Maandoverzicht februari + hoi maart!


Laatste dag in Manilla

 

Februari is voorbij en daarmee ook onze reis. The end of an era! Maar ook een nieuw begin. Ik blik terug en kijk vooruit.

 

De maand februari stond voor mij in het teken van de Filipijnen en van onze thuiskomst. Gelukkig vond ik het allebei leuk. Ik heb tot de laatste dag genoten op reis, maar ben ook blij om weer lekker thuis te zijn. Misschien omdat ik mij erop in had gesteld, maar na vier maanden vond ik het wel prima om weer naar Nederland te gaan. Het helpt ook mee dat er zoveel toffe dingen op de planning stonden en staan. Kijk je mee?

 

Dit was februari

In de maand februari…

 

Thresher sharks spotten

Walvishaai gespot!

Siargao

Digital Nomad Instagram Course

Borrel

 

Best gelezen artikelen

Deze artikelen uit februari werden afgelopen maand het beste gelezen:

 

1. Zullen we stoppen met het woord onderneemster?

In dit artikel deelde ik mijn frustratie over het woord onderneemster. Want waarom gebruiken sommige mensen eigenlijk deze vrouwelijke variant? Wie heeft deze term verzonnen? De Van Dale of de Belastingdienst spreken er niet over. Ik noem mezelf altijd gewoon ondernemer, en als ik het specifiek over een vrouwelijke ondernemer heb, dan zeg ik vrouwelijke ondernemer.

Werken bij Workmode (foto: Anouk Fotografeert)

 

2. Zeven onmisbare die ik meeneem als digital nomad

Als ik ga werken op reis, zorg ik altijd dat ik deze dingen bij me heb. Denk aan een drybag voor mijn laptop, een stekkerblok, een mini-toetsenbordje, etc. Omdat ik ook goed zichtbaar wil blijven vanuit het buitenland, kunnen mijn camera’s ook niet ontbreken!

Met mijn laptop

 

3. Elf dingen die vrouwelijke ondernemers niet meer kunnen horen

Tof dat dit artikel ook goed is gelezen! Ik uitte in deze blog al mijn frustraties over dingen die gezegd worden tegen (en soms ook door) vrouwelijke ondernemers. Een beetje een vervolg op het best gelezen artikel van deze maand dus. Willen jullie meer over dit soort dingen lezen? Let me know!

Foto door Elke Smit

 

Best bekeken vlog

In februari kwam er geen nieuwe vlog online. De best bekeken vlog was een oude vlog over freelancen, maar – blijkbaar – nog steeds relevant! Heb jij ‘m al eens bekeken?

 

Beste Instagram-post

Onderstaande Instagram-post kreeg de meeste likes afgelopen maand. Terecht?

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy ‘birthday’ to me! Drie jaar ZZP, olé olé! 🎈🎈🎈 Wat is het snel gegaan, en tegelijkertijd zóveel gedaan en geleerd en gegroeid! 🤩 Van mijn eerste stappen als onwetende (achteraf) doch enthousiaste (gelukkig) freelancer tot toch wel ervaren ondernemer 🙌🏼 Bovenal heb ik de afgelopen drie jaar heel veel genoten! En dat je je jubileum dan op zo’n plek kan vieren omdat je eigen baas en locatie-onafhankelijk bent, blijft toch wel het grootste cadeau! 🎁 Vandaag vier ik mijn drie jarig ondernemerschap met een mooie duik en heel veel zon op Malapascua in de Filipijnen 🦈🌴 #femaletraveller #femaleentrepreneurs #dutchgirlboss #ondernemer #zzp #ambiteuzemeisjes #businessbabesnl

Een bericht gedeeld door Suzanne van Duijn (@vrijemeid) op

PR-momentjes

In februari kwam ik weer een aantal keer met mijn naam in de media.

  • Chantal en ik deelden een PR-tip op The Goaldiggers Club
  • En we schreven een gastblog voor DeOndernemer.nl over Fyre Festival
  • Ook gaven we een PR Q&A in community van The Goaldiggers Club
  • En mochten we een webinar geven bij Frankwatching
  • En ik werd nog even genoemd in dit artikel van Girls Who over de Girlboss Rally

 

Foto: Daisy Fotografie

Chiang-Mai-Suzanne

Suzanne in Chiang Mai

 

Dit wordt maart

In maart…

 

Hoe was jouw maand? En heb je leuke plannen voor maart?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *