Mijn doelen voor 2021: gehaald? 2


Kaapstad Tafelberg

Voor 2021 stelde ik een lijstje op met acht businessdoelen. Hoeveel doelen voor 2021 heb ik gehaald?

Elk jaar stel ik doelen voor mezelf. Soms een combi van zakelijk en privé, soms alleen zakelijk. Voor 2021 bedacht ik acht businessdoelen die ik dit jaar wilde halen. In deze blog blik ik terug: hoe staat het met mijn doelen voor 2021?

Acht businessdoelen voor 2021

Deze acht doelen stelde ik mezelf voor 2021:

 1. Achttien boeken lezen
 2. Omzet naar €25.000 per maand
 3. Circa €18.000 sparen en beleggen
 4. Tweede boek schrijven
 5. Zes tripjes maken
 6. Meer fun
 7. Persoonlijke groei
 8. Gezond(er) leven

Hieronder zal ik op elk doel ingaan, en laten weten in hoeverre ik het doel heb gehaald.

Daisy fotografie
Doelen voor 2021

1. Achttien boeken lezen

Ik heb behoorlijk wat gelezen in 2021, maar net niet de achttien boeken aangetikt. Dit heb ik gelezen:

 1. Koop je rijk
 2. De weg naar financiële vrijheid
 3. The science of getting rich
 4. De 7 spirituele wetten van succes
 5. Miracle morning
 6. Principles
 7. Mindful & Miljonair
 8. Verslaafd aan liefde
 9. Sapiens
 10. Einde van de opvoeding
 11. Jagen, verzamelen, opvoeden
 12. Big magic
 13. Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden
 14. De route naar €100.000 per jaar
 15. Mama’en

2. Omzet naar €25.000 per maand

Vorig jaar haalde ik een omzetrecord van €10.000 per maand. Dit jaar wilde ik doorgroeien naar €25.000 per maand. Helaas is dat niet gelukt. Wel verbrak ik mijn oude omzetrecord. Mijn recordomzet in 2021 was €15.000 per maand. Ik had gedacht dat ik meer omzet zou binnenhalen met de lancering van Freedom Queen.

3. Circa €18.000 sparen en beleggen

Mijn doel was ambitieus: elke maand €1500 sparen en beleggen. Dit is niet gelukt. Mede ook doordat ik niet zoveel verdiende als ik had gepland. Toch wist ik mijn vermogen wat te laten groeien in 2021. Zelfs meer dan €18.000, dankzij de waardestijging van mijn huis. Dus toch soort van gehaald!

4. Tweede boek schrijven

Yes! Mijn tweede boek kwam uit op 3 december 2021. Dit doel heb ik dan ook dik gehaald. Mijn boek kwam ook uit als e-book en verschijnt eind december eveneens als luisterboek. Lees hier meer over mijn boek > GEHAALD!

Boeklancering De route naar een ton per jaar

5. Zes tripjes maken

Yes, ook gelukt! Ik ging naar Schiermonnikoog, op workation naar de Kennemerduinen, naar Katwijk, naar Malaga, naar Bergen aan Zee, naar Tony Robbins, naar dit natuurhuisje, naar Noordwijk, naar Aruba, naar Texel, naar Andalusië, en als klap op de vuurpijl naar Zuid-Afrika. Ruim zes tripjes dus, waarvan vier naar het buitenland. Ik ben weer content! GEHAALD!

6. Meer fun

Ik wilde ik 2021 weer meer genieten. In 2020 heb ik hard gewerkt, en dat wierp zijn vruchten af. Daar wilde ik in 2021 meer van gaan genieten. Begin van het jaar vond ik dat nog moeilijk, mede door de winter, de lockdown en de verbouwing. Maar vanaf mei bloeide ik op. Ik genoot van veel weekendjes weg, weekjes vakantie en maakte bijvoorbeeld een indoor skydive. GEHAALD!

7. Persoonlijke groei

En of ik aan persoonlijke ontwikkeling deed!

 • Businesscoaching
 • Breathworktraject
 • Zelfliefdecoaching
 • IJsbad
 • Tony Robbins event
 • Stilteretraite
 • Opstelling

Ik gaf flink wat geld uit aan mezelf, maar zie dit echt als investering. Ik leerde mezelf beter kennen, rekende af met negatieve denkpatronen en overtuigingen, versterkte mijn mindset, maakte mijn doelen nog concreter, etc. Ik weet beter wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik mee door wil gaan. Dit is super waardevol in je bedrijf en in je leven! GEHAALD!

8. Gezond(er) leven

In januari begon ik het jaar met Dry January, een wandelchallenge (200 km per maand) en elke dag koud afdouchen. Zoals dat vaak gaat, liet ik deze voornemens in februari (en maart) weer grotendeels los… Wat wellicht bijdroeg aan mijn dip. Vanaf mei voelde ik me weer beter en ging ik ook weer sporten en gezonder eten. In juni bezocht ik een Tony Robbins event en dat motiveerde me nog meer om weer een healthy lifestyle op te pakken. Begin augustus kwam ik erachter dat ik zwanger ben, wat gezonder leven makkelijker maakte. Ik sport drie keer per week, drink geen alcohol meer (uiteraard) en probeer gezondere keuzes te maken qua eten.

Daarnaast slaap ik goed en zorg ik voor zo min mogelijk stress. GEHAALD!

19 weken zwanger

Doelen 2021 gehaald?

Al met al heb ik dus vijf van de acht doelen voor 2021 gehaald. En zes als je het sparen en beleggen meerekent. Alleen de 18 boeken lezen en €25.000 maandomzet zijn niet gelukt. Vind ik dat jammer? Niet echt eigenlijk. Ik kan er niet om treuren. Ik ben zeer tevreden met mijn €125.000 omzet dit jaar, houd genoeg over om lekker te leven, en kennis opdoen heb ik meer dan genoeg gedaan. Ook zonder 18 boeken!

Eindscore: 5/8 doelen 2021 gehaald

Heb jij jouw doelen voor 2021 gehaald?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Mijn doelen voor 2021: gehaald?