Het beste van 2019


2019 (foto door Elke Smit)

Ik ben gek op lijstjes en terugblikken. Vandaar dit lijstje met het beste van 2019 – qua reizen en ondernemen.

Nou, 2019 was het me het jaartje wel! Ik begon het jaar als digital nomad in Thailand, gooide mijn business een beetje om, schreef een boek en eindig het jaar in mijn eigen kantoor. Ik geef je een samenvatting:

1. Het jaar beginnen in Azië

Boottocht van Coron naar El Nido

Ik begin het nieuwe jaar vanuit Chiang Mai, waar ik zes weken woon en werk als digital nomad. Eind januari vlieg ik door naar de Filipijnen, waar ik een maand rondreis en geniet van de beste stranden en chille vibes. Ik spot ook een whale shark! Totaal zijn we vier maanden op reis geweest. We komen terug op 22 februari.

2. Recordaantallen bezoekers VrijeMeid.nl

Dit jaar wilde ik 20.000 unieke bezoekers per maand aantikken. Dat gebeurde al begin 2019! In de zomer haalde ik zelfs de 27.000. Sindsdien schommel ik rond de 25.000 uniek per maand. Dat smaakt naar meer!

3. Workation Barcelona

Fietstour in Barcelona

In april ga ik met Chantal op workation naar Barcelona. Het wordt een heerlijke week! Typisch work hard, travel harder, want we werken ideeën uit voor ons vernieuwde bedrijf, bedenken een strategie én genieten van al het moois dat Barcelona te bieden heeft. Good memories!

4. Meer verdienmodellen voor VrijeMeid.nl

Naast meer bezoekers, verdien ik ook meer met VrijeMeid.nl. Ik verkoop e-books, gaf een Digital Nomad Instagram Course en Masterclass, en verdien wat aan affiliate marketing. Hierdoor verdubbelden mijn inkomsten vanuit VrijeMeid.nl; van circa 3.000 euro in 2018 naar 6.000 euro in 2019 (is 500 euro per maand). Toch fijn. Check hier tien verdienmodellen voor je blog!

5. Cruise Zuid-Europa

Kotor, Montenegro

Met mijn familie maak ik een mooie reis door Zuid-Europa. Per cruiseschip varen we van Rome naar Venetië via Griekenland, Kroatië, Montenegro en San Marino. Kotor is de verrassing van de week!

6. Traverse in Trentino

Al een paar jaar ga ik naar het event Traverse, voor en door professionals uit de travel influencer scene. Dit jaar was geen uitzondering. Het event vond plaats in het mooie Trentino in Noord-Italië. Ik ging samen met Chantal, wat het een extra gezellig weekend maakte.

7. Persreis naar Finland

Onderweg van Rovaniemi naar Vuokatti

Whoop whoop, ik mocht op persreis naar Finland. In de zomer ligt hier geen sneeuw, maar is ‘Europe’s last wilderness’ een uitgestrekte groene massa. Het deed me af en toe aan Alaska denken! De zon ging de hele week niet onder, wat heel bizar en leuk was om eens mee te maken.

8. Geïnterviewd door o.a. FD, Women’s Health, Vriendin en Grazia

Wat een PR-hoogtepunten dit jaar! FD Persoonlijk interviewde mij over ‘werken waar je wilt’, Women’s Health en Vriendin over reizen, en Grazia over de workation-trend.

9. Weekje Ameland

Powerkiten

Begin september ging ik een weekje naar Ameland met mij familie. Love de Wadden! We verbleven in een fijn huis vlakbij het strand, fietsen door de duinen en gierden het uit tijdens het blow karten. Ameland is altijd een goed idee!

10. Boek schrijven

Begin september mocht ik het eindelijk aankondigen: ik ga een boek schrijven! Of eigenlijk is dat inmiddels al gedaan. Het boek gaat bijna naar de drukker en komt uit in februari 2020. Lees er hier meer over!

11. Maand Australië

Mission Beach

Vrijwel hele maand oktober zat ik in Australië. Het was een van mijn langste ‘echte’ vakanties ooit. Ik werkte alleen een paar daagjes aan het redigeren van mijn boek, verder niet. Na vier weken roadtrippen, kamperen en beachlife kwam ik 1 november weer helemaal ontspannen thuis.

12. Eigen kantoor (met Chantal)

Na twee jaar een werkplek huren bij Workmode, werd het tijd voor een volgende stap. Per 1 december 2019 huur ik mijn eigen kantoor, samen met Chantal. We zullen hier werken aan zowel Snappr als onze eigen dingen. Zo blij mee!

13. Tripjes weg in eigen land

Kamperen op de camping van Floortje Dessing

Ik geniet er enorm van als ik naar mijn werk fiets, uiteten ga in de beste restaurant van Utrecht of een tripje maak in eigen land. Ik vind het gewoon ook heel fijn om thuis / in Nederland te zijn! Dit jaar bezocht ik onder andere de camping van Floortje Dessing in Drenthe, Ameland, Bunk Hotel in Utrecht en ging ik SUP’pen in Loosdrecht. Op de valreep ging ik nog een weekendje naar Haarlem.

Wat was jouw hoogtepunt van 2019?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *