Mijn beste half jaar so far 1


Mijn beste half jaar so far

Het eerste half jaar van 2020 was mijn beste half jaar als ondernemer so far. In deze blog leg ik uit waarom.

De eerste twee kwartalen van 2020 zijn voorbij. Ze gaan de boeken in als mijn beste half jaar so far. Qua successen en omzet dan. Niet qua reisjes of winst. In deze blog praat ik je weer bij!

Omzet 2020 vs. 2019

Alles is relatief he? Het eerste half jaar van 2020 was mijn beste jaar so far als ondernemer. Maar dit komt onder andere omdat 2019 mijn slechtste ondernemersjaar is geweest. Het eerste half jaar van 2019 behaalde ik slechts een omzet van circa 15.000 euro. Dat is dus omzet, geen winst. Mijn belasting e.d. moet daar ook nog van af. Mijn omzet over het eerste half jaar van 2020 bedroeg circa 30.000 euro. Dat is een verdubbeling! Vergeleken 2018 is er echter geen groei: in 2018 behaalde ik ook een omzet van 30.000 euro in het eerste half jaar.

Maart 2019

Mijn beste half jaar

Financieel is het een hele vooruitgang ten opzichte van 2019. Maar vergeleken 2018 (en 2017) dus eigenlijk niet beter. Toch ben ik hartstikke blij met die 30.000 euro omzet. Het verschil met 2018 is namelijk dat ik toen nog 100% freelance’te voor klanten, dus praktisch 0% verdiende aan mijn eigen dingen. In het eerste half jaar van 2018 verdiende ik nog geen 3.000 euro met ‘mijn eigen ding’. Destijds was dat vooral mijn blog. Dit jaar verdiende ik 3.000 euro níet aan ‘mijn eigen ding’ (ik heb nog steeds één freelance klus). De overige 27.000 euro verdiende ik dus echt uit mijn eigen ding(en): mijn blog, mijn e-books, boek, online cursussen en coaching. Ook onze klanten van Snappr vallen hieronder.

In Noordwijk

Successen in 2020 so far

Los van mijn financiële vooruitgang (het is heel fijn om mezelf weer een beetje normaal te kunnen uitkeren i.p.v. alleen te investeren) ben ik vooral blij met de successen die ik heb geboekt. Niet alles levert direct geld op, maar ik ben ervan overtuigd dat dat indirect wel gaat gebeuren. Dat is de kracht van PR! En bovendien: niet alles draait om geld. Mijn grootste successen in 2020 so far:

Mijn boeklancering

Op 11 februari 2020 kwam mijn boek uit. Op 13 februari was de boeklancering: het feestje zeg maar. Ik organiseerde een event met sprekers over locatie-onafhankelijk werken, gevolgd door een gezellige borrel. Daarna ging ik nog uiteten met wat familie en vrienden. Een geweldige dag waar ik nog een weekje van op een roze wolk zat. Echt de leukste dag van 2020!

Met Imke en Alex

Mijn TEDx Talk

Op 24 juni 2020 gaf ik een TEDx Talk op TEDx Youth Utrecht, een event van het internationale merk TED. Ik ben zeer vereerd dat ik ben gevraagd om mijn visie te komen delen over het thema Hacking Happiness. Mijn talk ging over mijn zoektocht naar geluk, mijn drang naar reizen en een manier vinden om dat te kunnen doen: locatie-onafhankelijk werken. Ook licht ik toe welke invloed corona op mij heeft gehad, en hoe het juist een voordeel kan zijn als je ook locatie-onafhankelijk wilt gaan werken. Binnenkort op YouTube te zien! Het was supergaaf om dit te doen, en ook om er naartoe te werken met mijn eigen sprekerscoach Wendy Rundberg.

TEDx Utrecht

Digital Nomad E-Course

Nét 1 juli: de lancering van mijn Digital Nomad E-Course. Maar de voorbereidingen en promotie vond plaats in het eerste half jaar van 2020. Wat was het gaaf! Afgelopen winter legde ik al de basis met Simone Pluk. Samen maakten we de structuur van mijn cursus (en coachingtraject). Ook begon ik begin dit jaar al met adverteren (o.a. voor mijn gratis e-book) met Robin van Leeuwen. En in april startte ik met mijn businesscoach Carlijn Ottens. Met deze toppers moest het wel een succes worden. En ja hoor: ik verkocht maar liefst 47 cursussen in de pre-sale! Dit voelt echt top: online ondernemen is real. Laat dat passief inkomen maar komen 😉

Digital Nomad E-Course

Snappr

Niet één succes om te noemen, maar ik wil toch even zeggen dat ik onwijs blij ben met mijn tweede bedrijf Snappr: een VOF met Chantal Schram. Samen hebben we dit PR-bureau opgericht in 2018, toen het nog PR-cursus.nl heette. Inmiddels werken we al meer dan een jaar voor grote klanten en hebben we talloze ondernemers mogen helpen met hun PR. Ook hebben we verschillende freelancers ingehuurd, onze beste omzet ooit behaald en komen we grotendeels rond van Snappr. Dankzij Snappr heb ik mijn eigen dingen kunnen uitbouwen. En de samenwerking met Chantal is en blijft natuurlijk top! We rocken echt in ons kantoortje in Utrecht!

Met Chantal

Ons droomhuis

Ik heb dit nog niet gedeeld op Instagram omdat het 1. nog niet helemaal rond is (we wachten nog op de financiering) en 2. het een beetje een overkill werd na mijn TEDx Talk en mijn Digital Nomad E-Course. Maar zoals je misschien wel wist, waren mijn vriend en ik weer begonnen met de huizenjacht. We hebben in de winter van 2017/2018 al veel huizen bekeken, en ook geboden, maar visten telkens achter het net. Vanaf dit voorjaar hadden we de draad weer opgepakt. Dit keer wilden we het echt goed aanpakken. We zouden niet weer achter het net vissen! En dus gingen we naar ene hypotheekadviseur met nieuwe cijfers, lieten we onze huidige woning taxeren, en verzamelden we alvast alle papieren die nodig waren. Onze aankoopmakelaar stond eveneens op scherp.

Uiteindelijk zijn we op een bizarre manier aan ons nieuwe huis gekomen, wat ik later nog wel eens met jullie zal delen. Voor nu kan ik zeggen dat we enorm blij zijn dat het gelukt is. Het is echt het beste huis dat we voor deze prijs hadden kunnen wensen! De markt is nog steeds hysterisch, dus vaak moesten we dik overbieden voor een huis waar we het niet eens helemaal bij voelden. Dat is heel anders bij ons nieuwe huis: dat voelt fantastisch! Ik ben enorm dankbaar dat het gelukt is, en ook op de manier waarop. Later meer. Maar dan weten jullie waarom dit zeker mijn beste half jaar so far is geweest!

Ons droomhuis?

Coachingtraject

En dan vergeet ik bijna nog te noemen dat het coachingtraject dat ik dit voorjaar aankondigde, inmiddels aardig loopt. Ik begeleid momenteel drie vrouwen naar een vrij(er) leven – dankzij locatie-onafhankelijk werken. Het traject duurt drie maanden en tijdens die drie maanden ben ik hun vrijheidsmentor. We zien en spreken elkaar om de week, tussendoor ben ik per mail bereikbaar en ik ben erg trots om te delen dat mijn coachees al mooie stappen hebben gezet. Superblij dat ze in mij vertrouwen en dat dit verdienmodel dus ook begint te lopen. Er is nog een plekje momenteel. Vanaf half augustus zijn er weer meer plekjes!

Coaching

Tweede helft van 2020

Het komende half jaar – tweede helft van 2020 – ga ik een beetje gas terugnemen. Natuurlijk blijf ik e-courses verkopen en coaching geven, en Snappr gaat ook gewoon door. Maar ik probeer even geen nieuwe grote projecten meer op te starten. Het is waarschijnlijk al druk genoeg met de voorbereidingen voor het huis. En daarnaast vind ik het wel even prima om een beetje uit te rusten, om te optimaliseren wat er al is, en om te genieten van wat ik de eerste helft van 2020 heb neergezet. Ik ga dan ook proberen om elke week een (mid)dagje vrij te nemen.

Hoe was jouw eerste helft van 2020?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Mijn beste half jaar so far

  • Nicole

    Wauw! Zo mooi om te zien hoeveel stappen je hebt gezet.
    Bizar eigenlijk dat je boek dit jaar pas is uitgekomen, voor mijn gevoel is dat al veel langer geleden. 😉