De leukste hotels in Maastricht


Maastricht in de herfst

Weekendje weg naar Maastricht? Dit zijn mijn favoriete hotels in de Limburgse hoofdstad.

 

Maastricht is een fantastische stad en de toffe hotels maken een weekendje Maastricht alleen maar nog leuker. Weet jij al waarom Maastricht zoveel leuke hotels heeft? Omdat je als hoteleigenaar alleen een nieuw hotel in Maastricht mag openen als je een uniek concept hebt! En daarom zijn onderstaande hotels in Maastricht zo tof.

 

1. Kaboom Hotel

Kaboom Hotel

Het eerste hotel in Maastricht waar ik sliep! Kaboom Hotel was toen net geopend, en het was een van de eerste keren dat ik voor mij blog weg ging. Dubbel leuk dus! Kaboom Hotel heeft een goede locatie: op kruipafstand van het station en op loopafstand van Wyck en de andere kant van de Maas. 

 

2. Townhouse

Townhouse Designhotel Maastricht

Een klassieker inmiddels: Townhouse in Maastricht. Dit hotel ligt vlakbij Kaboom Hotel, aan de stationkant van de Maas. Townhouse heeft een fijne huiselijke sfeer, een goed ontbijt en zeer vriendelijke personeel. Eigenlijk zoals we dat in Maastricht gewend zijn! Ik verbleef in Townhouse tijdens mijn Midweekend Maastricht.

 

3. BE41

BE41

Een romantisch pareltje op steenworpafstand van het Vrijthof, en dus ideaal gelegen. Je stapt zo de deur uit middenin het centrum van Maastricht. BE41 is een zeer persoonlijk en kleinschalig hotel. Ideaal dus voor een romantisch weekendje weg. Lees hier mijn blog over BE41.

 

4. The Dutch

The Dutch

Waan je even op een oude filmset in hotel The Dutch. Neonkleuren, flamingo’s en meer details verwijzen terug naar klassieke tijden. Weer heel wat anders dus. Je vindt dit hotel in de hippe wijk Wyck, dus lekkere eettentjes zijn nooit ver weg. Ik sliep tijdens een persreis in The Dutch. 

 

5. Mabi City

Mabi

Blogger Linda ging voor Vrije Meid op pad naar het Mabi City hotel, waar ze een cocktail shaker op de kamer kreeg en een film kon kijken in een bioscoopzaal. Voor het weekendje weg met extra’s! Eveneens gelegen in de wijk Wyck. 

 

6. Buitenplaats Vaeshartelt

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OUR FAVORITE SUMMER NIGHTS 💜🙌🏻 #vaeshartelt #visitmaastricht #visitzuidlimburg @adutens_photographer

Een bericht gedeeld door VAESHARTELT (@buitenplaatsvaeshartelt) op

Behoefte aan meer rust? Met de boyfriend sliep ik jaren geleden in het chique Buitenplaats Vaeshartelt. Denk: kasteel, landgoed, ontbijt op bed. En alsnog snel in Maastricht! Handig voor wie wilt verblijven in de natuur en dat wilt combineren met een citytripje. 

 

7. Urban Residences

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waking up with this view 😍 #goodmorning #maastricht #love

Een bericht gedeeld door everthemelaar (@ehemelaar) op

Nog niet geweest (wel in Rotterdam) maar hoog op het lijstje: Urban Residences in Maastricht. Live like a local met je eigen luxe appartement aan het Vrijthof. Maastricht voor gevorderden! 

8. The Green Elephant Hostel

Onze kamer

Oke, feitelijk een hostel, maar The Green Elephant doet niet onder voor een echt hotel! In deze groene oase kom je helemaal tot rust, heb je volop faciliteiten (denk aan een sauna) en heb je toch de huiselijkheid van een hostel. Je kan kiezen uit dorms, little green houses of een privékamer.  Bij dit hostel krijg je echt waar voor je geld! En dat op een goede locatie ook nog. Bekijk hier de kamers, prijzen en beschikbaarheid.

 

Wat is jouw favo hotel in Maastricht? Hoeveel ken jij er uit dit lijstje?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *