Inge verbleef een maand bij Coliving Provence in Frankrijk 1


 

Inge is al meer dan een jaar fulltime digital nomad en deze zomer beleefde ze maar liefst twee coliving avonturen. De hele maand september verbleef ze bij Coliving Provence in Frankrijk. Waarom dat het tofste is dat je als digital nomad kunt doen, vertelt ze hier.

 

Tijdens mijn eerste coliving avontuur verbleef ik een maand in de CoCoHub in Malta. Mijn tweede coliving experience was een maand later bij Coliving Provence. Suzanne ging al eens eerder vakantie vieren in de Provence. Nu was het mijn beurt om de regio als digital nomad te gaan ontdekken.

 

Enkeltje Zuid-Frankrijk

Voor mijn coliving avontuur in de Provence boek ik een enkeltje Marseille waar ik op het vliegveld door Stephanie in haar camper word opgepikt. Ik heb haar vorig jaar op de Nomad Cruise leren kennen en we brachten samen tijd door in Medellin. Zij attendeerde me op de e-work exchange  die door deze coliving werd aangeboden.

Na een aantal uitgebreide en erg gezellige gesprekken met eigenaar Rod was mijn keuze binnen no time gemaakt en mijn enkeltje geboekt. Hallo Zuid-Frankrijk! Dág intenties om deze zomer mijn Spaans op peil te houden.

Waar ik bij de CoCoHub de Instagram-feed heb verzorgd, help ik Coliving Provence met de branding: hoe zetten we deze prachtige plek op de kaart? Daarnaast houd ik me bezig met designwerkzaamheden van T-shirts, promotiematerialen en de website.

 

 

Community & fun

Coliving is voor mij dé ideale oplossing voor mijn leven on the road. Geen nodeloze tijd meer verspillen aan het zoeken van plekken met goede wifi en het leggen van sociale contacten. Maar meteen met je kont in de boter: op de mooiste plekken, met de leukste mensen samen wonen en werken én de meest bijzondere avonturen beleven.

Tot nu toe heb ik aan beide coliving ervaringen ontzettend mooie herinneringen en nieuwe vrienden overgehouden. Mensen die ik zeer waarschijnlijk aan de andere kant van de wereld wel weer eens ga tegenkomen.

Zo zit ik op moment van schrijven in Egypte met drie mensen die ik in de CoCoHub heb ontmoet. In Coliving Provence woon ik samen met verschillende mensen die ik op Nomad Cruise 5 heb leren kennen: VA Stephanie uit Frankrijk, Google-expert Britt  en Jantien met wie ik in Colombia al eerder een huis deelde.

Aangezien het ultieme doel van deze e-work exchange is om de coliving verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten, vinden er veel brainstorm- en skillsharingsessies plaats. Ook dat vind ik zo leuk aan coliving. Niet alleen is het super gezellig, maar je leert ook nog van elkaar.

 

 

Balans in de Provence

Nog steeds is het een grote uitdaging voor me om balans te houden. Waar ik in Malta elke dag baantjes ging trekken om 8:00 uur, is het daar in de Provence in september écht te koud voor. Gelukkig is er op tien minuten lopen van de coliving een rots met een waanzinnig mooi uitzicht op de heuvellandschappen van de Provence alwaar ik elke ochtend 30 tot 45 minuten mediteer.

Verder doe ik met Britt en Nicky yoga, zwemmen we elke dag wel een keertje (met het middagzonnetje was het wél enorm genieten in het zwembad) en introduceren we de dagelijkse 7 minute workout (die ik overigens nog steeds elke dag probeer te doen). Water moeten we regelmatig bijvullen in de lokale bron, waar we ook meteen maar een workout van maken.

Eén van de charmes van Coliving Provence is dat het een behoorlijk afgelegen plek is. Dat betekent dat je er heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de prachtige natuur. Er is weinig afleiding waardoor je je volledig op je werk kunt richten.

 

 

Al het moois dat Provence te bieden heeft

De Provence staat misschien wel het meest bekend om haar uitgestrekte, paarsgekleurde en heerlijk geurende lavendelvelden. Tijdens het 4×4 off road avontuur naar de coliving passeren we zo’n lavendelveld, maar ik barst in lachen uit. Het veld staat er verwelkt bij en dan blijft er verrekte weinig over van al dat indrukwekkende natuurschoon. Voor het lavendelseizoen ben ik te laat, maar wat heeft de Provence dan wél nog te bieden?

 

1. Lokale markt Forcalquier

Eén van de highlights van de week is de markt in het nabijgelegen Forcalquier waar we op maandagochtend naar toe gaan. Een typisch Frans marktje met heerlijke lokale producten en lekkernijen waar we urenlang overheen slenteren.

 

2. Provence ontdekken

Naast een meerdaagse trip naar Marseille, maken we in het weekend ook regelmatig kortere uitstapjes naar nabijgelegen plekken als Lurs, Sigonce, Les Mées en Sisteron. Ontzettend gezellige, sfeervolle en typisch Franse dorpjes.

 

3. Genieten van de natuur

De omgeving rondom de coliving is waanzinnig mooi. Prachtige vergezichten, heerlijk frisse lucht en we eten regelmatig verse vijgen zo van de boom. Verder gaan we kanoën, waterfietsen in de Gorges du Verdon en heerlijk wandelen in de omgeving. Ook maken we verschillende langere wandeltochten bij onder meer Montagne de Lure en Montagne de la Baume.

 

4. Party crashen en zingen alsof je leven ervan af hangt

Op één van de weinige rustige zaterdagavonden ontdekken we dat er een feestje aan de gang is in de buurt. Binnen no time zitten we in de auto om het zeventigjarige verjaardagsfeest van één van onze buurtgenoten te crashen. Voordat we het weten staan we samen met de band liedjes te zingen voor de jarige.

5. Bourgondisch leven

Tenslotte is Provence dé ultieme plek voor het échte bourgondische leven. Heerlijk én veel eten, lekker wijntjes drinken en een ongelofelijke hoeveelheid onweerstaanbare Franse kaasjes als dessert. Eten is een Frankrijk een feest en dat is in de Provence geen uitzondering. Ultiem genieten dan ook van alle gezamenlijke lunches, diners en zelfs BBQs met expats uit Marseille.

 

Merci beaucoup Rod voor deze bijzondere ervaring bij Coliving Provence. Ik ben super dankbaar om onderdeel van het Creative Angels Team te zijn en zie er naar uit om coliving naar een hoger niveau te tillen.

 

Nog een paar weken dan vertrek ik met Nomad Cruise 7 van Spanje weer naar Zuid-Amerika. Nieuwsgierig hoe dat er aan toe gaat? Volg Inge op Instragram.

Share

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Inge verbleef een maand bij Coliving Provence in Frankrijk