30x Bestemmingen voor digital nomads


Burleigh Heads, Australië

Als je overal je werk kan doen, welke bestemming zou je dan kiezen? Ik heb 30 ideeën voor je digital nomad-avontuur.

Digital nomads werken waar ze willen, en kunnen hierdoor ook reizen wanneer ze willen. Als je overal je werk kan doen, welke bestemming zou je dan kiezen? Ik vroeg het op Facebook en kreeg uiteenlopende reacties. Dit zijn de tofste 30 ideeën voor jouw digital nomad-avontuur.

1. Genieten in de Alpen

De Alpen zijn zowel zomers als ’s winters prachtig. Met mooi weer ga je er wandelen, zwemmen of werk je met uitzicht over de groene bergen. In de winter kan je skiën of snowboarden en eindig je je dag met een kop thee achter de laptop.

Hiken in Oostenrijk

2. Werken vanuit Chili

De stad Santiago is tof, maar het echte Chili ontdek je buiten de gebaande paden. De uitgestrekte natuur, ruige berglandschappen en verlaten vlaktes zijn typisch Chili. Check goed waar er internet is als je hier wilt werken.

3. Tropisch Jericoacoara

Dit heerlijke laid back plaatsje in Brazilië is een bekende spot onder digital nomads. Je combineert surfen hier moeiteloos met gefocust werken. Doordat er veel gelijkgestemden zijn, ben je niet de enige die af en toe wat motivatie nodig heeft om achter de laptop te kruipen.

4. Zon en zee in de South Pacific

Het eiland Niue werd door iemand getipt als ultieme bestemming om te werken op afstand. Ook andere eilanden in de South Pacific staan hoog op mijn lijstje. Tonga, Cook Islands, just to name a few.

5. Port Douglas

Port-Douglas in Australië is een heerlijk plekje waar je graag langer blijft dan gepland. Het is chic genoeg om er niet alleen hippies en backpackers tegen te komen, maar door de ligging zit je wel altijd in vakantiesferen. In dezelfde categorie: Byron Bay!

Port Douglas, Australie

6. Aan het strand op Sicilië

Je hoeft niet ver te vliegen voor een fijne digital nomad-bestemming! Het Italiaanse eiland Sicilië is voor velen al het paradijs op aarde. Laptop mee en gaan!

7. Mailen vanuit Malang

Malang ligt in Oost-Java, een provincie op het Indonesische eiland Java. Vanuit het stadje ben je zo in de jungle of beklim je een indrukwekkende vulkaan.

8. Duiken en werken in Thailand

Tja, never change a winning team! In Thailand is het altijd goed toeven. In de ochtend duiken, in de middag werken. Is er een betere combi? Voor stadliefhebbers is ook Bangkok of Chiang Mai ook een goede optie.

9. Fancy Florida

Werken vanuit bruisend Miami, een rustig kustplaatsje of aan de rand van de mangrove? In Florida heb je opties. Het heerlijke weer het hele jaar door, speelt vast en zeker ook een rol.

Koh Lanta, Thailand

10. Yoga, work, repeat in Medellin

Medellin in Colombia is een paradijs voor digital nomads. In de stad van de eeuwige lente kan je op veel plaatsen werken, yoga doen en andere reizende ondernemers ontmoeten.

11. Werken vanuit de paradijselijke Filipijnen

De Filipijnen is prachtig! Ik reisde er begin 2019 een maand, en sloeg af en toe mijn laptopje open. Bekijk van tevoren goed waar je gaat werken, want het internet is niet overal even best.

12. Geld verdienen in Sri Lanka

Trincomalee in het oosten van Sri Lanka wordt getipt als ultieme plek. De stranden zijn er in ieder geval prachtig. Hoe tof als je geld kunt verdienen vanaf zo’n tropische bestemming?

13. Pura vida in Costa Rica

Uit ervaring kan ik zeggen dat Costa Rica een geweldige plek is om je kantoor op te zetten. Ik werkte drie weken vanuit Puerto Viejo, in de jungle aan de rand van het strand. Het echte leven!

Lake Arenal

14. Modern Japan

Tokyo is fantastisch! Maar Japan is veelzijdig: ook Kyoto of kleine stadjes in de natuur zijn ideaal voor digital nomads. Het internet is vrijwel overal goed, wat het makkelijk maakt om te werken vanuit Japan.

15. Ultiem Bali

Bali is niet voor niets een cliché. Het is er nu eenmaal heerlijk! Altijd lekker warm, goed betaalbaar, veilig en vriendelijk. Alleen al in Canggu vind je talloze coworkingspaces waar je prima je werk kan doen. En de natuur is nooit ver weg!

16. Leven als een god op Gili Air

De Gili-eilanden zijn de droom van menig reiziger. Je vindt ze voor de kust van Lombok. Gili Air is net wat rustiger dan broertje Gili Trawangan. Snorkelen kan je op alle drie de eilanden fantastisch. Klein maar fijn dus!

17. Met een landrover door Mongolië

Het internet zal hier meer een uitdaging zijn, maar als je weinig hoeft te werken is Mongolië natuurlijk een fantastische plek om heen te gaan. Huur of koop een landrover en doorkruis de uitgestrekte vlaktes van Mongolië.

Bali

18. Ondernemen op Malta

Malta is slechts twee uur vliegen vanuit Nederland, de temperaturen liggen hoog en hoofdstad Valetta is een pareltje. Reden genoeg om neer te strijken op Malta dus. Deze coliving is vast een aanrader!

19. Werken vanuit West-Australië

Net als op veel andere uitgestrekte plekken, is het internet hier niet overal goed. Kies dus je momenten, en je kan prima werken en reizen als digital nomad in West-Australië. Check hier mijn route!

20. In een berghutje in de Balkan

De Balkan wordt doorgaans flink onderschat, terwijl je er echt prachtige natuur hebt. De bergen van Albanië bijvoorbeeld zijn een ultieme plek om je kantoor op te zetten. Sarah maakte al eens een workation naar de Balkan.

21. Hip Polen

Polen is hip! Denk aan steden als Warschau, Krakau en Gdansk. De laatste stad ligt aan zee, dus ideaal om een citytrip met strand te combineren. Bovendien ben je in Polen vaak niet duur uit. Perfect!

Is this real? Yes, it is
Exmouth

22. Leven vanuit La Palma

La Palma is een van de Canarische Eilanden. Hoewel alle Canarische Eilanden eigenlijk goed toeven zijn, springt La Palma er voor veel mensen uit door het ontbreken van massatoerisme. Weer eens wat anders dan Gran Canaria!

23. Roadtrippend door Namibië

Namibië staat heel hoog op mijn verlanglijstje! Liefst met een eigen 4×4. Enige minpuntje: het internet. En het gebrek aan coworkings. Het is niet dat je overal even je kantoor opzet in de natuur van Namibië Maar wie passief inkomen geniet, kan er vast reizen als ondernemer.

24. Bruisend Buenos Aires

De hoofdstad van Argentinië schijnt legendarisch te zijn. Misschien nog wel meer als digital nomad-bestemming dan als citytrip. Buenos Aires moet het namelijk vooral hebben van de sfeer, die je vaak pas na een tijdje gaat ervaren. Bezienswaardigheden zijn er ook wel hoor, maar het is ook weer geen Rome.

25. Met een camper door Europa

Kan je niet kiezen? Dan biedt een camper soelaas. Met je eigen camper kan je gaan en staan waar je wilt. Bovendien heb je altijd een werkplek bij je! Waar zou jij naartoe gaan? Italië? Frankrijk? Of iets anders? Europa is prachtig!

Kamperen op de camping van Floortje Dessing

26. Aan de kust van de Algarve

Portugal is wat mij betreft hét land voor een strandvakantie. In de Algarve vind je talloze mooie strandjes, die vooral buiten het hoogseizoen best verlaten kunnen zijn. Neem Lissabon of Lagos als uitvalsbasis, en ontdek de kust via een roadtrip!

27. Ingesneeuwd in Alaska

Een heel ander soort droom: werken vanuit een ingesneeuwde hut in Alaska. Stook de kachel flink op, zorg voor goed internet, en je kan lekker overwinteren in de mooiste staat van Amerika.

28. Digital nomad in Kaapstad

In mijn boek weidde ik er al een hoofdstuk aan: Kaapstad is the place to be voor digital nomads! De stad bruist, heeft de perfecte ligging tussen bergen, wijngaarden en strand, en het is het ideale start- of eindpunt van een roadtrip Zuid-Afrika.

29. Onder de Spaanse zon

Je hoeft niet ver of lang weg om te ervaren hoe tof het is om te werken vanuit het buitenland. In 2019 woonde en werkte ik tien dagen in Barcelona. Ook Valencia, Madrid, Tarifa of Malaga zijn aanraders. Voordeel is het gebrek aan tijdsverschil!

Viva Espana

30. Tropisch Tulum

Oh oh Mexico… Met de witte stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmbomen, het heerlijke eten en de mooie cenotes kijkt Tulum mij de ultiem bestemming. Deze staat hoog op mijn lijstje!

Wat zijn jouw favo bestemmingen voor digital nomads? Waar wil jij echt eens werken?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Ook meer vrijheid? Bestel hier mijn Digital Nomad E-Course

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *