7x Corona-proof uitje naar het strand


Bloemendaal

Dit zijn mijn zeven tips voor corona-proof uitjes aan zee.

Corona-proof weekendje weg? Een huisje of hotel aan de Nederlandse kust is gewoon te boeken. En op het strand vermaak ik mij altijd! Afgelopen jaar ging ik zeven keer naar een huisje of hotel aan zee. Dit zijn mijn tips.

1. Middelburg, Zeeland

Zeeland

Afgelopen zomer ging ik een weekend weg naar Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. De horeca was nog open, en dus vermaakten we ons prima in het centrum.

2. Katwijk, Zuid-Holland

Katwijk

Eind maart verbleef ik twee nachtjes in Katwijk. Ik ben normaal gesproken een Noordwijk-ganger, maar af en toe probeer ik iets nieuws! Katwijk viel niet tegen. Het is minder toeristisch/druk/hip dan Noordwijk, en tegelijkertijd genoeg leuke tenten.

 • Hotel Steeds aan Zee
 • Thais bij Arun Thai
 • Koffie bij Hé Jij!
 • Strandtent SandCbar
 • Strandtent Paal 14
 • Wandelen bij de Noorderduinen en Koepelduin

Of check deze tips voor Noordwijk >

3. Zandvoort, Noord-Holland

Nederland, Zandvoort, 15 december 2020. Reis Blogger Suzanne van Duijn in hotel Boulevard aan het werk in het kader van workation
Fotografie: Jean-Pierre Jans

Zandvoort is niet de allermooiste kustplaats – maar dat zijn er zoveel niet! Negeer de hoogbouw, en focus je op het brede strand en de toffe strandtenten.

 • Appartement bij Boulevard5
 • Koffie en eten bij Tijn Akersloot
 • Coworken bij Hippie Fish
 • Visje bij Thalassa
 • Wandelen door de Waterlinieduinen

Of maak een citytripje naar Haarlem >

4. IJmuiden, Noord-Holland

Bosvilla Kennemerduinen
Bosvilla Kennemerduinen

In maart verbleef ik een midweek in een prachtig huis in de Kennemerduinen, bij IJmuiden. Ik hield hier een zogenaamde workation: een werkvakantie waar je business combineert met pleasure. ’s Morgens werken dus, en ’s middags de hort op.

 • Verblijven in de Bosvilla Kennemerduinen
 • Wandelen in NP Kennemerland
 • Naar het IJmuider strand
 • Uitstapje naar Parnassia in Bloemendaal aan Zee
 • Uitstapje naar Aloha in Wijk aan Zee

5. Egmond, Noord-Holland

Met vriendinnen ging ik een weekendje naar Egmond aan Zee. Egmond zelf is net als veel andere kustplaatsjes in Nederland: klein en prima. Ook hier ging het mij vooral weer om het strand, koffies halen bij leuke tentjes en veel buiten zijn met mijn vriendinnen. We huurden een appartement via Airbnb, waar we zelf konden koken.

 • Appartement via Airbnb
 • Lunch bij Nautilus aan Zee
 • Lunch bij Strandpaviljoen Noordhoek
 • Uitstapje naar Alkmaar
 • Uitstapje naar de Schoorlse Duinen

6. Vlieland, Friesland

Vlieland

De Waddeneilanden zijn altijd een goed idee! In de herfst bezocht ik Vlieland, een van de rustige, kleine Waddeneilanden. Ik was daar voor een yogaretreat, een driedaags yogaweekend waar yoga centraal stond. Naast yoga was er ook aandacht voor ontspanning van de geest, mindfulness en natuurlijk genieten van Vlieland. Ik ging zwemmen in de Noordzee en wandelde over het eiland.

7. Schiermonnikoog, Friesland

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog

Deze winter bezocht ik het enige Waddeneiland dat ik nog niet had bezocht: Schiermonnikoog. Het kleine eiland boven Lauwersoog is nog rustiger dan Vlieland. Ik kwam er dan ook vooral om bij te komen.

 • Huisje via Airbnb
 • Wandelen bij Het Rif
 • Koffie bij Hotel van der Werff
 • Eten bij De4Dames
 • Fietsen huren bij Schierfiets en fietsen naar de Balg
 • Koffie halen bij Strandpaviljoen De Marlijn
 • Wandelen naar Kobbeduinen (of Kaap Willemsduin)

Hopelijk heb je weer genoeg inspiratie voor een uitje naar het strand, ook in coronatijd. Juist nu is het belangrijk om ook te blijven ontspannen. Laat je niet tegenhouden door gesloten horeca: op het strand is het altijd leuk!

Waar gaat jouw eerstvolgende corona uitje naartoe?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *