8x Ideeën voor een corona-proof zomervakantie 1


Lac du Saint Croix

Komende zomer toch op vakantie? Naast een vakantie in eigen land kan je ook kiezen voor een corona-proof zomervakantie buiten Nederland. Ik tip je acht ideeën.

Het is afwachten welke landen er komende zomer op code geel staan. Reizen is dan dus toegestaan, maar er blijven risico’s. Toeristen moeten zich uiteraard aan de ter plekke geldende coronaregels houden. Maar met een beetje mazzel is er t.z.t. dus wel van alles mogelijk! Ik tip je acht ideeën voor een corona-proof zomervakantie.

1. Vakantie in eigen land

Strand Texel
Maastricht

De meest voor de hand liggende keuze – met de minste risico’s – is uiteraard een vakantie in eigen land. Ik ben al jaren fan van Nederland. Er is genoeg te zien, en je kan zelfs prima mooie plekken ontdekken met je eigen huis als thuisbasis. Mijn favorieten: de Waddeneilanden, de Hollandse kust of de prachtige typisch Nederlandse natuur van Laag-Holland. Qua steden vind ik Maastricht en Rotterdam echte aanrader. En mijn (oude) woonplaats Utrecht en Amsterdam natuurlijk!

Check hier mijn 30 favoriete plekken in eigen land >

2. Hiken in het Sauerland

Sauerland
Koeien op de piste

Op slechts drie uur rijden van Utrecht vind je de bergen van het Sauerland. Ideaal voor een lang weekend weg en toch helemaal eruit. Ik ging in 2017 hiken in het Sauerland en verbaasde me over het landschap. Af en toe was ik zelfs buiten adem. Tel daar de schattige huisjes en het altijd lekkere Duitse eten (en drinken) bij op, en je hebt een heerlijke corona-proof zomervakantie te pakken.

Check hier de mooiste wandelroutes in het Sauerland >

3. Een citytrip Praag

Praag
Aan de Moldau

Praag is een prachtige stad. Nu er minder toeristen zijn, is dit dé tijd om de Tsjechische hoofdstad te (her)ontdekken. Ik vermaakte me vier dagen in Praag, maar een weekend kan ook prima. Heb je juist meer tijd? Dan kan je de mooie natuur rondom Praag ontdekken. Tsjechië is een ondergewaardeerd land waar echt meer te beleven is dan alleen een citytrip.

Check hier mijn 16 tips voor Praag >

4. Een citytrip en/of strandvakantie Portugal

Lissabon
Digital nomad in Lissabon

In Portugal ben je verzekerd van zon, het is er niet duur en je hebt prachtige plekken. Lissabon is natuurlijk een geweldige stad, maar ook Porto mag er wezen. Maak een roadtrip en combineer een of meerdere steden met de schitterende kust van Portugal. De Algarve staat zeker nog op mijn bucketlist!

Check hier mijn tips voor Lissabon >

5. Italiaanse citytrip: Rome of Bologna

Prachtig Bologna
When in Bologna…

Rome is fantastisch, maar het nadeel is dat het er altijd wemelt van de toeristen. Niet nu! Dus ga snel naar Rome, voor het er weer overstroomd is met vakantiegangers. Rome al gezien of toch bang voor drukte? Dan is Bologna een goed alternatief. Ik beleefde er een typisch Italiaanse citytrip in 2018. Lekker eten, warm weer en de prachtige gebouwen die je van Italië gewend bent.

Of check de prachtige regio Zuid-Tirol >

6. Als een god in (Zuid-)Frankrijk

Waterfietsen in de Gorges du Verdon
Moustiers-Sainte-Marie

Frankrijk is altijd goed. En na een paar maanden corona, vind ik Zuid-Frankrijk een stuk aantrekkelijker klinken dan voorheen. Roadtrippen over kleine weggetjes, heerlijke wijn, stokbrood en kaas, en als je voor 14 juli komt tref je er prachtige lavendelvelden aan. Ik kom mijn hele leven al in Zuid-Frankrijk. Hoogtepunt is de Gorges du Verdon, een schitterende kloof met azuurblauw water. Daar zal het nu een stuk rustiger zijn dan mijn laatste vakantie in 2018.

Lees hier meer over mijn vakantie in Zuid-Frankrijk >

7. De kust van Kroatië

Dubrovnik vanaf Above 5
Dubrovnik, Kroatië

Niet zo voor de hand liggend als Frankrijk of Italië, maar minstens zo mooi. Dat is Kroatië. De kust doet niet onder voor de Italiaanse, en steden als Dubrovnik zijn even prachtig. Ik bezocht ook Split, maar vond Dubrovnik vele malen sfeervoller. Wat ook tof is, is om Kroatië te ontdekken per zeilboot.

Let op: Kroatië is momenteel weer oranje..!

8. De Alpen

Achensee
Zuid-Tirol (Italië)

Als er een regio is waar je eigenlijk weinig corona-ellende meer hoort, is het de Alpen wel. In Zwitserland en Oostenrijk is het prima toeven nu. En wat is het er mooi! Met zulke bergen hoef je toch niet eens meer naar Canada of Nieuw-Zeeland? 😉 Mijn favoriete plek: Achensee in Oostenrijk en Zuid-Tirol in Noord-Italië.

Lees meer over varen op de Middellandse Zee >

Las Palmas

Waar ga jij heen deze zomer? Ik ben benieuwd naar jouw corona-proof zomervakantie!

Of ga jij liever al in de meivakantie weg?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “8x Ideeën voor een corona-proof zomervakantie

  • indekop.hollandbovenamsterdam

    Leuke blog! Wat fijn om te lezen dat er toch nog zoveel vakantie mogelijkheden zijn, ondanks corona. Je moet natuurlijk wel altijd blijven checken welke kleurcode een land heeft, daarom is Nederland nu een ideale optie. Leuk om ons eigen landje meer te gaan ontdekken! Groetjes, Anne