Parttime digital nomad: wat is dat? 2


Met Le Pirate Explorer naar Komodo
Met Le Pirate Explorer naar Komodo

Parttime digital nomad, fulltime vrijheid. Klinkt goed, maar wat betekent het eigenlijk?

Sinds 2020 luidt de tagline van mijn blog als volgt: ‘parttime digital nomad, fulltime vrijheid’. Leuk, maar wat is het? In dit artikel vertel ik je wat ik bedoel met parttime digital nomad zijn, en waarom dit mij fulltime vrijheid oplevert.

Living the Indo life!

Ik ben parttime digital nomad…

Ik ben parttime digital nomad en…

 • ik ben eigen baas
 • ik kan zelf bepalen waar ik werk
 • en wanneer ik werk en voor wie
 • ik heb locatie-onafhankelijk werk
 • ik ben online ondernemer
 • ik kan werken vanuit het buitenland
 • en zo veel van de wereld zien
 • terwijl ik geld blijf verdienen
 • de wereld is mijn werkplek
 • maar ik vind Nederland ook erg fijn
 • ik wil een thuisbasis in Utrecht houden
 • ik heb een relatie met iemand in loondienst
 • de vrijheid is voor mij het belangrijkste
 • als ik Nederland zat word kan ik het vliegtuig pakken
 • zonder dat ik iemand om toestemming hoef te vragen
 • of dat ik mij zorgen hoef te maken over werk en geld
 • mijn werk kan altijd doorgaan
 • en er blijft geld binnen komen op reis
 • ook als ik niet werk (dankzij passief inkomen)
 • maar het grootste deel van het jaar ben in in Nederland
 • vier maanden per jaar reizen is meer dan prima

Locatie-onafhankelijk ondernemen

Ik ben een locatie-onafhankelijke ondernemer. Dit betekent dat ik mijn werk kan doen ongeacht de locatie waar ik mij bevind. Of ik nu in Thailand ben of op Bali: mijn werk kan doorgaan. Ik kan mijn werk overal doen, zolang ik een laptop en internetverbinding heb. Ik weet hoe ik productief kan werken vanuit het buitenland, ook al wil ik soms liever gaan surfen.

Download mijn gratis e-book 7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Gratis e-book

Wat is een digital nomad?

Is het je nog niet helemaal duidelijk wat een digital nomad is? Ik schreef er een uitgebreide blog over, maar ik zal het hier ook nog even kort uitleggen. Een digital nomad is iemand die de wereld over reist en dankzij locatie-onafhankelijk werk geld kan blijven verdienen. Een nomade is natuurlijk eigenlijk iemand zonder huis, een zwerver. Ik heb wel een huis en kies ervoor om ‘slechts’ vier maanden per jaar te werken en reizen als digital nomad. Daarom noem ik mijzelf een parttime digital nomad.

Waarom parttime digital nomad?

Toen ik net voor mezelf was begonnen en voor het eerst op reis ging als digital nomad, kon ik niet vaak genoeg reizen. Ik wilde wel fulltime digital nomad worden, maar mijn vriend niet. Dat hield mij tegen om nog meer te reizen dan ik al deed. Sinds Nomad Cruise heb ik daar meer vrede mee. Ik zie het nu als beste van twee werelden. Ik kan enorm veel reizen, en heb de vrijheid om het vliegtuig te pakken als ik dat wil dankzij mijn werk, maar ik heb ook een heel fijn thuis en fijne relatie in Nederland.

Living the dream

It’s a lifestyle

Inmiddels weet ik dat veel mensen te hard van stapel lopen als ze digital nomad worden. Ze beginnen met het idee om voor lange tijd op reis te gaan, zeggen hun huis op en reizen in moordend tempo de wereld rond. Dat breekt ze meestal binnen een jaar of twee op. Dat is zonde! Het is zo’n mooi middel om veel te kunnen reizen. Je moet niet al je kruid meteen verschieten. Daarom weet ik nu dat het heel goed is om rustig aan te doen; om parttime digital nomad te zijn. Zo houd je het veel langer vol en blijft het leuk. Deze lifestyle is goed vol te houden. Ik zie mezelf niet snel stoppen.

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Parttime digital nomad: wat is dat?