Zij verdient een ton per maand: Amy Vandeputte (27) van FastForwardAmy 5


FastForwardAmy

Hoe kan je een ton per maand verdienen? Dat willen we allemaal wel! Businesscoach Amy Vandeputte (27) van FastForwardAmy heeft een 7 figure business (1+ miljoen omzet per jaar) en deelt hoe ze dat doet.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die (ongeveer) een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Amy Vandeputte, online businesscoach, ondernemer en podcaster, draait dit jaar zelfs meer dan een miljoen omzet met FastForwardAmy. Dit is hoe zij dat doet.

1. Kan je je voorstellen voor wie jou nog niet kent? 

“Ik ben AmyVandeputte, 27 jaar , online businesscoach en ondernemer uit Antwerpen. Ik ben coach binnen mijn bedrijf FastForwardAmy. Ik bied online producten, cursussen en trajecten aan over het bouwen van een succesvolle business. Dit is enerzijds gericht op het verhogen van je online zichtbaarheid en anderzijds op het bouwen van een schaalbaar businessmodel. Ik ben ondernemer omdat ik meerdere bedrijven heb. Ik ben co-founder van Alfavrouwen: daar bieden we meerdere cursussen aan over business en marketing. Ik heb ook een podcast: The FastForwardAmy Show. Binnenkort ook de Nederlandstalige podcast Generatie Alfavrouwen”

2. Wanneer ben je voor jezelf begonnen?

“Ik startte mijn eerste winkeltje toen ik tien jaar was. Ik maakte en verkocht juwelen en hield echt een boekhouding bij. In een jaar maakte ik 800 euro winst. Ik ben denk ik een geboren ondernemer, maar ben wel gaan studeren toen ik negentien jaar was. Op mijn twintigste startte ik naast mijn studie met personal training geven. Mindset was daar ook heel belangrijk. Ik vond het zonde dat ik anderen zag struggelen, terwijl ik ‘snapte’ hoe het werkte. Ik begon met een testcase van zes klanten per week. Al snel groeide mijn bedrijf hard en kwam er van studeren weinig meer terecht. Ik kocht notities van slimme medestudenten en haalde zo toch mijn tentamens. Zo kon ik mijn klanten bedienen én afstuderen.”

3. En toen? Hoe ontwikkelde jij je als ondernemer?

“Na mijn studie kwamen mensen al bij mij voor business advies. Ik had een offline business. Met online marketing en Instagram deed ik toen nog niets. Ik heb mijn bedrijf gebouwd op businessprincipes. Daarnaast begon ik een online business te bouwen. Ik wilde niet kiezen tussen personal training en businesscoaching. Ik ging het allebei doen, maar uiteindelijk is personal training er toch langzaam uitgegaan. Het is het coaching dat ik echt leuk vind, business is de passie.”

4. Waar staat FastForwardAmy nu?

“Ik werk met online coachingtrajecten en met online cursussen. Soms is er ook overlap. Ik verdien veel passief inkomen, dankzij geautomatiseerde online funnels. Daarnaast bied ik een paar coachingtrajecten aan waar ik mezelf echt volledig geef. In mijn Business Freedom Elevator zitten een half jaar lang 370 studenten. Ik heb nog een mentorship als vervolgprogramma. En tot slot de CEO Circle voor echt next level (ondernemers die 50-100K per maand verdienen). Alles is online en het meeste is volledig schaalbaar. De coaching niet natuurlijk. De CEO Circle is voor maximaal acht mensen. Dat doe ik omdat ik het leuk vind. Voor het geld hoeft het niet meer. FastForwardAmy is een 7 figure business.”

5. Wat doet een miljoen omzet met je?

“Mijn omzet vind ik heel normaal. Mijn relatie met geld is heel luchtig en neutraal. Daardoor kan ik juist zoveel creëren. Voor mij is geld gewoon een cijfer. Ik investeer makkelijk 60K in een businesscoach. Ik ga uit van overvloed. Vroeger had ik een negatieve money mindset. Als student was het elke maand aan de kar trekken. Ik betrapte mezelf er toen op dat ik geld slecht vond. Ik checkte mijn rekeningen niet. Ik besefte dat als ik zo bleef denken, dat het niet ging veranderen. Dus ging ik positiever naar geld kijken. Geld wordt zo zwaar gemaakt. Ik vind het bullshit.”

6. Hoe heb je je money mindset verbeterd?

“Je moet beseffen: zo kan het echt niet verder. Ik vond 3K omzet per maand eerst heel veel. Nu is dat één funnel die passief loopt, daar doe ik ‘niets’ meer voor. Je kan altijd meer geld maken. Geld is een ruilmiddel. Het zegt niets over jouw waarde, geluk of gezondheid. Besef dat.”

7. Is er een reden dat je zoveel verdienmodellen hebt?

“Ik bedenk elke dag wel 50 ideeen, maar voer niet alles uit. Eigenlijk heb ik één core product: Business Freedom Elevator. Dat is mijn baby. Iedereen zou die moeten doorlopen.  Daarboven zitten de mentorship en mastermind voor de klanten die bij mij willen blijven. Daarnaast heb ik wat losse mini-cursussen over onderwerpen. In zijn geheel is het een soort trap. Je kan steeds verder doorgroeien. Er zit logica in. Voor mij ziet het er heel simpel uit.”

8. Wat is je omzet? En je winst?

“Die stijgt exponentieel. Nu meer dan 100.000 euro per maand omzet. Mijn kosten zijn slechts 20%. Mijn winstmarge is 80%. Mijn team is lean en mean. We breiden wel uit, maar de kosten groeien niet even snel als de omzet. Het zijn schaalbare producten. Naast mijn team heb ik weinig kosten, verwaarloosbaar althans. Ik heb geen kantoor of dure auto. Ik heb niet veel overhead. Behalve een vaste kracht werk ik alleen met freelancers. Ik investeer liever in een businesscoach. Dit jaar heb ik al meer dan 90.000 dollar uitgegeven aan businesscoaches. Businesscoach, lifecoach, nog een coach, voicecoach, personal training, ik besteed acht tot tien uur per week aan zelfontwikkeling met andere mensen.”

9. Hoeveel uur werk je?

“Normaal werk ik van 10:00 tot 18:00 uur. Door corona is dit nu volledig uit balans. Normaal werd ik wakker, ging naar de gym, las een boek, haalde een gemberthee en begon om 10:00 uur op kantoor. Toen corona kwam ben ik zo hard gaan werken, het was een spannende tijd, ik wilde dat alles goed bleef lopen, ook voor mijn team. Door corona heb ik alleen maar meer online cursussen verkocht. Het leek erop of eronder aan het begin. Het werd erop. Ik heb snel gehandeld. Ook als online businesscoach moet je je best doen. Het blijft niet vanzelfsprekend goed gaan.”

10. Hoe komen al die klanten bij FastForwardAmy terecht?

“Het belangrijkste is authentieke autoriteit. Ik kijk niet naar concurrenten, ik kijk naar mijn klanten. Autoriteit kan je opbouwen door kennis en expertise, en dat delen. Daar authenticiteit aan linken. Heel open erover zijn. Ik kom ook op video zonder make-up. Rond die authentieke autoriteit bouw ik mijn USP’s. Ik ben straight forward en actiegericht. Klanten komen vooral via via. Mijn klanten zijn de beste marketingmachine. Hun succesverhalen en testimonials zijn de sleutel. Ik spoor dat wel aan. Ik maak virale content. Maar klanten zorgen voor nieuwe klanten. Daarom moet mijn aanbod echt goed zijn. Mijn podcast heeft ook een gigantisch effect. Die is strategisch opgebouwd. Ik stuur luisteraars naar mijn e-maillijst, en vanuit mijn e-mails weer naar mijn podcast. Ik gebruik weinig advertenties. Podcast, Instagram en Alfavrouwen zijn mijn grootste kanalen. Via Alfavrouwen komen er ook veel klanten naar mij. Het is een kruisbestuiving.”

11. Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Ik begin de dag met een teammeeting voor FFA en Alfavrouwen. Ik besteed iets meer tijd aan FFA. Ik denk 60/40 FFA vs. Alfavrouwen. De rest van de dag bestaat uit coaching, interviews, content creatie, podcast opnemen. Soms lastig om mijn tijd te verdelen tussen twee bedrijven. Dat raad ik niemand aan, haha. Maar het is wel heel fijn. We helpen zoveel mogelijk vrouwen hun droom waar te maken.”

12. Vanwaar je keuze om met FastForwardAmy Engelstalig te gaan?

“Ik zou anderen adviseren om te starten in het Nederlands. Mijn keuze voor Engelstalig komt vanuit het fitness. Sinds ik businesscoach ben, heb ik meer Nederlandstalige klanten. Maar mijn lange termijn doel is de wereld veroveren, dus ik blijf aan het Engels vasthouden. Als ik het over mocht doen, zou ik eerst in het Nederlands beginnen, en later switchen. Mensen kopen sneller een product in hun eigen taal.” 

13. Wie is jouw rolmodel?

“Ik pas op met rolmodellen, omdat ik niemand op een voetstuk wil zetten. Dan plaats je jezelf er automatisch onder. Ik laat me wel inspireren, maar probeer niet meer tegen mensen op te kijken. Marie Forleo is wel de queen van online businesses. Ik heb verder weinig rolmodellen. Ik consumeer weinig informatie. Ik lees weinig boeken meer. Ik kijk geen YouTube. Ik heb coaches. Als ik iets wil weten, dan huur ik iemand in. Ik wil de focus op mijn klanten houden. ‘How to win friends & influence people’ is een fantastisch boek als je gaat ondernemen. Alle boeken van Dan Kennedy zijn ook heel goed.”

14. Wat kunnen Nederlanders leren van Vlaamse ondernemers? Wie moeten we volgen?

“Volg Jessica, mijn compagnon van Alfavrouwen. En mijn vader, Business Dad op Instagram. Ik denk dat Belgen overigens meer van Nederlanders kunnen leren. Mond open trekken! I love Nederlandse coachees! Belgen zijn denk ik wel consistenter met geld. Nederlanders gaan sneller studieleningen aan bijvoorbeeld. Belgen zijn spaarders. Ze kunnen goed met geld omgaan. Ik denk dat iedereen wel groter mag denken. Denk verder dan je eigen dorp of land.”

15. Laatste learning voor mijn lezers?

“Geloof in jezelf. Geloof in wat je wilt doen. Wereldwijd gaan? Huis op Ibiza? Droomman ontmoeten? Alles kan. Alles start met erin geloven. Denk in overvloed. Geloof daarin, geloof in je doelen. Er is geen reden dat jij niet een miljoen kan verdienen. Je kan alles bereiken in het leven. Ik voel ook wel eens angst, dan denk ik dat iets niet goed genoeg is. Maar dan herinner ik mij eraan dat ik het goed ga doen.”

Volg Amy via FastForwardAmy op Instagram.

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Zij verdient een ton per maand: Amy Vandeputte (27) van FastForwardAmy