Kamperen op de camping van Floortje Dessing [+vlog] 4


Kamperen op de camping van Floortje Dessing

Op pad met een camper van GoBoony, en dan kamperen op de camping van Floortje Dessing. Hoe was dat?

In mei ging ik een weekend kamperen met een camper van GoBoony op camping Buitenland in Drenthe. Floortje Dessing is de mede-eigenaar van deze camping. Reden genoeg voor mij om er eens een te gaan! In deze blog vertel ik je er meer over.

De camping van Floortje Dessing

Ik ben groot fan van Floortje Dessing. Ik heb alle seizoen van Floortje naar het einde van de wereld bekeken, heb een paar van haar boeken gelezen en koop wel eens wat in haar winkel Nukuhiva. Dus toen ik hoorde dat Floortje Dessing ook mede-eigenaar is van een camping, móest ik daar natuurlijk eens heen. De camping van Floortje bevindt zich in Drenthe: Camping BuitenLand in Nieuw-Amsterdam. Hier voel je je even helemaal ‘naar het einde van de wereld’, al ben je eigenlijk gewoon in Zuidoost-Drenthe. Vanaf Utrecht of Amsterdam een kleine twee uur rijden.

Onze camper
Naar het einde van de wereld
Accommodaties

Floortje Dessing: “De natuur in!”

Camping BuitenLand opende in de zomer van 2017. “Gewoon met creatieve mensen op een mooie plek bij elkaar zijn. Dat is de sfeer die camping BuitenLand in Zandpol wil uitademen.” Dat lees ik op RTV Drenthe. “Een fikkie steken, zwemmen in een meer, door het bos lopen. De kinderen weg van de iPad en de natuur in”, aldus Floortje. En dat is precies waar ik ook behoefte aan heb. In alle rust genieten van vogelgeluiden en vooral niet teveel doen. Camping BuitenLand is er prima geschikt voor!

Tip: Floortje’s nieuwe boek ‘Heimwee moet je koesteren’ >

Suusje naar het einde van de wereld

We worden warm ontvangen in de receptie bij de ingang van de camping. De receptionist overhandigt ons een roze slipper, als teken dat we hebben ingecheckt. Vervolgens mogen we een plekje uitzoeken, “waar we maar willen”. Na een klein rondje over de camping, weten we dat de ‘BuitenBar’ het hart van BuitenLand is, en dat er verschillende veldjes zijn, omringd met bomen, waar plek is voor pak ‘m beet 10 tenten of campers. Er staan hier en daar ook andere accommodaties, zoals een pipowagen of tipi-tent. Die kan je eveneens boeken op de site. Of neem je eigen tent mee. Wij parkeren onze camper uiteindelijk op een veldje vlakbij het toiletgebouw, naast een paal met elektriciteit.

Buitenbad de Zandpol
Koken in de camper
Camping by night

Lekker betaalbaar

Die avond warmen we knakworstjes op in ons campertje, en eten we die op heerlijke verse broodjes van de supermarkt in Nieuw-Amsterdam. We hebben biertjes meegenomen van thuis. Zo houden we het de eerste dag lekker betaalbaar. Voor de camping zelf betalen we 56 euro voor twee nachten, inclusief toeristenbelasting en elektra. Dat is dus 28 euro per nacht. ’s Avonds worden er activiteiten georganiseerd bij de BuitenBar, zoals een Pizza Night of Song Festival Quiz. Op zondag is er een workshop vlieger maken voor de kinderen.

#Vanlife

Zaterdag worden we vroeg wakker met vogelgeluiden. We hebben niet super geslapen (even wennen aan de camper) maar wakker worden in de natuur maakt veel goed. Bovendien zijn we hier om uit te rusten. Geen stress, gewoon lekker wakker worden met een ontbijtje voor de camper. De #vanlife is terug! Ook is het tijd om de douches te testen. Gelukkig heeft Camping BuitenLand een fris douchegebouw, waar geen rij staat en je kan genieten van warm water. De rest van de dag vullen we met lunchen in Nieuw-Amsterdam (een simpel broodje, want het Van Gogh Huis was afgehuurd), wandelen en lezen.

De natuur bij Camping BuitenLand
IJsje halen bij De Noordpool
De BuitenBar

De BuitenBar

Eind van de middag lopen we voor het eerst naar de BuitenBar, het restaurant van Camping BuitenLand, waar ook activiteiten worden georganiseerd. We bestellen een lekker biertje van de (speciaal)tap bij een vriendelijke serveerster en kijken rustig op de kaart. Less is more is het devies. De BuitenBar serveert een aantal kleine gerechten (tosti, soep) en lekkere borrelhappen. Voor het diner staan er twee opties op het krijtbord: een pasta of een vegaburger. Heel tof dat ze twee vega-opties aanbieden. Omdat de burger er mega goed uitziet bij de buren, kiezen we allebei voor de vegaburger. Die blijkt net zo lekker als we hoopten.

Ontbijten op Camping BuitenLand

Zondag is het alweer tijd om te gaan, maar geen haast! We besluiten om eerst rustig te ontbijten bij de BuitenBar. Daar staat dagelijks een ontbijtbuffet klaar voor 4,50 euro per persoon. Een goede prijs! En ook goede kwaliteit. Denk verse croissant, stevig oerbrood, een gekookte eitje, yoghurt met muesli en gedroogd fruit, etc. We bestellen een koffie bij, die 2,50 euro per cappuccino kost. Havermelk kost 50 cent extra. Genieten! Ook dankzij de relaxte sfeer, mede door het chille personeel denk ik.

De vegaburger
Koffie <3
Ontbijt!

Terug naar de bewoonde wereld

We hebben – voor zover we weten – geen uitchecktijd gekregen, maar rijden als brave burgers rond half 11 de camping af. Hoewel we nog geen 48 uur in BuitenLand zijn geweest, zijn we helemaal ‘eruit’ geweest. Daar draagt de camper natuurlijk ook aan bij. Je bent veel buiten, slaapt in een koude omgeving (al was er ook verwarming geweest hoor) en wordt wakker met natuurgeluiden. Gotta love camping life. Maar niet op elke camping! Camping BuitenLand is voor mijn ’test’ geslaagd. Een fijne, moderne maar niet té hippe camping met veel natuur, goed eten en toch een beetje ‘aan het einde van de wereld’.

Ook een weekend weg met een camper?

Via het platform GoBoony kan je voor korte of langere tijd een camper huren. Een soort Airbnb voor campers dus. Veel voordeliger dan ‘officiële huur’ bij een huurautobedrijf. En het is een mooi sociaal, duurzaam concept! Handig ook als je van kamperen houdt, maar twijfelt of je een camper moet kopen. Een camper huren is dan een goede test. Bovendien is GoBoony natuurlijk ook een handig platform als je zelf een camper bezit, en deze af en toe wilt verhuren om een zakcentje te verdienen. Tip!

GoBoony
Camper ophalen

Huren bij GoBoony

Op de site van GoBoony kun je een camper zoeken met verschillende filters: land, data en aantal slaapplaatsen. Vervolgens kan je ook nog filteren op locatie (waar kan je de camper ophalen), uitrusting en meer. Alle campers op GoBoony worden door particulieren aangeboden. Je kunt ook de enige echte GoBoony camper huren. Die hadden wij! Deze camper komt uit 1982 en biedt echt een oldskool avontuur.

Eenmaal een camper gekozen? Dan betaal je waarschijnlijk een borg vooraf, samen met de huurprijs van de camper. Wij haalden de camper op in Utrecht, bij het kantoor van GoBoony. De vriendelijke medewerker Valentijn gaf ons een praktische uitleg over de camper en liet zien hoe we bijvoorbeeld het dak konden open doen. Na een korte inspectie en het checken van onze rijbewijzen, konden we gaan. On the road again!

Wakker worden in de camper
Paardjes kijken
Hello from BuitenLand!

Hoe is het bevallen?

Ook de camper scoort punten. Sowieso al mega leuk om weer eens met een camper op pad te zijn (de laatste keer was Australië) en erin te slapen (met deze Volkswagenbus ging ik alleen naar het strand). De enige echte GoBoony camper was van alle gemakken voorzien. Van een goed gevulde keuken tot gezellige kussentjes en lampionnen. Er was zelfs een koelkastje en we hebben onze knakworstjes kunnen opwarmen op het fornuis. Ideaal hoor! Dat is toch meer comfort dan in een tent. Tot slot waren de tafel en stoelen meer dan fijn. Daar hebben we heel wat uurtjes van genoten. Ik kan GoBoony zeker aanraden als je eens een camper wilt uitproberen, of er misschien wel over nadenkt om er zelf eentje te kopen. Dit smaakt zeker naar meer…

Ben jij wel eens met een camper op pad geweest? Zou dit iets voor jou zijn?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Meer lezen?

N.B. De camper is ons aangeboden door GoBoony. Dit artikel bevat ook gesponsorde links. Lees hier meer over mijn samenwerkingen.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Kamperen op de camping van Floortje Dessing [+vlog]