Mijn beleggingsportefeuille (2021) 2


Beleggen

Waar steek ik mijn geld in? Ik startte vorig jaar met beleggen en heb nu bijna 5000 euro belegd vermogen. Benieuwd waar ik beleg en waar ik in beleg? Dit is mijn beleggingsportefeuille 2021.

Vorig jaar begon ik met beleggen. Ik verdiepte me in het onderwerp en opende mijn eerste beleggingsrekening bij ING. Het werkte verslavend. Inmiddels beleg ik ook via PeaksBrand New Day, BUX Zero en Litebit. Benieuwd waar ik allemaal (in) beleg? Lees dan snel verder.

Spreiding beleggingsportefeuille

Het is niet alleen leuk om verschillende aandelen en fondsen te onderzoeken en daarin te investeren. Het is ook noodzakelijk om te beleggen met zo min mogelijk risico. Naast tijd is spreiding zo’n beetje dé truc voor een goed rendement en weinig kans op verlies. Wanneer er een aandeel instort, heb je er namelijk nog 100. Afhankelijk van hoeveel aandelen en fondsen er in je portefeuille zitten natuurlijk.

ETF’s

Voor een zo groot mogelijk spreiding in je beleggingsportefeuille, is het handig om te investeren in ETF’s (Exchange Traded Funds). Zo’n fonds kan je zien als een mandje met daarin talloze verschillende aandelen. Als je investeert in één ETF, investeer je dus indirect in talloze verschillende aandelen. Zo heb je al snel een goede spreiding te pakken en loop je minder risico.

Mijn beleggingsportefeuille

Hoewel ik pas zo’n 5000 euro in mijn beleggingsportefeuille heb, heb ik al veel spreiding. Niet in de minste plaats omdat ik verschillende beleggingsrekeningen gebruik, haha.

ING

Bij ING opende ik in 2020 mijn eerste echte beleggingsrekening. Hier kan je zelf beleggen. Je koopt zelf aandelen en ETF’s op de beurs. Ik probeer elke maand iets te kopen. Inmiddels heb ik:

 • KLM
 • Berkshire Hathaway B
 • Pinterest
 • iShares EURO Dividend
 • iShares Global Water
 • iShares Stoxx Europa 600
 • UBS MSCI World
 • VanEck Global Real Estate
 • VanEck AEX
 • Vanguard All World High Div
 • Vanguard Japan
 • Vanguard S&P 500

Totaal belegd: circa €1800

Peaks

Peaks is een app (van Rabobank) waar bij je automatisch je wisselgeld kan beleggen. Peaks rond je uitgaven af en belegt het verschil in ETF’s. Je hoeft dus niet zelf te kijken waar je je geld in stopt, en zelfs inleggen gaat vanzelf.

Ik heb het ‘Scherp’ portfolio, wat inhoudt dat je 70% aandelenfondsen hebt en 30% obligatiefondsen.

Totaal belegd: circa €1000

Download de app op je mobiel en verzilver de code SUZANTWO7 voor €5 tegoed!

Pensioen Beleggen

Brand New Day

Bij Brand New Day beleg ik voor mijn pensioen. Het grote verschil tussen een gewone beleggingsrekening en een speciale rekening voor je pensioen, is dat je in principe niet aan het geld kan komen tot je pensioen. Dit vind ik een voordeel en een nadeel. Een ander voordeel is het fiscaal voordeel. Je kan elk jaar een x bedrag inleggen voor je pensioen. Dit bedrag mag je aftrekken van je inkomen. Je hebt zo een fiscaal voordeel. Uiteindelijk betaal je pas belasting over je pensioen als je pensioen wordt uitgekeerd. Je zit dan vaak in een lagere belastingschijf.

Ik stort elke maand nu automatisch €50 naar Brand New Day. Dit is niet genoeg voor mijn hele pensioen, maar het begin is er.

Totaal belegd: circa €700

Lees hier meer over pensioenbeleggen >

BUX Zero

BUX Zero is een app waarmee je zelf aandelen kunt kopen. Deze app is van ABN Amro. Het grote voordeel is dat je hier geen commissiekosten betaalt*.

Het leuke aan BUX Zero is dat je een gratis aandeel krijgt als je de app installeert. Zo kreeg ik een aandeel Fugro dat inmiddels al 8% in de plus staat!

Totaal belegd: circa €100

Download hier de app en claim jouw gratis aandeel >

Crypto

Tot slot beleg ik sinds begin 2021 in crypto. Dit koop ik via Litebit. Ik heb vooral Bitcoin, en verder wat Cardano, Dogecoin (al honderden euro’s gecasht!), Ethereum en Litecoin.

Totaal belegd: circa €1300

Totaal belegd: circa €4900

Totaal heb ik nu circa €4900 belegd vermogen. Dit is een stuk meer dan vorig jaar, maar nog steeds een relatief klein bedrag. Met een rendement van 10%, ‘verdien’ ik wel €490 per jaar. Dat is een stuk meer dan je op je spaarrekening ontvangt. Door inflatie zie je je geld daar verdampen. Vandaar dat ik liever een kleine buffer op mijn spaarrekening houd, en de rest beleg.

Zo, nu weet je waar ik allemaal in beleg. Ik zal volgend jaar weer een update geven van mijn beleggingsportefeuille!

Ben jij al begonnen met beleggen?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Pre-order mijn boek De route naar €100.000 per jaar >

De route naar
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Mijn beleggingsportefeuille (2021)

 • Tim van Geel

  Leuk dat het het deelt 🙂 Wat is je doel met het beleggen? Dat is in mijn ogen een stuk belangrijker dan hoeveel geld je in welke app hebt zitten. Is het doel om een x bedrag te behalen voor een bepaalde aankoop, of om geld te verdienen met je beleggingen? Die 10% nu is mooi, maar het is niet realistisch om aan te nemen dat je jaarlijks 10% kan verdienen.

  Zelf beleg ik ook bij BND maar veel andere van deze partijen vind ik niet interessant. Peaks heeft relatief hele hoge kosten. Rabobank heeft het ook te koop gezet, dat toont aan hoeveel ze er zelf in geloven. BUX is wel leuk, maar vooral voor de korte termijn. Ik mis overzicht als je voor de lange termijn wilt beleggen. Litebit heeft hoge kosten, dat is echt zonde. Zelf gebruik ik Bitvavo.

  Persoonlijk beleg ik om vermogen op te bouwen om eerder te kunnen stoppen met werken volgens de 4% regel.

  • Suzanne Bericht auteur

   Ha Tim, dank voor je reactie. Ik beleg ook voor de lange termijn. Peaks en BUX Zero zijn vooral voor de fun erbij. Zoals je ziet zit mijn meeste geld in mijn eigen rekening bij ING.

   Groet,
   Suzanne