Online geld verdienen: 12 manieren


Online geld verdienen

Geld verdienen kan gewoon van achter je laptop – en soms zelfs niet eens!

Dankzij online verdienmodellen en passief inkomen kan je anno 2020 prima online je geld verdienen – ongeacht je locatie. In dit artikel deel ik twaalf manieren om online geld te verdienen.

Online geld verdienen: Remote vs. passief

Remote verdienmodellen zijn manieren om je geld te verdienen ongeacht je locatie. Het woord ‘remote’ betekent ‘op afstand’. Online verdienmodellen zijn dus remote verdienmodellen. Dankzij remote verdienmodellen kan je overal werken, waar je maar wilt. Passief inkomen verdienen via het internet is een nog betere optie. Dan hoef je zelfs niet eens meer daadwerkelijk te werken, want het geld komt gewoon binnen!

Passief inkomen is een remote verdienmodel, maar niet alle remote verdienmodellen zijn passief. Snap je ‘m?

Living the dream

12x Geld verdienen online

Op deze manieren kan je online geld verdienen:

REMOTE / ACTIEF

1. Online werkzaamheden / freelancen

Er zijn talloze manieren om online geld te verdienen. Online werkzaamheden uitvoeren als freelancer is een van de makkelijkste manieren om te beginnen. Zodra je een paar klanten hebt, ben je begonnen en kan je vaak prima rondkomen. Veel digital nomads beginnen daarom als online freelancer. Zo kunnen ze werken wanneer ze willen. Een paar bekende digital nomad jobs:

  • Virtual assistent
  • Online marketeer
  • Tekstschrijver of SEO-schrijver
  • Developer
  • Grafisch ontwerper

2. Online coaching

Als je niet langer ingehuurd wilt worden door opdrachtgevers, maar je eigen klanten wilt hebben, kan je bijvoorbeeld online coaching gaan geven. Je kan klanten op allerlei onderwerpen adviseren, bijvoorbeeld:

3. Sponsored posts (op je blog)

Heb je een blog? Mooi! Daar kan je online geld mee verdienen! Er zijn verschillende verdienmodellen te bedenken voor je blog. Zo kan je bedrijven laten betalen om vermeld te worden in je blog en/of een link naar hun bedrijf in je blog te stoppen. Uiteraard wel alleen als je achter dit bedrijf staat en het bedrijf bij je blog past.

Zo liet ik mijn blogbezoekers groeien >

4. Webshop

Een webshop kan ook een goede manier zijn om online geld te verdienen. Vergeet echter niet dat ondanks dat je online producten verkoopt, de producten vaak wel fysiek opgestuurd moeten worden. Zo ben je toch locatie gebonden… Oplossing: besteed je verzending uit/ Dit heet fulfillment. Kost wel meer geld, maar dan wordt je wel meer remote.

Tip: je kan ook je eigen webshop maken met affiliate links

The Spice Collection
Ilse Mol van The Spice of Life

REMOTE / PASSIEF

5. Online cursus

Een online cursus geven is ideaal, want het kan helemaal remote en het is ook een manier van passief inkomen. Wie namelijk eenmaal een online cursus heeft gemaakt, kan deze onbeperkt verkopen zonder dat het extra werk kost. Het kost überhaupt geen werk meer, mits de verkoop geautomatiseerd is.

Check mijn online cursus over digital nomad worden

6. E-book

Een e-book is ook een typisch remote, passief product. Je schrijft een e-book (dat echt niet zo lang hoeft te zijn als een gewoon boek), je biedt het aan op je website (of op die van iemand anders) en de verkoop kan beginnen. Ik schreef een aantal betaalde e-books en een aantal gratis e-books. De betaalde e-books bevatten echt concrete waarde en how-to’s, terwijl de gratis e-books vooral tips bevatten. Door mensen gratis je e-book te laten downloaden, verzamel je e-mailadressen voor je maillijst.

Check hier mijn gratis e-book over locatie-onafhankelijk werken

Gratis e-book

7. Instagram-cursus

Een Instagram-cursus is een soort online cursus, maar dan geef je de cursus op Instagram. Doordat je telkens de Stories moet uploaden is het niet helemaal passief, tenzij je dat uitbesteed aan een virtueel assistent. Toch is een Instagram-cursus aan te raden, omdat het lekker laagdrempelig is voor zowel jou als je deelnemers. Ook is het – net als een gewone online cursus – goed schaalbaar. Ik gaf zelfs vier keer een Instagram-cursus en deel mijn 30 learnings in dit e-book:

Check ‘30x Tips voor je Instagram-cursus

8. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door andermans producten en diensten aan te prijzen op je eigen website. Heb je een blog? Dan kan je bijvoorbeeld producten van Bol.com aanbevelen. Doet iemand een aankoop? Dan krijg jij hiervoor een kleine commissie van Bol.com. Alle beetjes helpen! Al zijn er ook ondernemers die wel 10.000 euro per maand verdienen met affiliate marketing!

Lees hier meer over affiliate marketing

9. Beleggen

Sinds ik me begin 2020 heb verdiept in beleggen, ben ik eindelijk begonnen! Ik heb een beleggingsrekening geopend bij ING en zal – als het goed is – vanaf nu elk jaar wat rendement behalen op mijn aandelen. En dat allemaal vanuit mijn luie stoel! Ik beleg echt voor de lange termijn, misschien wel voor 30 jaar. Dan weet je zeker dat beleggen een slimme keuze is, want op die termijn zijn je aandelen sowieso meer waard geworden en heb je meer rendement dan met een spaarrekening.

Tip: lees dit boek over beleggen voor je gaat beginnen

10. Boek verkopen

Begin 2020 kwam mijn boek ‘Work Hard Travel Harder‘ uit. Sindsdien verkoop ik elke week een aantal exemplaren, vooral via Bol.com. Ik ontvang over elk verkocht boek een percentage royalty’s. Het fijne is dat ik zelf niets hoef te doen – de uitgeverij en Bol.com regelen de verzending. Als mensen via mijn blog op een affiliate link naar Bol.com klikken, ontvang ik ook nog een kleine commissie!

Lees ook: zo schrijf je een boek

11. Investeren

Toegegeven: ik ben nog geen groot investeerder. Maar je kan ook klein beginnen! Ik heb in 2019 mijn eerste investering gemaakt: ik investeerde 50 euro in een duurzaam project in Oeganda via het platform Lendahand. Lendahand is een online investeringsplatform waar maatschappelijk bewuste beleggers kunnen investeren in ondernemers en duurzame initiatieven in opkomende economieën. Zo ben ik nu weer aan het investeren in een lokaal project in Kenia. Na de looptijd ontvang je doorgaans een paar project rendement. Daarnaast help je er andere ondernemers mee, en de lokale bevolking aan een baan.

Via deze link krijg je 25 euro van mij cadeau als je gaat investeren

12. Dropshipping

Dropshopping is een vorm van online verkopen zonder eigen voorraad. Je verkoopt product X aan koper A. Jouw leverancier B stuurt het product direct door naar koper A. Jij bent slechts de tussenpartij en hebt er dus geen omkijken naar! Een bekende Nederlandse dropshipper is Joshua Kaats. Hij verdient tienduizenden euro’s per maand met dropshipping en leert anderen hoe zij dit ook kunnen doen. Ik moet me er nog eens in gaan verdiepen, maar het klinkt veelbelovend.

Joshua Kaats

Welke manier van online geld verdienen spreekt jou aan?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *