijf dagen per week. Nu vier. Ik werk niet in de avonden en weekenden. Ik heb gewoon verlof genomen, al kwam mijn zoontje drie weken te vroeg. Tijdens mijn verlof ben ik wel podcasts blijven opnemen. Daarnaast deed ik wekelijks nog een Q&A voor de LOA-mastery. Het was uitdagend om niet te werken, omdat ik mijn werk zo leuk vind. Zeker de laatste maand, toen ik was hersteld.

7.  Hoe ontdekte je jouw belemmerende overtuigingen over geld? En hoe verbeterde jouw money mindset?

“Vaak is je money mindset geprogrammeerd in je jeugd. Ik had een nare ervaring met geld gehad, en wist: ik wil dat leven niet. Dit wordt nooit mijn realiteit. Maar ik bleef hangen op 50.000 euro omzet. Ik deed het niet slecht, maar leidde ook geen droomleven. Ik zat als voedingsdeskundige altijd volgeboekt, maar ik vroeg te weinig. Je zit snel aan je plafond. Op Facebook zag ik iets over online ondernemen. Zo rolde ik die wereld in. The 4 Hour Work Week was een eye opener. Toen ik zag wat er mogelijk was, deed dat zoveel met mijn mindset. Ik startte met podcasts luisteren, boeken lezen, persoonlijke ontwikkeling.

Kim Munnecom
Kim Munnecom

8. Wat is de sleutel geweest tot jouw succes? 

“Toen ik eenmaal zag wat er mogelijk was, wist ik dat het kon. Als ik zie dat iets kan, weet ik dat ik het ook kan. Ik moest alleen nog uitvogelen hoe. Ik had al een sterke mindset. Dus omring je met succesvolle ondernemers. Ik zag dat zij niet per se beter waren dan ik, maar dat ze het wel uitgevogeld hadden. Dat stimuleerde mij. Een schaalbaar online product is de katalysator geweest voor mijn succes. Tot slot is mijn podcast de nummer een tool om te verkopen. Als ik iets nieuws lanceer, kondig ik het daar aan, op Instagram en via een mailing. Ik draai op lanceringen.”

9. Kan je kort uitleggen hoe de Law of Attraction werkt voor geld? 

“De law of attraction kent drie stappen:

  1. Zend een verlangen uit, hoe concreter hoe beter. Focus op wat je wilt. Niet op wat je niet wilt!
  2. Alles wat je wilt is er al. Het ontstaat zodra je het bedenkt.
  3. Kom in de ontvang-modus. Ga verwachten dat je kan krijgen wat je wilt. Reken af met belemmerende overtuigingen, geloof echt dat het mogelijk is. Rolmodellen zoeken helpt hier bij. 

Je krijgt wat je verwacht. Dat geldt ook voor geld. De meeste mensen vinden stap drie daarom de lastigste stap. Stiekem geloven ze niet echt dat het mogelijk is. Dat heeft te maken met je money mindset, je financiële thermostaat. Die moet je herprogrammeren om stap drie te kunnen voltooien.”

10. Hoe kunnen we onze financiële thermostaat herprogrammeren?

“Vaak staat je financiële thermostaat niet veel hoger ingesteld dan het bedrag dat je denkt te kunnen verdienen. Daar ben je onbewust op gefocust. Om dit te veranderen, zijn er vier stappen:

  1. Bewustwording van de huidige situatie en thermostaat (‘wat is jouw normaal?’)
  2. Begrijp hem: waarom heb je deze thermostaat? Welke overtuigingen heb je? Is dat dé waarheid of heb je deze overtuiging van je ouders, baas of bijvoorbeeld vrienden overgenomen? 
  3. Koppel jezelf los van die overtuigingen. Weet dat je het kan veranderen.
  4. Herprogrammeer je mindset. Leer jezelf nieuwe overtuigingen aan. Denk groot. 

Stap vier is vaak lastig, omdat het een grote stap is tussen bijvoorbeeld 50.000 euro omzet en 500.000 euro omzet. Breek dus op in stapjes. Als je er niet in gelooft, werkt de law of attraction niet. Kan je geloven dat je van 50.000 euro naar 75.000 euro kan gaan? Weet je hoe? Doe dat dan. Daarna pak je door naar 150.000 euro. Het is dan opschalen. Het wordt dan steeds makkelijker.” 

11. Favo rolmodel / podcast / boek over money mindset en law of attraction?

Ik heb vooral Amerikaanse rolmodellen, die zijn zoveel verder op alle vlakken. Ik ben vorig jaar ook naar Tony Robbins geweest. Abraham Hicks is mijn grootste rolmodel op het gebied van de Law of Attraction. Qua podcasts: For the love of money door Chris Harder en de podcast van Russell Brunson. Qua boeken: Wet van aantrekking van Esther en Jerry Hicks, Secrets of the millionaire mind van Harv. Eker, Expert secrets van Russell Brunson, Rijkdom van Esther en Jerry Hicks.

12. Laatste tip voor lezers van VrijeMeid.nl?

“Ik hoop dat iedereen zich voor de Law of Attraction openstelt. Als je je ervoor openstelt en je leert hoe deze krachtige wet in je voordeel kan werken, wordt je leven moeiteloos. Dat wil toch iedereen? Als jij in je zone of genius zit, dan gaat het vanzelf. Veel ondernemers struggelen nog omdat ze niet doen wat bij hen past. Dan voelt het zwaar en stroomt het niet. Dus ga doen wat bij je past! Kom los van wat anderen zeggen en wat voor anderen werkt. Doe wat bij jou past en stap in je zone of genius. Ik leer mensen om te doen wat écht bij hen past, hoe je krijgt wat jij wilt. De strategie komt daarna. Ál je doelen bereiken vanuit ‘ease and fun’ kan naar mijn mening alleen als je iets doet dat echt bij je past.”

Meer weten? Volg Kim Munnecom op Instagram, luister haar podcast of check haar website.

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zij verdient 5 ton per jaar: Kim Munnecom