Beste workation tips voor 2021


Female Workation
Workation

Op workation in 2021? Deze reisorganisaties denken met je mee. Ik zet mijn favorieten vast voor je op een rijtje.

Als digital nomad wil je graag locatie-onafhankelijk werken en is vrijheid van grote betekenis. Hello workation! Tenminste, als er geen pandemie uitbreekt. Echter gaf dit weer vele andere inzichten, vrijheid kreeg een extra dimensie (naar financiële vrijheid) en de mogelijkheden binnen Nederland heb ik kunnen ontdekken.

Tip: lees hier 12x ideeën voor een workation in Nederland >

Wat is een workation?

Een workation (work + vacation) is een werkvakantie waar je werken combineert met vakantie vieren. Je werkt bijvoorbeeld in de ochtend, om in de middag de toerist uit te hangen. Zo kan je blijven werken aan je bedrijf én nieuwe inspiratie opdoen, terwijl je ook een beetje bijkomt. De ideale break voor ondernemers! Een workation is daarbij een ideale manier om te kijken of de (parttime) digital nomad-lifestyle wat voor je is. Waarschijnlijk gaat het je al beter af door het vele thuiswerken en heb je op deze manier al een idee van deze levensstijl.

Je eerste workation (van het jaar): Limburg

Werken in een inspirerende vakantie-werkomgeving kan op verschillende plekken. Maar wil je het jaar rustig van start, dan kun je gewoon nog even in Nederland blijven, met bijvoorbeeld TUI Workation boek je zonder twijfel. Ik vond een prachtig tiny house en weet zeker dat je enthousiast wordt.

Zuid-Limburg workation
Zuid-Limburg

Als je in Limburg verblijft voelt het al als vakantie in het ‘buitenland’. Het tiny house staat op Droompark Maasduinen, waar je de bourgondische levensstijl van de Limburgers zelf kan ervaren. Struin door de kasteeltuinen van Arcen of geniet in Nationaal Park de Maasduinen, hier is genoeg te ontdekken.

Bovendien is deze accommodatie uiterst geschikt voor een workation. Hier kun je dankzij een comfortabel ingerichte werkplek heerlijk productief werken en tegelijkertijd vakantie vieren. Vergeet in dat geval niet om tijdens je boeking het kamertype ‘workation’ te selecteren.

Op naar de zon: Portugal

albufeira workation
Portugal – Algarve

Bij TIME TO SMILE Balaia Senses geniet je van een op en top vakantiegevoel op een intiem vakantieadres in de Algarve. Rustig gelegen in Albufeira en weg van de massa en ervaar je al het comfort van thuis in je eigen moderne appartement. De wifi schijnt er top te werken, je kunt een heerlijke strandwandeling maken of even actief een potje golven. Tevens is er dagelijkse schoonmaak, wat zorgt voor nog meer vrije tijd en productiviteit.

De Algarve staat nog hoog op mijn bucketlist, ik heb al eens Lissabon mogen bezoeken. Deze stad kan ik ook zeker aanraden om voor een workation te boeken.

Tijd voor avontuur: Tanzania

workation
Safari – Tanzania

Deze extra lange reis door Tanzania biedt de perfecte combinatie tussen werken op een tropische bestemming en het land te leren kennen in je vrije tijd. Een frisse duik in het zwembad voordat je ’s ochtends inlogt op je laptop, een wandeling na de lunch tussen de zebra’s en de wildebeesten en in het weekend avontuurlijke trips maken. Je gaat op safari naar de gaafste nationale parken en je sluit je workation Tanzania af op het tropische Zanzibar. Dit is een voorbeeld reis van maar liefst acht weken! Maar het mooie is dat je via de reisorganisatie Better Places je eigen wensen kan doorgeven, het kan altijd langer of korter.

Wel zo fijn ook is dat als je een reis boekt in coronatijd bij Better Places: ze hebben soepele boekingsvoorwaarden en ze geven veilige tips voor het ondernemen van activiteiten.

Psst, ik ging eerder met Better Places naar Kenia en Jamaica >

Samen met andere nomads: Nairobi

Kofishi co-working space – Nairobi

Op zoek naar een inspirerende omgeving in het bruisende stadsleven? Nairobi is the place to be! Met de Remote Working Trip Booming Nairobi van Charlies Travels, woon je een maand in een knallende Afrikaanse metropool! De stad heeft vele gezichten en er is eindeloos veel te doen: hippe bars, lekkere restaurants, live music, yoga, dans, kunst, musea, sport, expats, hipsters, normal life, er is van alles wat! Je kan de weekenden diverse uitstapjes maken en je workation inrichten naar eigen wens.

Charlie’s Travels is het enige Nederlandse reisbureau dat gevestigd is in Kenia, het team woont en werkt in een jungle-villa in Nairobi. Zo beschikken ze over eindeloos veel eerstehands Afrika-kennis. Bovendien betekent dit dat het team 24/7 voor je klaar staat als jij hier off the beaten track gaat! Wel zo fijn vooral in een tijd als deze.

Lees hier het interview met oprichter Charles >

Island life: Curaçao

Ben je op zoek naar de perfecte combinatie van werk en vakantie zonder dat het vakantiedagen kost? Chogogo zorgt voor een comfortabele bureaustoel, snelle WiFi en goede koffie in een inspirerende werkomgeving. Perfect voor je productiviteit en dat in een ontspannen sfeer. Ook in loondienst kun jij een workation plannen, of je nu thuis zit achter de laptop of in een andere omgeving.

De hang-out spot Koko’s Beach ligt naast het resort. Geniet hier van verse smoothies, shakes, streetfood en een heerlijk koud biertje. Verder is er op het eiland ontzettend veel te beleven en zijn er goede workspots met wifi. Curaçao heeft maar liefst 40 stranden! Weten waar je het beste terecht kunt? Op deze blog vind je alle favorieten van Jesmin, ze verbleef er een half jaar.

Ook op workation in 2021? Ik raad het iedereen aan, een andere omgeving zorgt voor creativiteit en productiviteit!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Jesmin

Blogger en Virtueel Assistent, een so called Digital Nomad. Ik probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen en dagelijks te genieten van alles wat het te bieden heeft. Vooral reizen geeft me een vrij gevoel en inspireert me tot nieuwe uitdagingen. Op www.jesworryless.nl neem ik je mee in mijn zoektocht naar een vrij leven! Zoek jij of ken je iemand die ‘less worries’ in zijn/haar ondernemersbrein wil? Ik help graag.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *