Mijn businessdoelen voor 2020 2


Werken in Byron Bay

Als je mij al even volgt, weet je dat ik gek ben op lijstjes en doelen stellen. Met 2020 in zicht daarom een lijstje met businessdoelen voor het nieuwe jaar.

Privé wil ik graag een ander huis kopen en verhuizen naar mijn droomhuis in Utrecht, mooie reizen maken en mijn Spaans weer oppakken. Zakelijk heb ik nog veel meer doelen. Ook omdat mijn privédoelen sterk afhankelijk zijn van mijn zakelijke (financiële) doelen. Dit zijn ze:

1. Omzet verhogen met VrijeMeid.nl

Na bijna 11 jaar bloggen wil ik meer verdienen met VrijeMeid.nl. In 2019 steeg mijn blogomzet gelukkig al, maar in 2020 wil ik écht een serieus inkomen gaan verdienen met mijn blog, en alles wat daar ‘onder hangt’.

  • Affiliate marketing
  • Sponsored posts
  • Mijn eigen e-books
  • Mijn ‘echte’ boek
  • Digital Nomad Course

DOEL: 20.000 euro omzet in 2020

2. Omzet verhogen met Snappr

Over Snappr wil ik hier niet teveel uitweiden, want ik ben niet de enige die daar iets over te zeggen heeft 😉 Voor Snappr hebben Chantal en ik samen doelen gesteld, waaronder in ieder geval een stabiele maandomzet van 8.000 euro. Dat willen we eind 2020 bereikt hebben. Dit betekent dat we allebei een mooi basisinkomen uit Snappr kunnen halen.

DOEL: 8.000 euro per maand omzetten in 2020

Met Chantal

3. Spaarpotjes weer aangevuld

Ik heb verschillende spaarrekeningen. Zo heb ik er een voor mijn buffer (als mijn inkomsten tegenvallen), een voor mijn toekomstige huis, een voor reizen, etc. Al deze potjes zijn in 2019 aardig ingeteerd. Eind 2020 wil ik in alle potjes weer een goede bodem hebben, en vooral: een stabiele cashflow de goede kant op.

DOEL: Weer minimaal 6.000 euro in mijn buffer

4. 50.000 bezoekers per maand op VrijeMeid.nl

Dit getal klinkt onwerkelijk, maar… dream big! Mijn bezoekers in 2019 zijn ook meer dan verdubbeld ten opzichte van 2018, dus waarom zou dat in 2020 niet weer lukken? Ik hoop in 2020 – in ieder geval een keer – de 50.000 unieke bezoekers per maand aan te tikken.

DOEL: 50.000 bezoekers per maand op VrijeMeid.nl

Vrije Meid

5. Tweede druk voor Work Hard Travel Harder

Dit doel hangt helemaal af van de oplage van de eerste druk natuurlijk. In mijn geval wordt dit waarschijnlijk 3.500 stuks. Als die allemaal verkocht worden, krijg ik dus een tweede druk. Dat lijkt mij een mooi doel voor 2020.

DOEL: Tweede druk voor Work Hard Travel Harder

6. Twaalf boeken lezen

In 2020 wil ik elke maand een boek lezen. Dit doel klinkt niet eens zo heel uitdagend, maar ik weet dat dit het in de praktijk wel is. Als ik niet op reis ben, vind ik het namelijk heel lastig om veel te lezen. Op reis lees ik makkelijk een boek per week, maar in Nederland kan ik me niet goed concentreren op een boek. Ik moet daar een bepaalde modus voor vinden. Wie heeft een tip?

DOEL: 12 boeken lezen in 2020

Work Hard Travel Harder

7. Eigen rubriek ergens anders

Mijn meisjesdroom: ergens een column krijgen. Dat lijkt mij nou tof! En dat mag natuurlijk ook een videorubriek zijn, want we leven wel in 2020. Al blijft schrijven ook fantastisch. Ik zou graag schrijven over locatie-onafhankelijk werken, of over PR. Een ondernemerstitel lijkt mij dus zeer passend.

DOEL: Vaste rubriek krijgen in een ondernemersmedium

8. Heel toffe samenwerking voor mijn blog

Een heel vette persreis (voor minder doen we het niet, haha), of een heel toffe andere samenwerking voor mijn blog. Ik sta er weer voor open!

DOEL: heel toffe blogsamenwerking (nader te bepalen)

Persreis Finland 2019

9. Pensioen beginnen

Ik geloof heel erg in vastgoed als pensioen. Daarom willen mijn vriend en ik uiteindelijk zeker twee koophuizen hebben. Maar omdat de markt nog steeds niet echt lekker is om te kopen in Utrecht, en ik ook graag op meerdere paarden wed, wil ik toch ook eindelijk beginnen aan het opbouwen van een klein pensioen. Ik wil graag maandelijks een vast bedrag opzij leggen, en dit beleggen op een beleggingsrekening. Het liefst ga ik ook indexbeleggen. Zolang er maar iets gaat gebeuren voor dat pensioen.

DOEL: Pensioen beginnen (waar ik niet zomaar aan kan komen)

10. Zes keynotes geven over werken en reizen als digital nomad

In 2016 en 2017 stond ik redelijk vaak op een podium, en deelde het verhaal over mijn carrièreswitch, voor mezelf beginnen, digital nomad worden. In 2018 en 2019 was het iets stiller en stond ik weinig op het podium (alleen voor mijn eigen workshop). In 2020 wil ik weer vaker spreken. Daarom volgde ik eind 2019 nog sprekerscoaching bij Great Communicators. Ik zou graag meer spreken over digital nomad worden en succesvol locatie-onafhankelijk werken.

DOEL: Zes keynotes geven

Spreken op HTRO INholland met Lobke Elbers

11. Nieuwe Digital Nomad Course lanceren

Spoiler: ik ben achter de schermen bezig met een nieuwe Digital Nomad Course. Het gaat meer richting een volwaardige trainer, of zelfs online programma. Dit omdat ik tijdens een Instagram Course niet alles kan behandelen en er natuurlijk ook geen 1-op-1-element in zit, en ik graag een ‘vervolg’ wil bieden voor mensen die na mijn boek meer verdieping willen. Stay tuned!

DOEL: Nieuwe Digital Nomad Course ontwikkelen, lanceren en verkopen

12. Drie toffe workations maken

In 2020 bezoek ik Traverse weer: een internationale conferentie voor en door travel influencers. Een lekker weekend werken aan mijn eigen bedrijf dus. Daarnaast wil ik nog op workation met Chantal voor Snappr. Tot slot zou ik ook nog ander een leuk digital nomad-tripje maken, omdat het kan. Misschien wel alleen!

DOEL: Drie keer op workation

Coworken in Barca

13. Twaalf mooie PR-momenten voor mezelf

Gemiddeld wil ik elke maand in de media komen, en zeker nu mijn boek uitkomt. Het is tijd om mijn eigen tips weer in de praktijk te brengen, en zelf aan mijn eigen PR te werken.

DOEL: 12 keer in de media komen als digital nomad-expert

Wat zijn jouw businessdoelen voor het nieuwe jaar?

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg mij op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Mijn businessdoelen voor 2020