Mijn zakelijke hoogtepunten van 2018


Tevreden kan ik terugkijken op 2018

 

Het jaar is bijna voorbij: tijd voor een terugblik op zakelijk vlak. Hoe ging het met de business in 2018?

 

Begin dit jaar vierde ik mijn tweejarig jubileum als ondernemer: op 1 februari 2018 bestond mijn bedrijf precies twee jaar. Sindsdien is er veel gebeurd, maakte ik vele reisjes, kreeg ik versterking, lanceerde een nieuw bedrijf, nieuwe producten en verschoof mijn focus. Dit waren de zakelijke hoogtepunten in 2018.

 

1. Hoera, twee jaar ondernemer

Trots en blij vierde ik 1 februari 2018 mijn tweejarig jubileum als ondernemer. Nog steeds zo gelukkig dat ik voor mezelf ben begonnen. En wat heb ik al een mooie dingen gedaan in die twee jaar! Alles ging goed, ik had genoeg werk en er stonden mooie dingen op de planning…

 

SuusjeHQ 2 jaar

 

2. Jamaica baby!

In maart 2018 mocht ik – met mijn vriend – voor werk naar Jamaica. Voor mijn klant Better Places ontdekte ik de ‘duurzame kant’ van Jamaica. We maakten een week lang een rondreis langs de minder bekende plekken van het eiland, waarvan we verslag deden op YouTube. Leukste klus ever!

 

Dolfijnen spotten

 

3. VIP coaching

Eenmaal terug in Nederland zat ik in de drukste piek sinds twee jaar. Ik kwam om in het werk, en dat in combinatie met mijn vele reizen maakte dat het mij allemaal een beetje teveel werd. Wat moest ik doen? Nee zeggen tegen bestaande of nieuwe klanten vind ik lastig, en iemand aannemen wilde ik eigenlijk ook niet. En dus schakelde ik hulp in van Mariska. Zij weet alles over (wel of niet) starten met een team. Heel fijn om een hele ochtend met Mariska na te denken over mijn bedrijf, en wat ik nu echt wilde. Een heel goede en belangrijke stap van 2018!

 

Moodboard gemaakt!

 

4. Versterking: Sarah

De conclusie van de coachingsessie was dat ik toch versterking ging zoeken: een freelance PR-adviseur die drie dagen per week voor mijn bedrijf aan de slag zou gaan. Ik plaatste een vacature, hield een aantal sollicitatiegesprekken en nam Sarah aan. Wel freelance, maar toch voelde het als een serieuze stap. En een heel toffe stap! Sarah nam al snel veel werk van mij over, en dat was heel erg fijn. Hierdoor kreeg ik ook meer rust en tijd voor nieuwe projecten.

 

Suzanne en Sarah

 

5. Girlboss Rally in Los Angeles

Ondertussen ging ik eerst nog naar Los Angeles, eind april 2018. Reden van de trip? Girlboss Rally, de conferentie voor vrouwelijke ondernemers. Supergaaf om dit te doen! En heel gezellig, want ik ging samen met Lucia. Het werd een week van werken, leuke dingen doen, de conferentie en heel veel happy vibes. Oh, en ik mocht verslag doen op MarieClaire.nl!

 

Foto door Daisy de Pater / Daisy Fotografie

 

6. PR-cursus.nl is live!

Begin mei lanceerden Chantal en ik PR-cursus.nl, een platform waar (vrouwelijke) ondernemers leren om hun eigen PR te doen. Het begon allemaal met onze e-course, maar inmiddels hebben we ook een e-mailcursus (de ‘PR-kickstart’) en PR-coaching. Daarnaast informeren we onze volgers met PR-tips via de nieuwsbrief, blogs en organiseren we af en toe een PR-workshop. En we werden in oktober genomineerd voor VIVA400!

 

P.S. Bestel t/m 31 december 2018 onze e-course met 50% korting! Gebruik de code HOHOHO.

 

PR-cursus.nl

 

7. Eindelijk meer dan 10.000 unieke bezoekers op VrijeMeid.nl

Mijn blog Artikel 2.55 veranderde dit jaar van naam en werd Vrije Meid.nl. Deze naam past veel beter bij wat ik doe (reizen, ondernemen, geluk) en richt zich meer op de doelgroep: ‘vrije meiden’ 😉 Ik weet niet of het door de naamswijziging komt, maar mijn blog tikte ook eindelijk de 10.000 unieke bezoekers aan! In het najaar had ik zelf 12.000 unieke bezoekers per maand. Andere successen: toffe persreizen, betaalde samenwerkingen, maar die bezoekers blijven het vetste!

 

Vrije Meid is een feit!

 

8. Digital Nomad Instagram Course: Reizend Ondernemen

Deze maand lanceerde ik mijn eerste Instagram Course, en wel over digital nomad worden! Samen met Jessica Lokker organiseerde ik natuurlijk al eerder events over ‘Reislustig Freelancen’, maar nu ik vier maanden in het buitenland zit, leek een online cursus mij wel op zijn plaats. En cursussen via Instagram zijn helemaal hot! Er deden 50 mensen mee.

 

Digital nomad in de Provence

Digital nomad in de Provence

 

9. Female Workation

Nog iets nieuws: samen met Chantal ga ik vanaf 2019 workations organiseren voor vrouwelijke ondernemers. Ik werk zelf natuurlijk al vaak vanuit het buitenland, en Nomad Cruise was de ultieme workation, maar een ‘echte’ workation zoals die in Vlissingen en Albanie, dat wilde ik zelf ook wel eens organiseren! Check femaleworkation.nl en blijf op de hoogte van onze eerste workation…

 

New project!

 

10. Werken vanuit het buitenland

De laatste tweeënhalve maand van 2018 werkte ik vanuit het buitenland. Een droom die uitkwam! Ik werk al drie jaar regelmatig vanuit het buitenland, maar nooit eerder zo lang en zo lang met mijn vriend. We begonnen in Japan (al heb ik daar weinig gewerkt), daarna een maand Bali en een nu zitten we in Thailand. Wat een heerlijkheid!

 

Met Le Pirate Explorer naar Komodo

Met Le Pirate Explorer naar Komodo

 

Andere hoogtepunten: mediapublicaties, hoogste omzet en meer

Verder verschenen mijn klanten en ik in grote media als AD en Frankwatching, draaide ik mijn beste jaaromzet tot nu toe en had ik de ballen om een aantal klanten op te zeggen, zodat ik mij grotendeels kan gaan focussen op PR-cursus.nl, Female Workation en Vrije Meid. Maar dat moet ik nog waar maken 😉 Daarover hopelijk meer in 2019! En ja, mediapublicaties en geld verdienen is voor mij niet het belangrijkste (meer). Terug naar mijn gevoel en doen wat ik het leukste vind, daar gaan we op focussen!

 

Hoe was jouw jaar? Wat was jouw zakelijke hoogtepunt van 2018?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *