Businessdoelen voor 2020: heb ik ze gehaald?


TEDx Utrecht

Een jaar geleden stelde ik een doelenlijstje op voor 2020. Het waren totaal 13 businessdoelen die ik dit jaar wilde gaan halen. Hoeveel is gelukt?

Elk jaar blik ik vooruit, stel ik doelen en maak ik plannen. En elk jaar blik ik terug, evalueer ik en sta ik stil bij mijn successen. Een fijn en leerzaam ritueel. Het geeft mij een gevoel van dankbaarheid, maar ik weet hierdoor inmiddels ook beter waarom ik bepaalde doelen haal en bepaalde doelen niet haal.

Vorig jaar rond deze tijd stelde ik een lijstje op met 13 businessdoelen voor 2020. In deze blog evalueer ik: hoeveel heb ik er gehaald?

Dit waren mijn businessdoelen voor 2020: heb ik ze gehaald?

1. Omzet verhogen met VrijeMeid.nl

Coaching

Na 11 jaar bloggen wilde ik eindelijk eens wat gaan verdienen met VrijeMeid.nl. In 2019 steeg mijn blogomzet gelukkig al, naar pak ‘ beet 500 euro per maand. Maar in 2020 wilde ik écht een serieus inkomen gaan verdienen met mijn blog, en alles wat daar ‘onder hangt’. Inmiddels hangt er heel wat onder, en heb ik meerdere verdienmodellen met VrijeMeid.nl.

 • Affiliate marketing
 • Sponsored posts
 • Mijn eigen e-books
 • Mijn ‘echte’ boek
 • Digital Nomad Course
 • Vrije Meid 1:1 Traject

Mijn doel was concreet om 20.000 euro omzet te draaien met Vrije Meid in 2020. Dat is gehaald! Ik draaide zelfs meer dan 30.000 euro omzet, puur met Vrije Meid. Vooral mijn Digital Nomad E-Course bracht een groot deel in het laatje!

2. Omzet verhogen met Snappr

Met Chantal

Voor Snappr hebben Chantal en ik samen doelen gesteld, waaronder in ieder geval een stabiele maandomzet van 8.000 euro. Dat willen we eind 2020 bereikt hebben. Dit zou betekenen dat we allebei een mooi basisinkomen uit Snappr kunnen halen.

Ook dit doel is behaald! En zelfs meer! De laatste maanden van 2020 draaiden we onze droomzet. What’s next? 😉

3. Spaarpotjes weer aangevuld

In 2019 ben ik aardig ingeteerd qua spaargeld. Dit kwam omdat ik minder declarabele uren werkte, meer tijd investeerde in het opbouwen van passief inkomen, en hierdoor deels leefde van mijn buffer. En hoewel ik daar zeker geen spijt van heb (het wierp zijn vruchten af), wilde ik toch wel weer graag mijn spaarpotjes aanvullen.

Dit doel is behaald! Ik heb weer een buffer voor een paar maanden, kocht een huis (hoezo goede investering) en heb bovendien weer een stabiele cashflow waardoor ik weer maandelijks goed kan sparen.

4. Record van 50.000 bezoekers per maand op VrijeMeid.nl

Dit getal klonk een jaar geleden nog onwerkelijk… Ik hoopte in 2020 – in ieder geval een keer – de 50.000 unieke bezoekers per maand aan te tikken. Nou, dat lukte! Meerdere keren! En zelfs hoger!

Afgelopen zomer tikte ik zelfs de 70.000 unieke bezoekers per maand aan. Daarna zijn er ook nog wat maanden met 50.000-60.000 uniek geweest. Door corona wisselt het erg, maar ten opzichte van 2019 ben ik praktisch verdubbeld.

5. Tweede druk voor Work Hard Travel Harder

Boeklancering

Helaas… Work Hard Travel Harder kreeg nog geen tweede druk dit jaar. Was het corona? Ik weet het niet.

Dit doel kan mooi weer op het lijstje voor 2021!

6. Twaalf boeken lezen

De rijkste man van Babylon

In 2020 wilde ik elke maand een boek lezen. Dat klonk best haalbaar, maar toch maak ik wekelijks weinig tijd voor lezen. Dit jaar moest dat anders. Ik wilde meer lezen, want het is ontspannend en leerzaam.

Gelukkig haalde ik het! Ik las vaker doordeweeks, op de bank of in bed. En zoals altijd maakte ik tijdens mijn week vakantie weer een inhaalslag. Dat belooft wat als we volgend jaar weer kunnen reizen… *duimt*

Ik las zelfs 15+ boeken in 2020!

7. Eigen rubriek ergens anders

Mijn meisjesdroom: ergens een column krijgen. Dat leek mij nou tof! Helaas is dit doel niet behaald. Al moet ik zeggen dat ik er ook weinig mijn best voor heb gedaan. Ik heb bijvoorbeeld geen bladen of online magazines benaderd. Wie weet volgend jaar?

8. Heel toffe samenwerking voor mijn blog

Pensioen Beleggen
Pensioenbeleggen

Een heel vette persreis of een heel toffe andere samenwerking voor mijn blog. Ik stond er weer voor open!

En omdat reizen er niet in zat dit jaar, werd het een business-samenwerking! Ik werk sinds oktober samen met Brand New Day rondom het thema pensioenbeleggen. Heel gaaf! Zie hieronder ook 😉

9. Pensioen beginnen

“Ik geloof heel erg in vastgoed als pensioen. Daarom willen mijn vriend en ik uiteindelijk zeker twee koophuizen hebben. Maar omdat de markt nog steeds niet echt lekker is om te kopen in Utrecht, en ik ook graag op meerdere paarden wed, wil ik toch ook eindelijk beginnen aan het opbouwen van een klein pensioen. Ik wil graag maandelijks een vast bedrag opzij leggen, en dit beleggen op een beleggingsrekening. Het liefst ga ik ook indexbeleggen. Zolang er maar iets gaat gebeuren voor dat pensioen.”

Dit schreef ik een jaar geleden. Inmiddels heb ik niet alleen een pensioenrekening geopend bij Brand New Day, waar ik zelfs mee samenwerk, maar ben ik ook begonnen met indexbeleggen én heb ik een huis gekocht. Alleen nog dat investeringspand en ik ben er 😉

10. Zes keynotes geven over werken en reizen als digital nomad

In 2020 wilde ik weer vaker spreken. Ik wilde graag meer spreken over digital nomad worden en succesvol locatie-onafhankelijk werken. Mijn doel: zes keynotes geven.

Nou, een TEDx Talk telt wel zes keer toch? Daarnaast sprak ik natuurlijk op mijn boeklancering, En gaf ik masterclasses bij o.a. Remote Recruiters en Meetingsinthesun. En ik ging nog live op Instagram met o.a. Puck Landewé en Iris Rutte. Ik beschouw dit doel dus als gehaald!

11. Nieuwe Digital Nomad Course lanceren

Laptop
Mijn cursus

Vorig jaar kondigde ik al aan dat er een nieuwe cursus zou komen. Ik dacht toen vooral een een 1-op-1-ding. Uiteindelijk lanceerde ik mijn 1:1 Traject én maakte ik een volledige online cursus. Dubbel gehaald! Het leverde me zelfs meer dan 20.000 euro omzet op.

12. Drie toffe workations maken

Boulevard5

In 2020 wilde ik Traverse weer bezoeken (een internationale conferentie voor en door travel influencers). Daarnaast wilde ik nog op workation met Chantal voor Snappr. Tot slot zou ik ook nog ander een leuk digital nomad-tripje maken, omdat het kan. Misschien wel alleen! Misschien wel Nomad Cruise!

Tja, dat werd hem niet. Corona happened… Gelukkig ging ik wel nog op mini-workation naar Zandvoort. En ging ik twee keer op persreis naar Friesland en een keer op persreis naar Maastricht. Dus ja, toch een soort van. vier zakelijke reisjes.

13. Twaalf mooie PR-momenten voor mezelf

AD

Gemiddeld wilde ik elke maand in de media komen, en zeker in verband met mijn boek. Het was tijd om mijn eigen tips weer in de praktijk te brengen, en zelf aan mijn eigen PR te werken…

Nou, dat is gelukt! Ik verscheen in talloze grote media, waaronder:

 • Amayzine
 • Glamour
 • AD (2x)
 • Volkskrant
 • DeOndernemer
 • VIVA400
 • RUMAG
 • FrankWatching
 • Lonely Planet Magazine
 • Columbus Magazine
 • NU.nl

En vergeet mijn TEDx Talk niet! Met vlag en wimpel gehaald!

Score: 11/13

Al met al heb ik 11 doelen gehaald, en 2 niet. Ik heb al mijn financiële doelen gehaald, mijn blogdoelen en mijn PR-doelen. Zelfs de workations en nieuwe cursus zijn gerealiseerd! Alleen de rubriek en de tweede druk niet…

Ik denk dat het niet reëel zou zijn om alle 13 doelen te halen. Ik ben al enorm trots dat ik er 11 van de 13 mag doorstrepen. En uiteindelijk waren dit allemaal middelen voor het echte doelen: meer financiële vrijheid, meer kunnen doen wat ik echt leuk vind, gelukkig zijn. Ik heb zelfs een huis gekocht en TEDx Talk gegeven, wat ik allebei niet eens expliciet op dit doelenlijstje had staan.

Suzanne van Duijn

Mijn tips om doelen te halen

 • Stel reële doelen. Een beetje uitdagen is goed, maar wel haalbaar.
 • Stel niet teveel doelen. Uiteindelijk kan je maar beperkt focus houden.
 • Houd je doelen in het vizier. Kijk er elke week even naar. Ik printte het uit en plakte de lijst op de spiegel naast mijn bed.
 • Knip grote doelen op in stukjes. Bijvoorbeeld niet: 12 keer in de media komen, maar wel: elke maand 1 keer in de media komen. Dat is behapbaar. Net als omzetdoelen. Kijk wat je ongeveer per maand moet verdienen, i.p.v. het grote jaarbedrag.
 • Houd je doelen scherp bij het maken van keuzes. Ik heb tegen veel dingen ‘nee’ gezegd dit jaar, omdat ze niet bijdroegen aan mijn doelen voor dit jaar.
 • Evalueer tijdig. Halverwege het jaar nog niets gehaald? Dan is het zaak om je plan bij te stellen. Niet je doelen 😉
 • Onderneem actie. Doelen halen zichzelf niet. A goal without a plan is just a wish.
 • Know your why. Waar doe je het voor? Met intrinsieke motivatie kom je er wel!

Wat waren jouw belangrijkste doelen voor 2020? En heb je ze gehaald?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Download mijn gratis e-book ‘Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *