Doei mei, hoi juni [maandoverzicht]


Cape Drastic, Corfu

De maand is weer voorbij. Althans, de maand mei! Juni is net begonnen en brengt weer mooie plannen met zich mee. Ik vertel jullie meer…

Mei stond voor mij in het teken van de Middellandse Zee cruise, waar ik de maand mee begon. Daarna moest ik even weer mijn balans vinden. Ik geef ook nog twee weekendjes weg. En dan was er nog dit:

Dit was mei

PR-cursus.nl 1 jaar!
The Next Web 2019
Camping BuitenLand

Best gelezen artikelen

Deze blogs uit mei werden het beste gelezen:

1. Hoe mijn blogbezoekers zijn verdriedubbeld

Hoera, blog en bezoekers verdriedubbeld

Op nummer een: mijn blog over hoe mijn bezoekers zijn verdriedubbeld in een jaar tijd. Ik krijg vooral meer verkeer uit Google. Lees er hier meer over!

2. 20x Manieren om meer klanten te vinden

Meer klanten

In deze blog deel ik hoe ik afgelopen drie jaar mijn klanten vond. Of beter nog: hoe ze mij vonden. Zichtbaar zijn en mensen laten weten wat je doet, werkt voor mij het beste.

3. Hoe verhoog je je uurtarief?

Foto door Anouk Fotografeert

Nog een businessblog in de top 3! Mijn blog over hoe ik mijn uurtarief verhoogde van 50 naar 95 euro is goed gelezen deze maand.

Best bekeken vlog

Mijn vlog over de Middellandse Zee Cruise werd het beste bekeken deze maand. Check mijn YouTube-kanaal voor meer video’s (abonneren = lief!).

Beste Instagram-post

Deze Instagram-post kreeg de meeste likes in mei. Terecht?

Dit bericht bekijken op Instagram

En de verrassing van de week is… Kotor, Montenegro! 💫 Afgelopen week zat ik met mijn familie op een cruiseschip en voeren we van Rome naar Corfu, Dubrovnik, Kotor, Split, Ravenna (+ San Marino) en Venetië. Zie Stories! Alles behalve goed voor het klimaat en lekker massaal, maar gezellig en mooi was het wel! Volgende keer weer wat meer duurzaam en off the beaten track ✅ Houd jij daar rekening mee bij het reizen? Een paar tips voor wie toch eens wilt cruisen: – Check de rederij; de een is duurzamer en liever voor het personeel dan de ander 🙌🏼 Holland America Line en Norwegian scoren het beste; – Ga in het laagseizoen; spreid het toerisme! 🙊 – Vlieg niet naar de begin- en eindbestemming (maar pak de auto of stap op in Nederland); – Kies een bestemming die vooral goed per schip te bereiken en bekijken is, zoals Alaska, Antarctica of een trans-Atlantische cruise; – Mijd plaatsen als Venetië en Dubrovnik maar kies voor bestemmingen meer off the beaten track; – Boek excursies bij lokale partijen en niet bij de rederij zelf (zo hebben locals niet alleen de lasten voor ook de lusten); – Hervul je waterfles aan boord, weiger rietjes, eet vega, herbruik je handdoeken, etc. 🙌🏼 Iemand meer tips? 🤗 #cruise #cruiseship #kotormontenegro #kotor #montenegro #visitmontenegro #visitkotor #hal #halcruise #womenwhohike #travelblogger #sustainabletravel #positivetravel #sustainability #duurzaamreizen #klimaat

Een bericht gedeeld door Suzanne van Duijn (@vrijemeid) op

Beste Pin

Deze Pin scoorde het beste afgelopen maand. Zit jij ook op Pinterest?

PR-momentjes

Ik verscheen in mei weer een aantal keer in de media. Lang leve PR

 • Ik schreef een gastblog voor TravelNext over PR
 • En een blog voor MyEverlane over Instagram-cursussen
 • Metro interviewde mij over vakantiegeld als zzp’er
 • Ik werd geïnterviewd over digital nomad zijn op Bali door de Reisgenoten Podcast
Metro interview

Dit wordt juni

De maand juni is natuurlijk al een paar dagen begonnen, maar graag deel ik alsnog mijn plannen voor deze maand. Een snel overzicht:


  • Naar travel influencers conference Traverse met Chantal (in Italië!)
  • Mijn derde Digital Nomad Instagram Course van 10-16 juni
  • Weekend in Friesland voor een bruiloft
  • Weekje naar Lapland voor een persreis met Voigt Travel
  • Coaching via The Next Women
  • Al net juli, maar er komt ook weer een nieuwe PR-workshop aan!
  In Londen (2017) voor Traverse
  Happy aan het werk in Thailand
  PR-cursus.nl

  En dan dit nog

  Omdat ik het laatste tijd weer mega druk heb, merk ik dat drie keer per week bloggen best een grote ‘verplichting’ wordt. En dat hoeft het helemaal niet te zijn, want ik ben eigen baas. Ik kies er dus voor om vanaf deze maand nog maar twee keer per week een nieuwe blog te publiceren. Je kunt elke dinsdag en zondag een blog verwachten!

  Tijdens mijn reis afgelopen winter blogde ik ook maar twee keer per week. Hierdoor had ik tijd om eindelijk eens wat oude artikelen te updaten, meer met Pinterest te doen, etc. Mijn bezoekersaantallen zijn afgelopen winter zelfs gestegen. Voor mij een extra motivatie om minder nieuwe artikelen te gaan schrijven, en de tijd die ik ‘overhoud’ te besteden aan het verbeteren van bestaande content. Daarnaast wil ik (weer) meer met video/YouTube gaan doen, dus ook daar kunnen jullie wel nieuwe content verwachten.

  Verzoeknummertjes? Wat zouden jullie graag meer terug zien op de blog en op YouTube? Laat het me weten!

  Fijne maand!

  Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

  Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *