Check dit natuurhuisje voor een workation


Mentale vrijheid
Living the life in een natuurhuisje

In dit natuurhuisje in de Hollandse polder kan je werken perfect combineren met ontspannen.

Half juni was ik weer eens toe aan een change of scenery. En dus pakte ik mijn laptop en verkaste naar dit heerlijke natuurhuisje in de polder, tussen Alkmaar en Amsterdam. Ik houd van deze regio, want het is er prachtig! Typisch Nederlandse huisjes, een groenlandschap vol molens en koeien, en slootjes waar je met de kajak doorheen kunt varen. Oja, er werd ook nog gewerkt!

Workation in Nederland

Ik ga vaker op workation in Nederland. Zo’n werkvakantie is voor mij de ultieme combinatie tussen werken en ontspannen. Ik kan gefocust aan de slag omdat ik niet de afleidingen heb van thuis, en tegelijkertijd let ik beter op mijn work/life balance omdat ‘ik niet voor niets op pad ben’. De laptop gaat op workation dus altijd op een degelijk tijdstip dicht. Ik verblijf graag in het bos of aan het strand, of zoals nu dus in een typisch Hollands landschap. Dit is voor mij écht Nederland!

Aan een rustige weg
Sunset
Uitzichtje hoor

Natuurhuisje voor een workation

In juni verbleef ik in dit fijne natuurhuisje; een huisje in de natuur dat je kan boeken via Natuurhuisje.nl. Voor wie de site niet kent: op deze website kan je allemaal leuke accommodaties vinden waar je omringd wordt door groen. Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland. En mooie bijkomstigheid: voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met hun partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Workation-tips voor het boeken

Als je een natuurhuisje voor een workation wilt boeken, adviseer ik je op goed te filteren. Internet is natuurlijk een vereiste. Daarnaast kijk ik altijd goed of er een fatsoenlijke tafel en stoel is. Liefst check ik ook het aantal stopcontacten in de buurt van de werkplek. En anders neem ik voor de zekerheid een eigen stekkerdoos mee.

Lees hier meer tips voor het plannen van een workation >

De leefkeuken
De tuin
Details in het natuurhuisje
Slaapkamer op zolder

Natuurhuisje aan het water

Het fijne van dit natuurhuisje vond ik dat het huisje aan het water ligt. Vanuit het huisje loop je zo de tuin in, die grenst aan het water. Af en toe voeren er fluisterbootjes of een kajak voorbij. Wij hebben zelf ook even gekajakt natuurlijk! De kajaks waren bij het huisje inbegrepen, net als de fietsen. Van binnen zat alles ook helemaal goed. De keuken was fully equipped. Daar houd ik van! Peper, zout, thee, koffie, olie, alles was aanwezig. Theedoeken en handdoeken waren eveneens present. Zo fijn als je dat niet allemaal zelf hoeft mee te sjouwen. Een laptop is al zwaar genoeg.

Naast kajakken en werken hebben we ook heerlijk gewandeld en gezwommen. Dat kan voor de deur. Het water is daar warm en het is vrij ondiep. Misschien wel handig om waterschoenen aan te trekken, want de bodem is vrij zacht en dat voelde een beetje griezelig aan voor deze stadsmeid. Onze vriendelijke gastvrouw Janneke raadde ook nog aan om een bootje te huren, maar daar zijn we niet eens meer aan toe gekomen. Je vermaakt je hier wel, de tijd vloog voorbij! Lekker bij de vuurkorf met een goed boek, heerlijk!

Zwembad voor de deur
Kajakken
De tuin van het natuurhuisje

Conclusie

Ik kan iedereen een workation aanraden. Tegenwoordig moet dat toch geen probleem zijn ook? Thuiswerken is het nieuwe normaal. Dan kan je net zo goed vanuit een fijn huisje in de natuur werken. Het zorgt echt voor meer focus én meer ontspanning. Meer weten over locatie-onafhankelijk werken? Ik schreef er een boek over >

Overigens is een verblijf in een natuurhuisje ook een tip als je niet wilt werken, maar gewoon een weekendje weg wilt.

Zoek en boek hier een natuurhuisje >

Waar gaat jouw volgende workation naartoe?

Vuurkorf

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Met dank aan Natuurhuisje

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *