Maandoverzicht oktober & hallo november!


In Japan

 

Kon’nichiwa! Oftewel, hallo vanuit Japan! Op reis of niet, ik deel graag mijn maandoverzicht oktober met jullie en verklap vast wat jullie van november kunnen verwachten.

 

Oktober was voor mij – zoals wel vaker – de maand van weggaan. In 2011 vertrok ik voor ruim twee maanden naar Vietnam, Laos en Cambodja, in oktober 2014 vloog ik voor een half jaar naar Australië en vorig jaar rond deze tijd zat ik op de Nomad Cruise en reisde daarna door Panama. Afgelopen oktober vertrok ik naar Japan, dat al lang op mijn bucketlist stond. En het is hier net zo gaaf als verwacht!

 

Dit was oktober

  • Genomineerd voor VIVA400 in de categorie Zakenwonders (met Chantal namens PR-cursus.nl).
  • Reünie met de meiden van Coliving Vlissingen
  • Finale van de Pitch Competition van The Next Women bijwonen
  • Laatste uitjes en etentje met vrienden en familie voor vertrek
  • Op weg naar Japan!
  • Eerste dagen in Tokyo (hierover snel meer!)
  • Daarna Japanse Alpen
  • Cultuur snuiven in Kyoto
  • Paar daagjes in Osaka

 

Sashimi bowl

Ryokan in Yudanaka

Tempel in Tokyo

Druk druk druk in Akiba

Sushi op de vismarkt in Tokyo

Imperial Palace Park

Onze ryokan in Tokyo

 

 

Best gelezen artikelen

Deze artikelen uit de maand oktober werden het best gelezen.

 

1. Businesstips van Charlotte van ’t Wout

Eind september ging ik met wat meiden van Hashtag Workmode op inspiratiegesprek bij Charlotte van ’t Wout, ook wel bekend als @celinecharlotte. Ze gaf ons zoveel toffe tips en adviezen dat ik er een blog van maakte.

 

Bij Charlotte van ’t Wout

 

2. WNDRWKND: een weekend weg naar bestemming onbekend

Onze Linda ging voor Vrije Meid op reis naar… tja, waarheen eigenlijk? De bestemming was tot het laatste moment onbekend. Het bleek hidden gem Amersfoort te zijn. Wist jij dat deze stad zo tof is?!

 

Nieuwe Stad (Zandfoort)

 

3. Dingen die potentiële investeerders over jouw bedrijf willen weten

Begin oktober was ik aanwezig bij de halve en hele finale van The Next Women Pitch Competition. Ik stak er een hoop op over next level ondernemen, waaronder 20 dingen die potentiële investeerders over een bedrijf willen weten.

 

De jury (Foto: Facebook The Next Women)

 

4. De voorbereiding van onze reis

Inmiddels zijn we dus al even onderweg, maar deze blog over de voorbereidingen van onze reis werd afgelopen maand goed gelezen. Meer vragen? Laat het me gerust weten!

 

Japan (Katja was hier)

 

Best bekeken vlog

Deze maand kwamen er geen nieuwe vlogs online. In verband met mijn reis heb ik namelijk besloten om wat minder te gaan vloggen (en bloggen). Jullie kunnen begin november mijn eerste Japan-vlog verwachten! Verder post en vlog ik veel op Stories. Deze oude video werd wel goed bekeken afgelopen maand:

 

 

Beste Instagram-post

Deze Instagram-foto kreeg deze maand de meeste likes. Volg jij mij al op Instagram? Laat vooral jouw eigen favoriet achter in de reacties!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Whoop whoop, laatste werkweek in Nederland! 🇳🇱 Volgende week zitten we in het vliegtuig naar Japan, onze eerste bestemming! We beginnen in Tokyo, en zullen eerst een paar dagen nemen om te wennen en deze miljoenenstad te ontdekken (een beetje dan). Daarna maken we een prachtige rondreis langs de Japanse Alpen, cultureel Kyoto, hysterisch Osaka en het mysterieuze Koyasan. Maar voor nu nog even de laatste puntjes op de i zetten bij Hashtag Workmode. Ik ga mijn bedrijven @suusjehq en @prcursus (fysiek) enorm missen, en dan met name het directe contact met Sarah en Chantal en alle andere toffe meiden bij Workmode. Wat heb ik een heerlijk jaar ’thuis’ gehad! Fijne week allemaal! #womenwhowork #femaleentrepreneurs #dutchgirlboss #businessbabe #workmodeutrecht #workmode #travelgirl #womenwhotravel #dutchgirlgoesjapan #travelblogger #digitalnomad #reizendondernemen #thenextwomen

Een bericht gedeeld door Suzanne van Duijn (@vrijemeid) op

PR-momentjes

Afgelopen maand ging goed op PR-gebied! Ik verscheen een aantal keer in de media:

Kom jij vaak in de media? Chantal en ik leren je graag hoe je dit ook bereikt!

 

Met PR-cursus.nl genomineerd voor VIVA400!

 

Hallo november

November wordt een prachtige maand! Deze week zijn we nog in Japan (Osaka, Koya-san en Tokyo), maar 7 november vliegen we door naar het immer fijne Bali. Daar zullen we de rest van de maand blijven, in een chille bungalow in Canggu. Het werkende leven begint dan ook weer, maar niet zoveel uren per week als in Nederland en vanaf een heel mooi plekje! Geen probleem dus, ik heb juist wel zin om weer lekker (een beetje) te werken.

 

Digital nomad op Nusa Lembongan

Digital nomad op Nusa Lembongan (2016)

 

Wat zijn jouw plannen voor november?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *