11x Kansen voor zzp’ers ten tijde van Corona


Suzanne van Duijn

Geld verdienen als zzp’er terwijl de economie instort door het Corona-virus? Er liggen ook kansen!

De beurs stort in, bedrijven gaan failliet en de grenzen op slot. Ondernemen ten tijde van Corona is een uitdaging. Maar er liggen ook kansen. Gebruik je tijd thuis nuttig en verdien toch nog wat extra geld deze maand(en).

Meer tijd, minder geld

Nu iedereen is opgeroepen om thuis te werken, en de economie de eerste klappen heeft gehad, heb je als ondernemer waarschijnlijk meer tijd komende weken, maar minder geld. Gebruik deze extra tijd om toch meer inkomsten te genereren – direct of voor de lange termijn.

Thuiswerken

1. Starten met beleggen

Hoewel de beurs natuurlijk nog veel slechter kan worden, is dit misschien wel een goed moment om in te stappen. Sommige aandelen zijn goedkoper dan ooit. Een mooi moment om te starten met beleggen. Lees je wel goed in – daar heb je nu ook de tijd voor!

2. Een boek schrijven

Nu je meer tijd hebt is het misschien hét moment om een boek te schrijven. Bovendien levert dit je op de lange termijn (passief) inkomen op. Voor elk boek dat je straks verkoopt, ontvang je royalty’s. In deze blog leg ik uit hoe ik mijn boek schreef, en wat ik verdien per verkocht exemplaar.

Foto: Daisy de Pater

3. Of een e-book

Een echt boek schrijven een grote stap? Start met een e-book! Dit kan al een gratis e-book zijn van een paar pagina’s, puur om expertstatus op te bouwen of te oefenen voor het echte werk. Een e-book van bijvoorbeeld 15 euro per stuk kan je al een fijn financieel extraatje opleveren.

4. Maak een e-course

Een online cursus of training maken is nu ideaal om je daar nu de tijd voor hebt, het je geld gaat opleveren en klanten het mooi op afstand kunnen volgen. Lekker remote en dus Corona-proof. Laagdrempelig je kennis delen kan ook in een cursus op Instagram.

Instagram Course

5. Online coaching

Je kennis delen en anderen daarmee helpen kan natuurlijk ook in een 1-op-1-consult of -traject. Zo kan je toch aan het werk blijven, terwijl je geen real life contact hoeft te hebben. Online coaching vergt ook minder voorbereiding en investering dan bijvoorbeeld een e-course of e-book. Je kan letterlijk vandaag beginnen!

6. Blogs schrijven

Dit levert misschien niet meteen geld op, maar je werkt wel aan je expertstatus, trekt nieuwe websitebezoekers en wellicht levert het uiteindelijk wel inkomsten op. Verwerk bijvoorbeeld affiliate links in je blogs, zoals links naar Bol.com.

Foto door Elke Smit

7. Organiseer een challenge

Een challenge – bijvoorbeeld via mailings of op Instagram – organiseren is een ideale manier om te bonden met je doelgroep. Zo deed ik ooit mee aan de zelfliefde-challenge van Nadja, en ook Chantal en ik organiseerden eens een PR-challenge om onze volgers warm te maken voor PR. Zelf organiseerde ik de challenge ‘Iedereen Remote’, om je voor te bereiden op vaker/langer thuiswerken of zelfs werken als digital nomad (na Corona dan…).

8. Bereid je voor op werken als digital nomad

Zie het verplicht thuiswerken als ultieme oefening om ‘na Corona’ eens te gaan werken en reizen als digital nomad! Als jij succesvol twee weken kunt thuiswerken, kan je dat waarschijnlijk ook vier weken vanaf Bali! Of vanuit Costa Rica! Of waar je maar wilt. Deden je werkgever of opdrachtgevers daar voorheen moeilijk over? Dan heb je nu bewezen dat je prima kan werken op afstand.

Hoe word ik een digital nomad?

9. Cursus volgen

Een cursus volgen gaat je niet meteen geld opleveren (het kost juist geld), maar je hebt er nu de tijd voor, je helpt er een andere ondernemer mee, en met de kennis die je opsteekt kan je later je geld terug verdienen.

Een paar leuke cursussen:

10. Boeken lezen

Gebruik je extra tijd om eindelijk eens wat boeken te lezen die al lang op je lijstje staan. Mijn boek Work Hard Travel Harder bestel je op Bol.com (of als e-book, als de post niet meer werkt). Hier lees je meer over mijn favoriete boeken.

Boek

11. Werk aan je acquisitie

Bang voor minder inkomsten komende tijd? Ga dan vooral aan je acquisitie werken. Benader nieuwe klanten, neem weer contact op met oude klanten, deel je kennis en kom top of mind bij je doelgroep. Met een flinke expertstatus en een goed vindbare site haal jij zo wat nieuwe klanten binnen. Lees hier meer over klanten vinden.

NIEUW: 5x Remote verdienmodellen voor jou

Geïnspireerd door deze blog? Maar vind je het lastig om deze kennis toe te passen op jouw eigen business? Om meer geld te verdienen terwijl je op afstand werkt?

Plan dan een online coachinggesprek met mij in! In 1,5 uur komen we samen tot vijf nieuwe remote verdienmodellen voor jouw business. Ik stuur je ook een exemplaar op van mijn boek Work Hard Travel Harder t.w.v. €20, zodat je straks écht klaar bent om vaker en succesvoller remote te werken (ook als digital nomad – als Corona straks voorbij is).

Boek hier jouw online sessie ‘5x Remote verdienmodellen voor jou’ voor €250 excl. BTW (€302,50 incl. BTW).

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *