Mijn mooiste reizen in 2018


Met Le Pirate Explorer naar Komodo

Met Le Pirate Explorer naar Komodo

 

Traditiegetrouw is het tijd voor mijn jaaroverzicht op het gebied van reizen. Hier ging ik in 2018 allemaal naartoe.

 

Ik zeg het elk jaar, maar wat was het weer een prachtig reisjaar! Zo dankbaar dat ik dit kan doen en zo blij dat ik dit leven kan leiden. Natuurlijk is dat niet aan komen waaien, maar de kansen die ik heb gepakt had ik nooit gehad als ik in een ander deel van de wereld was geboren. Anyway, hier ging ik in 2018 naartoe.

 

Statistieken

  • Aantal landen: 11
  • Waarvan nieuw: 2 (Jamaica en Japan)
  • Landenteller na 2018: 43
  • Aantal nachten van huis: 129 nachten (ruim vier maanden)
  • Aantal tripjes in eigen land: 7

 

Bekijk hier mijn video met mijn reizen in 2018

 

1. Brussel, België

Na de hele maand januari het land niet te zijn uit geweest, bracht ik begin februari een weekend door in Brussel. Reden van dit bezoek was een bloggersevent, maar ik maakte natuurlijk van de gelegenheid gebruik om wat hotspots in Brussel te ontdekken.

 

Suzanne in Motel One Brussel

 

2. Achenkirch, Oostenrijk

Zo leuk! Ik mocht op persreis naar Achenkirch, waar ik in de zomer van 2017 ook kwam en waar ik als kind talloze keren geskied heb. Helemaal leuk was dat vriendin L. mee kon. Bekijk hier onze vlog.

 

 

3. Tripjes in eigen land

Een jaar geen toerist in eigen land gespeeld is een jaar niet geleefd! Ik bezocht weer wat bekende en onbekende plekken: Zeeland, de Veluwe, Laag-Holland, ik ging toeren in een oldtimer, Rotterdam, Down The Rabbit Hole en deed een Coliving in Vlissingen. Ook ontdekte ik nog meer van Utrecht.

 

Buitenplaats Beekhuizen

 

4. Jamaica

Voor werk(!) mocht ik naar Jamaica met mijn vriend. Samen maakten we een Rasta Roadtrip en produceerden negen video’s over Jamaica. Wat was het mooi en gaaf! Jamaica heeft ons verrast.

 

Prachtig Jamaica

 

5. Los Angeles

Samen met Nomad Cruise-buddy Lucia vloog ik naar Los Angeles voor de Girlboss Rally, een tof event voor ondernemende vrouwen. We plakten er een weekje aan vast om L.A. van boven tot onder te ontdekken.

 

L.A. Baby!

 

6. Kea, Griekenland

Met al zeven tripjes in the pocket en heel veel werk, zat ik er in mei dit jaar een beetje doorheen. Maar er stond een persreis naar Griekenland op de planning, en dus zat ik met mijn gestresste hoofd op een heel mooi eiland. Hoe dubbel… Kijk de vlog maar even!

 

 

7. Bologna, Italie

Mijn schoonzus ging trouwen in Italie. Een mooi excuus voor ons om een citytripje Bologna eraan vast te plakken. Wat een heerlijke stad! Net zo mooi als Rome, maar zonder de hordes toeristen. Aanrader! Ik voelde me inmiddels weer een stuk beter 🙂

 

When in Bologna…

 

8. Mechelen, België

Dit was ook een geweldig weekend weg! Samen met mijn vriend mocht ik op persreis naar Mechelen om dit Bourgondische stadje te ontdekken. Dat werd vooral heel veel eten en drinken, maar ik was ook onder de indruk van de mooie gebouwen, de vriendelijke Belgen en het was heerlijk weer. Mechelen heeft ook veel toffe musea, dus je vermaakt je er zeker een weekend.

 

Vismarkt

 

9. Tavernes, Zuid-Frankrijk

Tijd voor echt vakantie! Geen persreis, maar een fijne familietrip naar Zuid-Frankrijk! Wat een heerlijkheid om niet door te hoeven werken en helemaal niets te hoeven. Vooral veel kaas en wijn, gezellige marktjes bezoeken, rondtoeren in onze huurauto en lekker aan het zwembad liggen.

 

 

10. Japan

September vloog voorbij en in oktober stond onze grote reis al voor de deur. Eerste bestemming: Japan. Een droom van ons allebei! We maakten een heel toffe rondreis per trein, al genoten we het allermeest van het eten, de cultuur en veelzijdig Tokyo.

 

Prachtig he?

 

11. Indonesië

Op 7 november vlogen we door naar Bali, om daar een maand als digital nomads te gaan wonen en werken in Canggu. We konden het echter niet laten om nog een weekendje naar Sidemen te gaan en een boottrip te maken naar Komodo. FANTASTISCH!

 

Living the Indo life!

 

12. Thailand

Laatste trip van het jaar: Thailand! Op 6 december vlogen we van Bali door naar Bangkok, waar we een weekendje doorbrachten. Daarna vlogen we verder naar Chiang Mai. Hier zullen we ook weer gaan wonen en werken als digital nomad. We vieren er eveneens Kerst en Oud & Nieuw, dus extra bijzonder. Wordt vervolgd in 2019!

 

Samen met de boyfriend in Chiang Mai

 

Terugblik en plannen 2019

Ik vond het heerlijk om dit jaar zoveel in Europa te reizen. Er is genoeg moois te zien dicht bij huis, wat minder tijd kost en ‘altijd tussendoor kan’. Tegelijkertijd is reizen ook vermoeiend en heb ik wederom ervaren dat ik een goede balans moet houden. Mijn voornemen voor 2019 is dus om zeker niet vaker te reizen dan in 2018. Ik vermaak me prima in Utrecht, ga graag een weekendje weg in Nederland of Europa, en ga een klein aantal andere vette reizen maken… Stay tuned!

Jamaica heeft mij echt verrast in 2018, en in L.A. voelde ik mij on top of the world. Kea was een eye opener, en dan waren er nog al die heerlijke tripjes waar ik simpelweg volop genoot. Als kers op de taart begon in eind 2018 aan de grote reis met mijn vriend. A dream coming true!

 

Hoe was jouw reisjaar?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *