Zij verdient 2,5 ton per jaar: Paulien van Eerdenburg 2


Paulien van Eerdenburg
Paulien van Eerdenburg

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Paulien van Eerdenburg van Nowherdays deelt hoe zij als locatie-onafhankelijk ondernemer zelfs 2,5 ton per jaar verdient.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Dit is hoe Paulien van Eerdenburg, locatie-onafhankelijk ondernemer, 2,5 ton per jaar verdient.

1. Kan je je even voorstellen? 

“Ik ben Paulien van Eerdenburg, 34 jaar en eigenaar van Nowherdays. Ik ben digital nomad en kan overal ter wereld wonen en werken. Op dit moment zit ik – samen met mijn vriend – op het Thaise eiland Koh Tao. We wonen hier sinds februari. Met Nowherdays wil ik zoveel mogelijk vrouwen helpen om financieel vrij te zijn door hun eigen bedrijf. Een bedrijf is een ideaal middel om je dromen waar te maken. Veel vrouwen struggelen echter met de commerciële kant. Dat gaat mij juist goed af. Zo is het begonnen.”

2. Wanneer besloot je locatie-onafhankelijk ondernemer te worden? 

“Nadat ik met mijn vorige bedrijf – samen met mijn ex had ik een fysieke wijnhandel – een groot omzetdoel behaald had, realiseerde ik mij dat dat leven mij niet gelukkig maakte. Na vijf jaar succesvol de vestigingen te hebben gerund, ben ik gaan kijken naar wat ik wel wilde. Wat voor leven wilde ik, en wat voor verdienmodel paste daar bij? Ik wilde meer reizen, en meer online en passief gaan verdienen. In 2015 startte ik daarom met ‘de eerste vorm’ van Nowherdays. Uiteindelijk is de wijnhandel in 2017 verkocht. Mijn relatie strandde het jaar daarna. Ik ben mij volledig gaan richten op mijn eigen bedrijf, en al steeds vaker gaan reizen.” 

3. Hoe ben je hier beland? 

“Het ging natuurlijk niet overnight. Stapje voor stapje heb ik hier de laatste jaren naartoe gewerkt. Uiteindelijk verkocht ik mijn huis in Haarlem en ben sinds december 2019 volledig aan het reizen. Grappig detail: sinds 2019 heb ik ook weer een nieuwe relatie. Gelukkig wilde hij ook reizen. Eigenlijk werkte mijn nieuwe vriend niet locatie-onafhankelijk, maar begin 2020 hebben we samen een online cursus gelanceerd. Het doel is om in ieder geval de winters te overbruggen in het buitenland. Door corona blijven we hier nu langer dan gepland. 

Wat belangrijk is bij het starten van een eigen bedrijf, is focus houden. Focus in het begin op één product, één doelgroep, één manier van verkopen. Dit is soms best saai, maar hierdoor behaal je wel snel resultaat. Als je een half jaar volledig op één ding focust, staat het na die tijd als een huis. Dit heb ik zelf ervaren met mijn online programma. Hierdoor kon ik snel leven van mijn bedrijf, en weet ik dat anderen dat ook kunnen bereiken.”

4. Welke verdienmodellen heb jij?

“Ik heb lang één product gehad: een online programma met coaching. Dat is nu het jaartraject van Norherdays. De coaching doe ik inmiddels niet meer zelf; dat wordt gedaan door andere businesscoaches. Tijdens het programma maak je een groeiplan voor jouw bedrijf, zowel op het gebied van commercie (marketing en sales) als op leiderschap (meer persoonlijke ontwikkeling). Dit programma kost €2495 voor starters en €3495 voor gevorderde ondernemers. Je wordt dan een jaar lang intensief begeleid door een business coach en ondersteund door het Nowherdays team. Sinds 2020 bied ik ook twee cursussen aan: de cursus ‘start je eigen bedrijf’ en de cursus ‘samen starten met beleggen’, die ik met mijn vriend ontwikkelde. Ik heb nog tien ideeën in mijn hoofd, maar ik geloof echt in first things first. Pas als je eerste product goed draait, en voor 90% geautomatiseerd is, ‘mag je door’. Bij mij is dat het geval bij het jaartraject. Ik heb een remote team van 14 vrouwen. Zelf houd ik mij alleen nog bezig met de strategie en de lanceringen.”

5. Wat is de omzet van jouw bedrijf? 

“Alleen in dit jaar (januari t/m mei 2020) al zit ik op €130.000 omzet. Ik verwacht in heel 2020 rond de €250.000 uit te komen. Dit is een combinatie van de omzet van mijn eigen B.V. en de helft van de omzet van ‘Samen starten met beleggen’. Dat doe ik samen met mijn vriend namelijk.”

6. En de kosten? En dus de (bruto) winst?

“Mijn kosten zijn hoog, omdat ik heel veel uitbesteed. Zo’n 40-50%. Ik denk dan al snel: ik moet meer winst maken. Maar dat is een taboe dat doorbroken moet worden: wees niet constant bezig met meer. Geniet ook van je leven. Ik wil best een miljoen omzetten, maar wel op mijn manier. Daarom heb ik liever hoge kosten door uitbesteden, dan dat ik mijn hele agenda vol moet plannen. Ik wil mijn tijd niet meer inruilen voor geld. Ik kan nu een maand vrij nemen, en alles loopt door. Ik investeer veel in mijn bedrijf en bouw reserves op in de BV. Dit is fiscaal ook slimmer.”

7. Zijn jouw vaste lasten hoog door het reizen? Of juist laag omdat je geen woning hebt? Vertel!

“Mijn vaste lasten liggen heel laag, lager dan in Nederland. Ik verdien een Nederlands inkomen, en heb de kosten van Azië. Zo komen we rond met minder dan in Nederland, maar leven we rianter. Schoonmaken en koken doen we niet zelf. We bestellen lunch en gaan ‘s avonds uiteten. De was wordt gedaan. Azië is fantastisch!”

Met Paulien in LA

8. Hoe vind jij nieuwe klanten? Hoe zorg je voor een stabiele flow in je inkomsten? 

“Mijn toverwoord is lanceringen. De afgelopen maanden hebben we iedere maand  een lancering gedaan. Begin januari lanceerde Nowherdays met de nieuwe naam en vernieuwde trajecten. Toen draaiden we – mijn team en ik – in een week bijna 80.000 euro. Tijdens zo’n lancering focus ik mij volledig op social media, advertenties, webinars geven, emailmarketing. Na al die jaren is alles echt geoptimaliseerd. Ik kan op deze manier goed plannen. Ik weet precies hoeveel conversie er komt, hoeveel mensen er nodig zijn voor een webinar, etc. Ik weet aan welke knop ik moet draaien voor de gewenste uitkomst. Uiteindelijk is het een rekenformule die bepaalt hoeveel advertenties ik nodig heb. Op dit moment kijk ik ook naar het doorlopend aanbieden van de programma’s en cursussen. Het zou fijn zijn als het door blijft lopen. Een lancering is echt een piek. Producten met een lagere prijs zijn meer geschikt om doorlopend aan te bieden en die bieden we nu ook aan.”

9. Hoeveel uur in de week werk je? 

“Dat wisselt heel erg. Tijdens een lancering werk ik echt hele dagen, soms ook ‘s avonds omdat Nederland dan actief is. Maar deze maand neem ik bijvoorbeeld weer een maand vrij. Mijn streven is vier uur per dag, vier dagen per week. Maar ik vind ondernemen heel leuk, en ben er vaak alsnog in mijn hoofd mee bezig. Toen ik net begon als ondernemer, maakte ik lange dagen. Ik deed alles nog zelf. Nu zit ik meer op een controle rol. Ik heb geleerd dat het niet per se gaat om veel werken, wel om slim werken. Het is een valkuil om te denken dat je er met veel werken altijd komt. Focus op de juiste dingen, zoals marketing en sales, dan kan het veel sneller. En analyseer wat wel en niet werkt. Zo krijg je grip op je werk, anders doe je maar wat. Weet hoe klanten naar je toekomen, en blijf optimaliseren.”

10. Wat/wie inspireert jou op het gebied van geld? 

“Ik heb veel zelf uitgevogeld. Een boek dat mij erg geïnspireerd heeft, is Rich Dad, Poor Dad. Het nodigt mensen echt uit om op een andere manier naar hun financiële situatie te kijken. Ik werkte eerst ook in loondienst, kreeg salaris, gaf alles uit, en voelde mij opgesloten in de ratrace. Nu is het totaal anders. Ik heb veel geld op de bank, houd mij bezig met vastgoed kopen en passief inkomen. Voor je daar bent, moet je je ogen ervoor openen. Verdiep je erin en denk nooit ‘dat kan ik nooit’.”

Paulien van Eerdenburg

11. Welke (financiële) doelen heb je voor komende jaren? 

“Ik struggle daarmee. Aan de ene kant wil ik een miljoen verdienen, aan de andere kant wil ik niet inleveren op mijn vrijheid. Of misschien wil ik bewijzen dat je ook met deze lifestyle een miljoen omzet kan draaien. Hoe groter mijn bedrijf wordt, hoe complexer  het kan gaan zijn. Wanneer je zelf  live coaching aanbiedt dan zit je al snel aan een max. Het moet bij je passen. Ik ben sowieso meer een ondernemer dan een ‘echte’ coach. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om goede business coaches aan te trekken en op te leiden. Zo kunnen we doorgroeien. Ik houd mij bezig met nieuwe producten en verdienmodellen, het optimaliseren van de lanceringen. Mijn team doet de rest. Goede mensen om je heen verzamelen is de sleutel naar verdere groei. Ken je eigen sterke punten en durf de rest los te laten. Goede instructies helpen daarbij.”

12. Hoe zou je je money mindset omschrijven? Is die veranderd?

“Ik kende vroeger niemand die een online bedrijf had, of zich bezig hield met beleggen of vastgoed verhuren. Ik dacht eerst ook dat dit niet voor mij was weggelegd. Maar ik ben nieuwsgierig en dacht: hoe kan ik dat leren? Ik heb veel geïnvesteerd in kennis, seminars gevolgd, events bijgewoond. Daar ontmoet je mensen die verder zijn dan jij. Met elke stap kom je verder. Voor je het weet ben je opeens 34 jaar! Opeens lijkt een miljoen dichterbij dan ooit! Een online business is schaalbaar. Als ik alles vervijfvoudig, dan ben ik er al!” 

13. Wat denk jij dat veel mensen tegenhoudt om succesvol te zijn? 

“Toch vaak die mindset. Mensen blijven hangen in de frustratie dat iets niet lukt. Geloof dat het wel kan. Al ben ik niet iemand die elke ochtend zit te visualiseren en mediteren. Ik geloof in strategie, plannen, actie. Klanten hebben vaak niet de strategie om hun dromen te realiseren. Maak echt de commitment om ergens zes maanden op te focussen. In het begin gaat het langzaam, maar daarna moet het hard gaan. Houd vol. Als het moeilijk wordt, ben je er bijna. Snap dat het tijd nodig heeft. Veel mensen haken te snel af. Vergelijk het met topsport: focus niet op het aantal likes op een Insta-post, maar op het strategisch laten groeien van je bedrijf.”

Meer weten? Volg Paulien op Instagram!

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Zij verdient 2,5 ton per jaar: Paulien van Eerdenburg