Hoe word je miljonair?


Miljonair

Hoe verdien je een miljoen per jaar? Ik sprak meerdere miljonairs en kan nu de vraag beantwoorden: Hoe word je miljonair?

Eind 2018 schreef ik al eens een blog over ‘Hoe verdien je een ton per jaar‘. Inmiddels draai ik zelf ook ruim een ton omzet per jaar, en stevent ook mijn winst dit jaar op de €100.000 af… Zal ik het halen?

Inmiddels houd ik me alweer bezig met de volgende mijlpaal: de miljoen. Dat is toch weer een ander verhaal. Of is het simpelweg een kwestie van je prijzen keer 10 doen? Of je marketing keer 10?

Ik sprak afgelopen jaar meerdere miljonairs en denk dat ik het geheim heb ontdekt. Hoe word je miljonair? Nou zo:

Hoe word je miljonair?

In theorie is het niet lastig.

Een miljoen per jaar verdienen kan door:

  • 20 declarabele uren per week en een uurtarief van €1000. Bijvoorbeeld als je een heel bekende coach bent.

En als je geen uurtje-factuurtje meer wilt werken…

  • 1282 e-books per week verkopen van €15 per stuk
  • Of 833 cursussen per maand te verkopen van €100 per stuk
  • Of door 83 programma’s per maand te verkopen van €1000 per stuk

De truc zit hem vooral erin dat je

  1. Een goed -schaalbaar – verdienmodel moet bedenken waar je veel geld voor kan vragen; en/of
  2. Een hoop klanten moet vinden die jou daarvoor willen betalen
Miljonair

Zo verdienen zij een miljoen per jaar:

Charlotte van ’t Wout

Eind 2020 sprak ik Charlotte van ’t Wout voor mijn rubriek. Charlotte verdiende toen al bijna een ton per maand, ongeveer een miljoen per jaar. Haar omzet komt vooral binnen door de verkoop van online cursussen. Haar eerst cursus ooit (ik deed mee!) kostte volgens mij nog geen €20. Inmiddels heeft ze haar duurste cursus ooit gelanceerd voor €3000 per stuk, en er deden uit mijn hoofd circa 300 mensen mee. Reken maar uit (€3000 x 300 = €900.000). Dan heb je dus al bijna een miljoen te pakken!

Natuurlijk is dit allemaal niet over een nacht ijs gegaan. Charlotte is al jaren zeer actief als ondernemer, en daarvoor al jaren als journalist. Ze heeft enorm veel kennis en ervaring, en is zelf enorm gegroeid. Niet gek dus dat zij nu haar lessen deelt met haar cursisten, en daarvoor goed betaald krijgt.

Charlotte ging eerst voor lage prijzen, veel cursisten. Massa is kassa. Nu heeft zij hogere prijzen, maar draait nog steeds redelijk massa. Petje af!

Steffy Roos du Maine

Stefy Roos du Maine is de CEO van twee juristenkantoren, en is daarnaast actief onder haar eigen naam (Mindful & Miljonair). Ik sprak haar in februari dit jaar over geld verdienen en de combinatie met spiritualiteit. Sinds Steffy meer spiritueel is geworden, is ze een betere ondernemer en verdient ze meer. Haar bedrijven samen draaien circa 6 miljoen per jaar. Natuurlijk heeft Steffy ook veel personeel, maar ze houdt een mooie winst over. Daarnaast heeft zij huurinkomsten uit vastgoed.

Steffy bewijst dat je geen online producten (cursussen) hoeft te verkopen, maar ook met mensen kan opschalen. Al weet ik niet het exacte verdienmodel van haar bedrijven. Maar een miljonair is Steffy zeker! Kijk wat je van haar kan leren >

Joshua Kaats

Je kan ook miljonair worden op jonge leeftijd. Joshua Kaats is pas 25 jaar oud en draait al circa €650.000 per maand. Dat is 7-8 miljoen op jaarbasis. Dit doet hij o.a. met zijn Dropship Academy – waar hij anderen leert over succesvol dropshippen – en zijn eigen e-commerce merken. Net als Charlotte is Joshua iemand die eerst zelf veel heeft geprobeerd, en daarna daarover een cursus heeft gemaakt.

Deelname aan de Dropship Academy kost circa €1500 per jaar. Voor een miljoen omzet zou Joshua dus 667 cursisten nodig hebben. Dat zijn er 66 per maand. Als je een leuk bereik hebt, zoals Joshua, en veel weet over online marketing, zoals Joshua, is dit goed haalbaar. Doe de marketing keer 7 en je hebt 7 miljoen!

Verhoog je marktwaarde

Hoe kan je hoge prijzen vragen? En hoe vind je genoeg klanten die ook bereid zijn dat ervoor te betalen?

Ik geloof dat iedereen onderaan moet beginnen. Charlotte is ook begonnen met een goedkope cursus. Joshua zal ook niet meteen €1500 voor zijn Academy hebben gevraagd (en moet eerst zelf de ervaring opdoen om überhaupt een academy te lanceren). Ik geloof niet in shortcuts naar succes. Deze mensen zijn ooit ook op 0 begonnen en hebben zich omhoog gewerkt. Ze hebben veel ervaring opgedaan en een merk om zichzelf heen gebouwd. Dit verhoogt je marktwaarde. Hierdoor wordt het makkelijker om hogere prijzen te gaan vragen, en mensen sneller te laten converteren.

Know your marketing

Niets gaat vanzelf. Al heb je nog zo’n goed product, mensen moet er wel van weten! Dus laat jezelf zien. Werk aan je zichtbaar en vindbaarheid. Verdiep je eens in online marketing. Je hoeft niet per se op Instagram te zitten, je kan ook gaan adverteren, goede SEO-blogs schrijven, een podcast starten, met e-mailmarketing werken, kom in de media, etc. Vind een manier die bij jou past, zodat je het volhoudt. Je moet marketing leuk gaan vinden.

Als het balletje uiteindelijk rolt, gaan tevreden klanten over je praten en wordt het vanzelf makkelijker. Een tevreden klant die over je praat is goud waard. Focus je dus niet alleen op het binnenhalen van nieuwe klanten, maar ook op het tevreden houden van bestaande klanten. Het is goedkoper om een klant vast te houden, dan om telkens nieuwe leads te moeten vinden…

Kies een goed verdienmodel

Met uurtje factuurtje red je het niet. Althans, ik heb nog geen miljonair gevonden die puur haar uren verkoopt. Vrijwel iedereen die ik heb gesproken heeft een schaalbaar verdienmodel. Dat betekent dat je iets verkoopt dat je makkelijk aan meer mensen kan verkopen, zodat dat het je méér werk kost. Denk aan een online cursus of online programma. Steffy werkt natuurlijk met een team, dus verkoopt in feite meer uren, maar er kan ook een commissie-verdienmodel gelden over de schadevergoedingen die haar cliënten ontvangen. Zo kan er meer geld verdiend worden zonder dat dat gekoppeld is aan uren.

Lees ook: zo word ik slapend rijk >

Creëer een schaalbaar verdienmodel

Wil jij ook schaalbare verdienmodellen opzetten voor meer (passief) inkomen? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Check dan mijn programma Freedom Queen eens. We starten 6 september weer met een nieuwe groep. Samen gaan we jouw schaalbare verdienmodel bedenken, maken en lanceren zodat ook jij straks passief inkomen kan verdienen. Het programma duurt vier maanden en bevat o.a. twee live dagen en zes coachingcalls. Daarnaast krijg je toegang tot de zeven modules en besloten community. Ik heb er zin in!

Ben jij erbij? Of wil je liever geen miljonair worden?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang een cursus t.w.v €99 >

boek

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *