Mijn hoogtepunten van 2021


Ondanks corona was 2021 weer een fantastisch jaar voor me. Het begon stroefjes, maar ik herpakte mezelf en maakte er een topjaar van. Dit waren de hoogtepunten van 2021.

Het jaar 2021 bestempel ik als geslaagd. Een nieuw groepsprogramma, een nieuwe e-course, een nieuw boek, maar bovenal: ik raakte zwanger en voelde me onwijs happy. Dit zijn mijn hoogtepunten 2021:

1. Freedom Queen gelanceerd

In februari lanceerde ik mijn eerste groepstraject: een programma van vier maanden waarin ik een groep vrouwen begeleid naar een schaalbaar verdienmodel. Niet langer je tijd verkopen, maar aan iets bouwen dat kan groeien zonder je agenda te groeien. Op 1 maart startte ik met een eerste groep van vijf Queens. In september startte ik mijn tweede groep van zes vrouwen. Zo leuk om te doen! En op deze manier kan ik meer mensen helpen dan met 1:1 coaching. Daarvoor heb ik elk kwartaal maar vier plekjes.

Update: begin 2022 start een nieuwe ronde van Freedom Queen!

2. Meer tripjes gemaakt

Het jaar 2021 was bijna weer als vanouds wat reizen betreft. Nou ja, vergeleken 2020 maakte ik veel tripjes! Schiermonnikoog, Kennemerduinen, Katwijk, Malaga, Bergen, dit natuurhuisje, de Veluwe, Noordwijk, een stilteretraite, Aruba, Texel, Eindhoven, Andalusië en tot slot nog drie weken Zuid-Afrika. Ik was bijna twaalf weken van huis, als ik even snel reken. Heerlijk! Doen wat mogelijk is, ondanks corona.

Boardwalk

3. Huis verbouwd

Begin 2021 lag ons hele huis overhoop door de verbouwing. In plaats van 4-6 weken, duurde het uiteindelijk ruim 12 weken. Dat waren 12 lange weken zonder keuken. Zonder chillen in de huiskamer. En dat in lockdown! Je begrijpt: het was pittig. Maar na een heerlijke vakantie Malaga, keerde in mei de rust terug – in huis en in mezelf. Het weer werd beter, we konden genieten van de openslaande deuren naar de tuin én de open keuken natuurlijk. Zo fijn nu!

4. Persoonlijke groei

Breathwork, een ijsbad, Tony Robbins’ Unleash The Power Within, een stilte retraite, een opstelling, een jaar businesscoaching, en natuurlijk veel lezen, luisteren en mensen interviewen. Wat heb ik veel geleerd dit jaar! Niet alleen over ondernemen en ‘het leven’, maar ook veel over mezelf. En doordat ik zelf groeide, groeide ook mijn bedrijf.

Stilte retraite
Stilte retraite op de Hoorneboeg

5. Nieuwe e-course

In juni lanceerde ik een nieuwe e-course: Ontdek Jouw Missie. Daarvan zijn er inmiddels bijna 100 verkocht! En dat met eigenlijk slechts één goede lancering en een campagne in augustus. Sindsdien heb ik de cursus niet meer actief gepromoot, maar wél verkocht.

6. Tweede boek

Op 1 april kondigde ik het aan. Op 3 december was ‘ie daar. En eind december verschijnt ook het luisterboek, dat ik in november opnam. Mijn tweede boek ‘De route naar €100.000 per jaar’ neemt een centrale plek in in mijn 2021. Niet alleen doordat ik ruim acht maanden aan het boek werkte, maar ook omdat ik gedurende 2021 nog bezig was met mijn ‘reis naar de ton‘.

Mijn boek bestel je hier (nu met gratis toegang tot mijn nieuwe e-course) >

Boeklancering De route naar een ton per jaar

7. Records omzet en winst verbroken

In 2020 draaide ik ruim €80.000 omzet en iets minder dan €40.000 winst. In 2021 draai ik circa €125.000 omzet en €50.000 winst. Dat is een fijne groei! Niet alleen in omzet, maar ook in winst dus. En niet alleen financieel, maar ook qua plezier en vrije tijd. Zoals hierboven al beschreven, nam ik veel meer vakantie dan in 2020 en heb ik het hele jaar (en zeker de tweede helft) veel plezier gehad in mijn werk.

8. Zwanger

Jaja, dit mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Mijn zwangerschap is een belangrijk hoogtepunt van 2021. Lees er hier meer over.

9. Meer vrijheid, meer geluk

Het echte doel van al mijn businessdoelen: meer vrijheid, meer geluk. Meer plezier! Genieten van het leven! En dat deed ik in 2021. Niet alleen door het halen van businessdoelen, maar ook door bijvoorbeeld een silent disco op het strand van Zandvoort, of een indoor skydive in Utrecht. En natuurlijk waren ook mijn tripjes, Tony Robbins event en talloze interviews stuk voor stuk genietmomentjes.

Wat waren jouw hoogtepunten van 2021?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *