De 29 mooiste momenten toen ik 29 was


Suzanne (door Anouk Fotografeert)

 

Nog een paar dagen en ik word 30! Graag blik ik daarom even terug op afgelopen jaar, het jaar dat ik 29 was. Dit waren mijn 29 mooiste momenten.

 

Mijn 30ste levensjaar, het jaar dat ik 29 was, was – wederom – een mooi jaar. Ik denk direct aan Nomad Cruise, aan mijn werkplek bij Hashtag Workmode, aan de Girlboss Rally in LA en aan de rust die ik meer en meer in mezelf en mijn leven in Nederland vind. Mijn 30ste levensjaar was dan ook een jaar van veel yoga (vanaf 1 november elke week wel), persoonlijke en zakelijke groei en heel veel fijne (en ook nieuwe) relaties. Ik heb enorm veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt, van mijn Nomad Cruise buddies, mijn collega’s bij Workmode, mijn businesspartners Sarah en Chantal tot de mensen van de Coliving Vlissingen met wie ik een week optrok. Daarnaast waardeerde ik ook bestaande relaties, zoals natuurlijk mijn vriend, mijn vriendinnen en mijn familie, die uitbreidde met twee kleine baby’tjes. Ik kijk met plezier op dit jaar terug. Een heel tof en leerzaam jaar!

 

De mooiste momenten in mijn 30ste levensjaar

Komt ‘ie:

 

1. Rome

In september 2017 ging ik naar Rome met de boyfriend. Heerlijk weekend!

 

Deze sunset kreeg ik cadeau van Ciao Tutti

 

2. Op persreis naar Gran Canaria

Ik herinner me nog de kriebels in mijn buik toen ik op Gran Canaria het vliegtuig uitkwam. En wat een tof eiland! Het begin van mijn Nomad Cruise-avontuur.

 

Digital nomad in Las Palmas de Gran Canaria

 

3. Nomad Cruise V

Dé reis van mijn 30ste levensjaar en misschien wel a journey of a lifetime: Nomad Cruise. Samen met 250 andere digital nomads voer ik van Gran Canaria naar Panama. Twee weken waren we op zee, zonder internet maar met heel veel presentaties, netwerkmomenten en lol. Onbeschrijvelijke ervaring!

 

Nomad Cruise (door Wilm)

 

4. Rondreis Panama

Als de Nomad Cruise hier niet was geëindigd was ik misschien wel nooit naar Panama gereisd. Maar ik was er nu eenmaal en ik besloot maar meteen het land te ontdekken. Duiken met haaien bij Coiba Island was favoriet!

 

In Panama

 

5. Veel lesgeven en spreken

Mijn 30ste levensjaar was er één van veel spreekklussen. Ik gaf volop les en hield Nederlandse en internationale presentaties, waarvan één zelfs middenop de Atlantische Oceaan.

 

6. Eigen workshops organiseren

De Reislustige Freelancer, mijn eigen PR-workshop en die namens PR-cursus. Ik hield bijna wel tien workshops!

 

PR-cursus.nl is live!

 

7. PR-goals halen

Emerce, Frankwatching, Happinez, Metro, LINDA.Nieuws, VIVA, Marie Claire, &C, AD, NOS… Mijn klanten en ik stonden in talloze grote media. Ik speelde zo’n beetje de Nederlandse mediawereld uit :-p

 

8. Goed voor mezelf gezorgd

Niet onbelangrijk: dit was het jaar dat ik zeer goed voor mezelf heb gezorgd. Ik sportte drie keer per week, deed veel yoga, at minder vlees, fietste dagelijks naar kantoor, sliep goed en dronk misschien zelfs iets minder alcohol 😉

 

9. Nieuwe werkplek

Sinds mijn 29ste verjaardag heb ik bijna niet meer thuis gewerkt. Eerst werkte ik bij SIF, maar vanaf 1 december 2017 kun je me vooral bij Hashtag Workmode vinden. Ben daar zo blij mee!

 

Werken bij Workmode (foto: Anouk Fotografeert)

 

10. Hoogste omzet ooit

Mijn hoogste omzet ooit (als je het wilt weten: meer dan 6.000 euro) zette ik om in de maand augustus 2017, dus de eerste maand van mijn 30ste levensjaar. Ik heb het niet meer kunnen overtreffen. Maar ik kan er niet mee zitten hoor! Ik had die hoge omzet doordat ik die maand twee PR-workshops organiseerde, die allebei vol zaten.

 

11. Nieuwe medewerker: Sarah

Sinds eind mei 2018 heb ik versterking gekregen van Sarah, mijn PR-sidekick! Sarah helpt me met al mijn PR-klanten. Daarnaast blogt en vlogt Sarah ook voor Vrije Meid en gaan we samen workshops organiseren. Houd Facebook in de gaten voor onze vlogworkshop!

 

Sarah Kuypers

 

12. Wintersport

Begin 2018 ging ik eindelijk weer eens op wintersport, en wel als persreis mét vriendin L. 🙂

 

Wintersport in Achenkirch, Oostenrijk

 

13. Jamaica

In maart mocht ik voor werk naar Jamaica, waar ik volop blogs en vlogs over maakte. Hoogtepunt waren de dolfijnen die spontaan opdoken naast onze boot.

 

Dolfijnen spotten

 

14. Girlboss Rally in LA

Niet alleen kocht ik spontaan kaartjes voor de Girlboss Rally in Los Angeles, maar ook mocht ik Sophia Amoruso interviewen omdat ik verslag deed voor Marie Claire. Yeah baby!

 

Sophia opent Girlboss Rally

 

15. Bologna

Eind juni had ik een bruiloft in Italië, waar mijn vriend en ik een citytripje Bologna aan vast plakten. Hele toffe stad, goede vibes, fijne roadtrip!

 

Prachtig Bologna

 

16. DTRH, mijn eerste meerdaagse festival

Op de valreep woonde ik voor mijn 30ste mijn eerste meerdaagse festival bij: Down The Rabbit Hole. Het was top!

 

Onze make-up art

 

17. Twee keer tante worden

Niet één maar twee keer werd ik tante dit jaar. Mijn ene broer kreeg een zoontje en mijn andere broer een dochtertje. Ze zijn fantastisch (de kids ;-))

 

18. PR-cursus.nl gelanceerd

Jaja, samen met Chantal lanceerde ik PR-cursus.nl, een online cursus waarmee ondernemers leren hun eigen PR te doen. Daarnaast bieden we een PR-kickstart aan, een soort voorproefje van de cursus. En we geven binnenkort een webinar bij Frankwatching!

 

PR-cursus.nl

 

19. Meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand

Eindelijk trekt Vrije Meid maandelijks meer dan 10.000 unieke bezoekers. De vlag kan uit!

 

20. Wereldreis plannen met mijn vriend <3

We zijn natuurlijk wel vaker langer weggeweest, maar zes weken was tot nu toe onze max samen. Dit najaar vertrekken we voor vier maanden naar Azië en daar kijk ik enorm naar uit. Maar de voorpret is ook al super!

 

21. Op workation naar Zeeland

In juli woonde en werkte ik een week in Zeeland, in een coliving in Vlissingen. Hele toffe ervaring!

 

Eerste avond

 

22. Leuke weekendjes weg in eigen land

Afgelopen jaar genoot ik – ook – weer volop in eigen land. Zo sliep ik deze winter met vriend in een hutje op de hei, ontdekte het leuke Juffertje in ’t Groen en ging toeren met een Oldtimer Kever door de tulpenvelden.

 

 

23. Al 2,5 jaar ondernemer zijn!

Officieel was ik 1 augustus 2018 2,5 jaar fulltime ondernemer. Hoera! Ik geniet er nog steeds dagelijks van. Hoe fijn is deze vrijheid?

 

 

24. Mijn column in Metro

Trots als een pauw was ik toen mijn column deze zomer in Metro werd geplaatst. Bovendien won ik er 50 euro mee 😉

 

25. Weekendje Mechelen

Mijn persreis naar Mechelen was er ook een voor in de boeken. Toffe stad, goed gezelschap en heerlijk weer. What’s not to like?

 

Met de vriend in Mechelen

 

26. Mijn blog op Marieclaire.nl

Zie punt 14. Girlboss Rally was heel vet, maar dat ik daarvan verslag mocht doen voor Marie Claire was ook wel heul vet!

 

Foto door Daisy de Pater / Daisy Fotografie

 

27. Internationale presentatie houden

Zie punt 5. Ik mocht lesgeven aan de Better Tourism Academy, gaf een workshop tijdens Nomad Cruise en werd zelfs ingehuurd als spreker op een internationaal seminar van Gregor Lersch.

 

28. Zelfliefdechallenge

Begin dit jaar deed ik mee met de zelfliefdechallenge van Nadja en dat gaf me weer meer inzichten in mezelf.

 

29. Businesscoach inhuren

In april zat ik er een beetje door heen. Ik had het mega druk met werk en vond het lastig om keuzes te maken. Iemand inhuren of werk weigeren? Wat zou me flexibeler maken? Waar wilde ik nou eigenlijk naartoe? De uitkomst lees je bij nummer 11. Deze beslissing geeft me veel rust. Met dank aan Mariska dus!

 

Foto door Anouk Fotografeert

 

Dank allemaal voor jullie steun, likes, reacties en loyaliteit dit jaar! Op naar mijn 31ste levensjaar! 

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *