Hoe ik 10000 euro per maand verdiende 3


10000 euro per maand
10000 euro per maand

Een mijlpaal voor menig ondernemer: een maandomzet van 10K euro. Dit is hoe ik mijn eerste 10000 per maand omzette.

Vorige maand was het opeens zo ver. Zonder dat ik er echt naar streefde, draaide ik in oktober mijn beste maand ooit. Mijn omzet in oktober was meer dan 10000 euro. De gewilde 10K per maand! En dat terwijl ik in september ook al mijn beste omzet ooit had gedraaid: toen nog 8K. Droom jij hier ook van? In deze blog deel ik hoe ik 10000 euro per maand verdiende.

Wat is 10000 euro verdienen?

Wat betekent het als je 10000 euro per maand verdient? Krijg je die 10000 euro op je rekening? Is het omzet? Of telt alleen 10000 euro winst? Naar mijn mening – waar ik ook vanuit ga ik dit artikel – betekent 10000 euro verdienen dat je 10000 euro omzet maakt. Je creëert als het ware 10000 euro. Natuurlijk maak ik daar ook kosten voor, en moet ik over mijn winst nog belasting betalen. Uiteraard zal ik daar ook transparant over zijn. Kortom, met 10000 euro per maand verdienen bedoel ik 10000 euro omzet. En ja, heel tof, maar dat zegt dus eigenlijk niet eens zo veel. Als je kosten namelijk erg hoog zijn, blijft er weinig over.

Lees ook mijn blog over profit first >

Een ton per jaar verdienen staat op het wensenlijstje van menig zzp'er. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Het is eigenlijk heel simpel...
Moet je hiervoor een ton per jaar verdienen?

De theorie van 10K

In theorie is 10000 euro per maand verdienen niet eens zo’n uitdaging. Dat zijn 100 uren werken voor een uurtarief van 100 euro. Dat is 25 uur per week declarabel werken! Of je verkoopt 100 cursussen van 100 euro per stuk. Of 1000 cursussen van 10 euro per stuk. Of 10 cursussen van 1000 euro per stuk. Of 10 PR-retainers van 1000 euro per stuk.

Met Snappr verkopen we minimaal zulke retainers. En mijn coachingtraject kost ook 2100 euro (voor drie maanden). Met zulke producten gaat het hard. Maar het is lastig schaalbaar. Terwijl ik van mijn e-course met dezelfde moeite 200 cursussen kan verkopen als 100 cursussen. Dat is een schaalbaar product. En dat is dan ook dé way to go als je 10000 euro (of meer) per maand wilt verdienen.

Lees meer over passief inkomen genereren >

De praktijk

Een product of dienst bedenken kan iedereen. En een rekensommetje maken ook. In de praktijk blijkt het vooral lastig om ook echt jouw product of dienst aan zoveel mensen te verkopen. De bottle neck is vaak de marketing en sales. Als je een leuk product hebt, maar niemand heeft ervan gehoord, of niemand koopt het, dan blijft die 10000 euro een verre droom…

Marketing en sales

Met goede marketing bereik je je doelgroep, en overtuig je hen om jouw product of dienst te gaan kopen. Voor een laaggeprijsde cursus is de sales vaak minder belangrijk dan bij grote retainers of trajecten. Daar is vaak een salesgesprek vereist, of moet je eerst een kleiner product of kleine dienst aanbieden om de klant op te warmen. Hier zijn talloze strategieën over. Ik zal vooral uitlichten wat mij heeft geholpen.

Laptop
Hoe verdien je 10K per maand?

Mijn verkopen in oktober

Laat ik voorop stellen dat ik twee bedrijven heb. Twee bedrijven waar al jaren aan energie in zitten. Jaren dat ik aan mijn merk heb kunnen werken, dat mensen mij leerden kennen en mij gingen vertrouwen. Dit helpt allemaal mee en heeft nu eindelijk geleid tot die 10000 euro in een maand. Ik geloof dat je alle theorie niet ineens kan toepassen en volgende maand al 10K kan draaien. Je moet er naartoe werken!

Snappr

Mijn ene bedrijf is Snappr. Ik run dit samen met Chantal, wij zijn allebei voor 50% eigenaar. Van de omzet van Snappr neem ik dus slechts 50% mee voor ‘mijn’ maandomzet. Met Snappr draaiden we in oktober een omzet van zo’n 8K per maand, dus hiervan ‘neem’ ik circa 4000 euro omzet mee. Deze omzet wordt deels behaald door PR-retainers en kortere projecten, en deels door de verkoop van de e-course en 1-op-1-begeleiding.

Vrije Meid

Vrije Meid draaide in oktober bijna 7.000 euro omzet. Ik ben de enige eigenaar, dus die omzet is helemaal van mij. Mijn omzet in oktober komt hiermee (4000+7000) dus uit op 11.000 euro. Dat is nog meer dan de 10000 euro waar deze blog eigenlijk over gaat. De 7.000 euro van Vrije Meid kwam vooral binnen dankzij de bijna 40 verkochte e-courses (à €99), mijn 1:1 coachingtrajecten en wat losse verdiensten via mijn blog (samenwerkingen en affiliate marketing).

Lees meer over geld verdienen met een blog >

Bij FIG

Kosten

Leuk natuurlijk, 11.000 euro omzet in oktober. Maar hoeveel kosten moeten hier nog af? Welk bedrag vormt mijn bruto winst?

Voor Snappr maken we maandelijks kosten door het inhuren van freelancers, ons kantoor en wat tools en systemen.

Voor Vrije Meid maak ik maandelijks kosten voor o.a. de online leeromgeving van mijn e-course, mijn affiliate systeem, freelancers die mij helpen en de inkoop van mijn boek. Deze kan ik met korting inkopen, en verkoop ik als bonus bij mijn e-course.

< 30% kosten

Totaal maakte ik ongeveer 4000 euro kosten in oktober. Dit gaat van die 11.000 af. Mijn bruto winst bedroeg vorige maand dus een kleine 7.000 euro. Dit is de winst waarover ik mijn belasting betaal. De rest kan ik uitgeven aan mijn vaste lasten en de dingen die ik leuk vind. Een deel van dat bedrag gaat natuurlijk naar mijn spaarrekeningen en mijn beleggingsrekeningen.

Meer klanten

Hoe haalde ik mijn klanten binnen?

De belangrijkste vraag als je het mij vraagt! Want een leuke cursus maken of een mooie dienst verzinnen is één ding, maar het daadwerkelijk aan genoeg mensen verkopen is een tweede. Hoe haalde ik mijn klanten binnen, zodat ik die 11.000 euro kon omzetten?

Zoals je misschien weet, ben ik erg fan van zichtbaar zijn, waarde delen en goed gevonden worden. Dit is dan ook precies hoe ik zoveel heb kunnen verkopen in oktober.

Vindbaarheid en zichtbaarheid

Voor Snappr hebben wij veel doorlopende klanten, die ons vinden via Google of via via. Door onze vele blogs zijn we goed vindbaar in Google, en we zijn redelijk actief op social media. Hierdoor doen wij nooit koude acquisitie, maar komen alle leads op ons af. Die leads zetten we om in klanten door – blijkbaar – een goede website en goede salesgesprekken en offertes.

Voor Vrije Meid is mijn strategie vooral zichtbaar zijn – via mijn blog, social media en podcast – en vertellen over wat ik doe en hoe ik anderen kan helpen. Ik geloof in practice what you preach, dus als ik zelf een vrij leven leid, kopen mensen ook mijn cursus of coachingtraject waarmee ik een vrij leven beloof.

Zo verdriedubbelde ik mijn Instagram-volgers in een jaar >

Affiliate markteting

Wat kan er nog beter?

Wat tegenviel in oktober, was de verkoop via affiliates en e-mailmarketing. Daar liggen echt nog kansen. Ik verkocht maar weinig cursussen via affiliates, en ook bijna niets via mijn mailings. Bij Snappr kan dit allebei ook zeker nog verbeterd worden.

Dat er nog veel meer te halen valt, is natuurlijk hartstikke fijn. Zeker mijn e-course kan nog beter verkocht worden. Het is een schaalbaar product. Ik hoef er niet veel meer uren voor te maken, en de kosten groeien ook niet even hard mee. Dat belooft wat!

Hoe verdien je een ton per jaar? >

Intrinsieke motivatie

Toch wil ik benadrukken dat geld zelf niet mijn drijfveer is. Mijn intrinsieke motivatie om meer te verdienen is vooral:

  • meer verdienen betekent meer mensen helpen
  • meer (financiële) vrijheid en daardoor keuzevrijheid hebben
  • ervaring opdoen waardoor ik anderen straks weer kan helpen

Heb jij al eens 10.000 euro per maand omgezet? Wat is jouw motivatie?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Hoe ik 10000 euro per maand verdiende