Mijn 8 businessdoelen voor 2021 2


Daisy fotografie
Doelen voor 2021

Wat wil ik dit jaar bereiken op zakelijk vlak? Dit zijn mijn 8 businessdoelen voor 2021.

Elk jaar stel ik doelen. Ze helpen me groeien, ook als ik ergens halverwege het doel eindig. Doelen bedenken en uitspreken helpt je bij het boeken van succes, omdat je weet waar je naartoe werkt, en echt commitment hebt. Voor 2021 stelde ik onderstaande acht (business)doelen op.

Mijn focus: echte doelen

Uiteindelijk zijn businessdoelen slechts middelen. Het zijn middelen voor het echte doel: gelukkig zijn! En ook: genoeg geld hebben zodat ik minder kan werken en meer leuke dingen kan doen. Als je meer vrije tijd hebt, kan je ook meer tijd met je geliefden doorbrengen. En als je financieel vrij bent, kan je ook weer meer anderen helpen. Ik zou ook meer buiten willen zijn, en weer meer vakantie willen. Ik wil anderen inspireren om ook een vrij leven te leiden en hun dromen na te jagen.

Nederland, Zandvoort, 15 december 2020. Reis Blogger Suzanne van Duijn in hotel Boulevard aan het werk in het kader van workation
Fotografie: Jean-Pierre Jans

Om dit alles te bereiken, heb ik onderstaande acht businessdoelen voor 2021 (middelen) opgesteld:

Doel 1: weer 18 boeken lezen

In 2020 las ik 18 boeken. Ik weet dat het mogelijk is, dus dat wil ik weer doen in 2021. Het liefst een combinatie van boeken over ondernemen, geld en mindset, afgewisseld met een lekker leesboek zo nu en dan.

Hiermee ontwikkel ik mij, wat ik leuk vind, en wat mijn business weer ten goede komt, en waardoor ik dus meer mensen kan helpen.

Doel 2: omzet naar €25.000 per maand

Yes, een lekker ambitieus doel. Dit jaar wil ik mijn inkomen verhogen van 10.000 euro omzet per maand naar 25.000 euro omzet per maand. Hier heb ik dan dan weer verschillende subdoelen voor, waaronder

 • Instagram-volgers naar 10.000 (= meer potentiële klanten)
 • Blogbezoekers naar 100.000 per maand (= meer potentiële klanten en meer waarde voor adverteerders)
 • Doorlopend 10 Digital Nomad E-courses per maand blijven verkopen
 • Nieuwe cursus en nieuw traject lanceren en doorlopend tien per maand verkopen van allebei
 • Doorlopend 1:1 Vrije Meid Traject verkopen (max 4 coachees tegelijk)

Hiermee ga ik de ton omzet ruim voorbij, en de twee ton waarschijnlijk ook. Hoe tof zou het zijn als ik zelfs de drie ton jaaromzet aantik..?

Dit levert mij niet alleen financiële vrijheid op, maar betekent ook dat ik enorm veel mensen zal helpen in 2021.

Geld

Doel 3: €18.000 sparen en beleggen

Ik wil €1500 per maand sparen en beleggen. O.a. om mijn buffer aan te vullen, om mijn hypotheek af te lossen, om een tweede huis te kunnen kopen (in 2022), om weer een mooie reis te kunnen maken en om te beleggen (voor pensioen en voor pre-pensioen). Met mijn nieuwe inkomen moet dit prima lukken!

Het lijkt mij ook leuk om te leren investeren in valuta, zoals bitcoin en forex traden.

Hiermee bouw ik aan mijn korte termijn-doelen en mijn lange termijn-doelen (FIRE).

Doel 4: Tweede boek schrijven

Jaaaa, ik wil een tweede boek schrijven! Hopelijk wordt mijn idee goedgekeurd, en kan ik binnenkort beginnen. Dan zou het boek zo maar eens in 2021 nog kunnen uitkomen…

Hiermee kan ik weer meer mensen inspireren en mijn expertstatus vergroten, en daarmee weer meer verkopen en dus meer mensen bereiken.

Met Imke en Alex

Doel 5: Zes tripjes maken

Ik wil weer vaker op pad, ook al zou het nog steeds alleen in Nederland zijn, of hopelijk alweer in Europa. In januari ga ik al een week op vakantie naar Schiermonnikoog. Verder wil ik graag:

 • een yogaretreat en/of stilteretreat
 • op workation met Chantal
 • grotere reis met mijn vriend
 • op persreis (liefst een tropisch eiland of avontuurlijke reis)
 • vaker lekker bijkomen in Zuid-Europa, zoals Griekenland of Spanje

Reizen maakt mij gelukkig. Alleen reizen is daarbij extra goed voor je ontwikkeling, en samen reizen = quality time!

Doel 6: Meer fun

Om het concreet te maken: ik wil elke maand iets nieuws gaan doen, zonder zakelijk motief, maar vooral voor de leuk, of op persoonlijk vlak. Denk aan: indoor skydiven, Spaanse les, dansles, een mooie hike, een cursus volgen, een retreat, etc.

Dit maakt mij gelukkig, en dat geluk kan ik weer delen! Opladen = meer geven.

Viva Espana

Doel 7: Personal growth

Ik werkte in 2020 al veel aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In 2021 wil ik verder groeien:

 • Breathwork traject bij Dorien
 • IJsbadworkshop met Linde
 • Ayahuasca-ceremonie in het buitenland (als het qua reizen kan)
 • Yogaretreat of stilteretreat
 • Ik sta open voor meer!
 • Tony Robbins event (als het weer live kan)

Een sterkere, blije Suus kan beter anderen inspireren en helpen.

Doel 8: Health

Ook op gezondheidsvlak heb ik wat doelen:

 1. Elke dag een uur bewegen (sporten of wandelen)
 2. Intermittent fasting (in ieder geval doordeweeks)
 3. Minder vlees: zeg 90% vega, liefst vegan
 4. Minder alcohol (in januari houd ik Dry January
 5. Koud afdouchen (doe ik in januari iedere dag)

Fit body, fit mind! En daarmee weer een sterkere, blije Suus die beter anderen kan inspireren en helpen.

Wat zijn jouw businessdoelen voor 2021?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Mijn 8 businessdoelen voor 2021

 • Judith

  Mooie doelen Suzanne!

  Ik heb mezelf (voor her eerst) ook doelen gesteld.
  Ik ga:
  – een bordspel uitgeven
  – min. 1 e-book schrijven
  – 4 cursussen lanceren
  – 10 ‘zelfhulp’ boeken lezen
  – werken vanuit het buitenland
  – op workation
  – oud & nieuw in het buitenland vieren
  – een verre reis maken met mijn vriend
  – op Nomad Cruise
  – ballonvaren
  – blokarten
  – Spaans leren
  – 15 kg afvallen