Meer verdienen? Lees deze 9 boeken!


Meer verdienen
Suzanne van Duijn

Welke boeken moet je lezen als je meer wilt verdienen? Ik vroeg het succesvolle ondernemers dit jaar. Dit zijn hun aanraders.

Dit jaar interviewde ik elke maand een inspirerende ondernemer die een ton per jaar verdient. Vrijwel alle ondernemers hebben met elkaar gemeen dat ze veel bezig zijn met zelfontwikkeling, met leren, met groeien. Boeken, rolmodellen en podcasts helpen daarbij. Daarom vroeg ik de ondernemers naar hun favo boeken op het gebied van ontwikkeling en geld. Meer verdienen? Lees dit:

1. The E-Myth

Charlotte van ’t Wout tipt het boek ‘The E-Myth‘ voor mensen die hun bedrijf willen laten groeien. Zonder dit boek blijf je altijd een eenpitter. In The E-Myth leer je meer over de franchiseformule die ook McDonalds groot maakte, over het bouwen van een team en over jouw rol in een groeiend bedrijf.

Celine Charlotte
Charlotte (foto Elke Verbruggen)

2. You’re a badass at making money

Een ander boek dat Charlotte tipt, is You’re a badass at making money. Dit boek gaat vooral over money mindset: jouw relatie met geld, en hoe je deze relatie verbetert, zodat je meer geld gaat verdienen. Ik las het boek zelf een paar jaar geleden en vond het toen iets te zweverig. Wellicht lees ik het nu nog eens!

3. How to win friends & influence people

Een fantastisch boek als je gaat ondernemen, is volgens Amy VandeputteHow to win friends & influence people‘. Ondernemen is namelijk voor een groot deel marketing, en communicatie. Als je weet hoe je mensen overtuigt, kan je ook een hoop klanten aantrekken.

FastForwardAmy
FastForwardAmy

4. Wet van aantrekking

Kim Munnecom tipte vier boeken rondom het onderwerp Wet van aantrekking. Aanraders vindt zij:

5. The 4 hour work week

The 4 hour work week van Tim Ferriss is een begrip in de wereld van digital nomads. Maar je kan er veel meer lessen uit trekken. Het boek gaat over automatiseren, uitbesteden, passief inkomen, productiviteit en persoonlijke groei. Echt een aanrader! Debra en Kim zweren erbij!

6. Rich dad, poor dad

Dit boek kwam meerdere keren terug. O.a. Paulien van Eerdenburg noemde het een dikke aanrader. Het nodigt mensen echt uit om op een andere manier naar hun financiële situatie te kijken. Zo moet je niet ‘werken voor geld’ maar geld voor je laten werken. Dat kan o.a. door te beleggen, passief inkomen te genereren, vastgoed te verhuren, etc. Na Rich dad, poor dad ga je sowieso meer verdienen!

Paulien van Eerdenburg

7. Money Planner

Renée Lamboo schreef zelf het boek ‘Duur huis, nooit thuis’ en gaf recent een financiële planner uit. Verder tipt Renée ook deze boeken voor een betere relatie met geld:

8. Blondjes Beleggen Beter

In april sprak ik Janneke Willemse, auteur van Blondjes Beleggen Beter. Janneke gelooft sterk in beleggen. Het is de manier om nog wat rendement op je vermogen te krijgen. Ook andere ‘goeroes’ als Warren Buffet en Tony Robbins zweren bij beleggen, zeker indexbeleggen. Ik ben na het lezen van dit boek ook begonnen! Nu verdien ik meer door dividend en word mijn geld meer waard.

Blondjes Beleggen Beter

9. Planner van Structuurjunkie

Cynthia Schultz van Structuurjunkie heeft verschillende handige planners op de markt gebracht. Zo behoud je structuur en overzicht, en kan je sneller groeien met je bedrijf. Bestel hier een van haar planners voor meer succes.

Heb jij nog een boekentip ter aanvulling op dit rijtje?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *