Mijn reisplannen en reisvoornemens voor 2020 6


Roadtrip!

In 2020 wil ik… minder op reis! Maar dat is ook niet moeilijk vergeleken 2019…

In 2019 ging ik in totaal weer vier maanden weg. Het is het derde jaar op rij dat ik om en nabij de 120-130 nachten van het jaar op pad was. In 2019 was ik om precies te zijn 124 nachten van huis. Niet gek ook, want ik was de eerste twee maanden van het jaar nog in Azië en ik ging in oktober de hele maand naar Australië. Voor 2020 heb ik minder ambitieuze reisplannen. Of eigenlijk best ambitieus: ik wil minder op reis in 2020.

Minder op reis

Ik wil in 2020 minder op reis. Dit heeft meerdere redenen.

  1. Ik ben me steeds meer bewust van de negatieve impact van reizen op het klimaat;
  2. Ik heb minder ‘reisdrang’ en vind het soms vermoeiend worden om zo vaak weg te zijn;
  3. Mijn boek komt uit in februari en daarvoor wil ik in ieder geval in de periode hier omheen ‘in het land zijn’ voor interviews en keynotes, etc.

Gelukkig verwacht ik dat minder reizen in 2020 niet heel moeilijk gaat zijn. Minder reizen betekent in mijn geval minder dan 124 nachten per jaar van huis zijn. Dat gaat vast lukken! Al is het alleen al omdat ik nog geen (heel) grote reis op de planning heb.

Boottocht van Coron naar El Nido

Mijn reisplannen voor 2020

Op dit moment staan er ‘slechts’ drie tripjes gepland.

Maastricht

Ik begin in januari met een heerlijk weekendje Maastricht. Altijd goed!

Marokko

Eind maart ga ik op retraite naar Marokko met vier vriendinnen. De ultieme week ontspannen! We vliegen op Marrakech. Het retraite is daar niet ver vandaan.

Andalusië

Met mijn familie ga ik in mei een week naar Andalusië. We beginnen in Malaga, verblijven in een mooi huis buiten de stad, en willen ook zeker Sevilla en Granada aandoen. We eindigen weer in Malaga.

Zonnig Maastricht
Viva Espana

Mijn reiswensen voor 2020

Verder staan er natuurlijk wel nog bestemmingen op mijn wensenlijstje.

Wintersport

Zo zou ik heel graag weer op wintersport gaan, maar door beperkt budget en boeklancering is het de vraag of dat nog gaat lukken…

Wintersport in Oostenrijk

Romantisch weekend weg

Mijn vriend en ik zijn deze lente 10 jaar samen, en dus willen we een romantisch weekendje weg. Mijn voorkeur gaat uit naar Kopenhagen. Of Wenen. Of heeft er iemand meer tips? En anders kunnen we altijd nog weg in eigen land.

Villa Augustus by night

Traverse

Net als in 2017, 2018 en 2019 zou ik in 2020 weer graag deelnemen aan de conferentie Traverse. Ik weet alleen nog niet waar dat gaat zijn!

Italië 2019

Workation met Chantal

Chantal en ik willen zeker weer op workation dit jaar. Wellicht Lissabon? Of combineren met Traverse? Stay tuned! Berlijn staat ook nog hoog op mijn lijstje… Alles voor de business he? 😉

Coworken in Barca

Grote reis

Ergens in het najaar hoop ik ook weer een ‘grote’ reis te maken. Lekker roadtrippen, het avontuur tegemoet. Een land bezoeken waar ik nog niet geweest ben. Zuid-Afrika staat hoog, evenals Argentinië. Mocht dat te bont worden (qua budget of qua tijd) dan kies ik graag voor IJsland of Schotland.

Heb jij al reisplannen voor 2020? Wil je meer of minder reizen in 2020?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Mijn reisplannen en reisvoornemens voor 2020