Wat ik leerde van ‘Zij verdient een ton’ 4


Mijn learnings na 12 interviews met ondernemers die een ton per jaar verdienen. Wat leerde ik van deze succesvolle vrouwen?

Begin dit jaar begon ik de rubriek Zij verdient een ton, waarin ik elke maand een succesvolle vrouwelijke ondernemer interview die een ton per jaar verdient. Sommige vrouwen verdienen zelfs twee ton, vijf ton of zelfs een miljoen per jaar! Ik leerde ontzettend veel van deze gesprekken. In deze blog deel ik mijn beste learnings van 12x Zij verdient een ton.

Wat ik leerde van 12x Zij verdient een ton:

1. Je kan parttime werken

Het belangrijkste dat ik leerde van Ilona Annema van Minimalistisch Ondernemen, is dat je ook een ton per jaar kan verdienen met 2-3 dagen werken per week. Ilona werkt zelf twee dagen per week voor klanten, en houdt een dag per week vrij voor cursussen, netwerken, etc. Toch verdient zij een ton per jaar. Tja, ze is niet voor niets expert op het gebied van minimalisme! Do less with more focus.

2. Je kan 1-op-1 werken

Voor een ton per jaar hoef je geen schaalbar product te hebben, zoals een e-course. Deisy Amelsbeek biedt 1-op-1-coachingtrajecten aan en verdient daar zelfs twee ton per jaar mee. Eigenlijk verkoopt ze gewoon haar uren, maar dan wel voor een heel lekker tarief. Ze kan deze prijzen vragen omdat ze echt waarde biedt: Deisy’s klanten zien snel resultaat. Haar podcast en salesfunnel zorgen daarbij continu voor nieuwe leads.

3. De kracht van online producten

Van beautyblogger naar online ondernemer: Cynthia Schultz deed het. Inmiddels verdient ze twee ton per jaar met haar planners en online cursussen. Een heel schaalbaar verdienmodel! Haar blog en e-mailmarketing zorgen voor leads. Altijd waarde bieden, is Cynthia’s kracht. Haar klanten weten dat Cynthia’s producten het geld waard zijn!

4. Beleggen voor extra rendement

Janneke Willemse verdiende jarenlang haar geld als freelance presentatrice. Dit jaar ontdekte ze de kracht van online cursussen: in een week verdiende ze er 9.000 euro mee. Wat ik van Janneke leerde, is dat beleggen ook geld in het laatje kan brengen. Janneke behaalde 18.000 euro rendement met haar beleggingen dit jaar. Zeker als je kiest voor dividend aandelen, kan het een leuk extra inkomen opleveren. En het is sowieso een betere investering dan het geld op je bankrekening laten staan.

5. Voorkom lifestyle-inflatie

Als je een ton per jaar verdient, is de kans groot dat je ook een hoop geld uitgeeft. De meeste mensen die veel verdienen, hebben namelijk ook veel hoge lasten. Je geeft uit wat je hebt. Dat herken ik wel! Renée Lamboo van Porterenee noemt dit lifestyle-inflatie. Maar als je alles uitgeeft wat je verdient, wordt je nooit echt rijker. Beter houd je je lasten laag, en investeer je het geld dat je overhoudt, bijvoorbeeld in vastgoed. Zo word ben je sneller financieel onafhankelijk. Renée verdient een ton per jaar met haar blog trouwens. Dus dat kan ook!

6. Houd focus

Als er één learning is blijven hangen van mijn interview met Paulien van Eerdenburg, is het wel focus houden. “Focus in het begin op één product, één doelgroep, één manier van verkopen. Dit is soms best saai, maar hierdoor behaal je wel snel resultaat. Als je een half jaar volledig op één ding focust, staat het na die tijd als een huis.” Dit heb ik ook ervaren met mijn eigen Digital Nomad E-Course. Dankzij haar schaalbare producten en team, kan Paulien ultiem genieten van haar vrijheid. Ook digital nomads kunnen 2,5 ton per jaar verdienen!

7. Het kan hard gaan

Debra van der Heide is pas 26 jaar, en onderneemt sinds eind 2018. Toch draait ze nu al ruim een ton per jaar. Dit kan omdat Debra heel veel waarde deelt, en goede marketing doet. Je ziet Debra op Instagram, in advertenties, in de krant en ze heeft een podcast. Haar emailmarketing is on fleek: daar zit een duidelijke funnel achter. Als ze meer klanten wil, weet Debra precies aan welke knoppen ze kan draaien. Dit resulteerde al snel in omzetten van meer dan 10.000 euro per maand.

8. Vastgoed is magisch

Vastgoed is magisch. Door een woning te kopen en te verhuren, ontvang je passief inkomen (huur), je lost er je hypotheek mee af (dus je wordt rijker) én als je mazzel hebt wordt ook je huis meer waard. Drie keer winnen dus! Myrthe de Groot snapt het spel als geen ander en verdient alleen al een ton per jaar via vastgoed. Door Myrthe dacht ik wel: ik moet zo snel mogelijk een tweede woning hebben voor de verhuur. Je bent gek als je het niet doet!

9. Mindset is alles

Kim Munnecom weet alles van de Law of Attraction en money mindset. Ze was de meest ‘zweverige’ kandidaat, maar wel met de hoogste omzet so far. Kim draait dit jaar namelijk vijf ton omzet. Ze leerde me dat mindset echt heel belangrijk is. En dat veel ‘zweverige’ dingen eigenlijk niet zweverig zijn. Het is allemaal hard te maken. En dan nog: Kim bewijst dat het werkt! Ik luister graag haar podcast om nog veel meer hierover te leren! Haar podcast is ook een van haar belangrijkste marketingkanalen. Niet lang hierna begon ik ook mijn podcast.

10. Het kan altijd meer

Mijn eerste kandidaat over de grens: Amy Vandeputte! Amy (27) verdient zelfs een ton per maand. Hoe ze dit op jonge leeftijd bereikt heeft? Overvloed. Denk in overvloed. More = more! Meer content, meer klanten, meer geld. Maar zonder meer stress. Dat kan met schaalbare online producten. Anders zit je al snel aan je max. En dan kan je niet méér mensen helpen. Dankzij een schaalbare business kan je onbeperkt groeien, onbeperkt mensen helpen. Wat Amy vooral doet? Heel veel content maken en waarde delen. Durf groot te denken!

11. Investeer in jezelf

Van Charlotte van ’t Wout heb ik talloze lessen geleerd. Niet alleen over de schaalbaarheid van een online business (in tegenstelling tot een fysieke business met een team), of over het verkopen van online cursussen. Wat ik vooral leerde van het interview was dat je moet investeren in jezelf om te groeien. Denk in overvloed, wees niet bang te investeren. Door geld uit te geven, creëer je vaak ook noodzaak om iets tot een succes te maken. Doelen laten je groeien en dwingen je om creatief te zijn. En bovenal: een opgeladen Charlotte kan meer mensen inspireren en helpen dan een uitgeputte Charlotte. Dus investeer niet alleen in je business, maar ook in jezelf. Dat ís je business.

12. Bedenk wat jíj wilt en wat je daarvoor nodig hebt

Mijn coach Carlijn Ottens weet alles van online marketing, funnels en online producten. Ik leerde van haar hoe ik meetbaar kan groeien, hoe ik mijn volgers kan omzetten in klanten en dat ik een groepscoachingtraject wil starten om zo meer mensen te kunnen helpen. Maar het belangrijkste: doe wat jíj wilt. Weet wat jou gelukkig maakt en kies een businessmodel wat daarbij past. Zet een stip op de horizon, maak een strategie en voer het uit. Step by step. Houd vol. Alles kan, maar het moet je wel gelukkig maken. Vrijheid behouden is voor Carlijn en mij het belangrijkste.

Wat leerde jij van mijn rubriek? Wat vind jij de beste learning van Zij verdient een ton?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Wat ik leerde van ‘Zij verdient een ton’