De 20 hoogtepunten van 2020


Op mijn boeklancering

Traditiegetrouw maak ik elk jaar een jaaroverzicht met hoogtepunten. Dit waren de hoogtepunten van 2020.

Perfect voor reflectie: even stil staan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Want 2020 mag dan een roerig en heel vreemd jaar zijn geworden, het was niet alleen maar kommer en kwel! Bij mij in ieder geval niet. Maar bij jou vast ook niet. Ondanks donkere wolken, is er altijd nog wel ergens een lichtpuntje te zien!

Dit waren mijn hoogtepunten van 2020

1. Tony Robbins Experience

Een groot event lijkt eeuwen geleden

In februari bezocht ik de Tony Robbins Experience, een voorproefje van Unleash the Power Within. Het was het eerste en laatste grote event dat ik bezocht dit jaar. Wat mis ik die energie!

2. Boeklancering Work Hard, Travel Harder

Met de andere sprekers

Ja, dit was toch wel een groot hoogtepunt van 2020! Mijn boek kwam uit! En dat vierde ik met een heuse boeklancering met talks en een borrel. Ik genoot iedere minuut van de dag.

3. Mijn coachingtraject

Coaching

Ik startte een coachingtraject en hielp al 8 coachees naar een vrij leven! Superleuk en leerzaam om te doen. Ik ga in 2021 nog veel meer mensen helpen.

4. Meer dan 170 e-courses verkocht

Digital Nomad E-Course

In juni kondigde ik mijn Digital Nomad E-course aan en verkocht er 50 in de pre-sale. Daarna verkocht ik doorlopend 20 cursussen per maand. Superfijn!

5. Businesscoach ingehuurd

Carlijn Ottens
Carlijn Ottens

In april dit jaar nam ik de stap om een businesscoach in te huren. Carlijn Ottens voelde meteen goed. Gelukkig had ze plek! Daarnaast investeerde ik ook in een technische VA en een social ad specialist. En eind 2020 kreeg ik zelfs een stagiaire! Ook met Snappr bouwden we een team.

6. Begonnen met beleggen

Pensioen Beleggen
Pensioenbeleggen

Dit was een doel voor 2020: beginnen met beleggen. En dat is gelukt! Ik begon met maandelijks beleggen bij ING, opende accounts bij Peaks en Bux Zero en startte met mijn pensioen bij Brand New Day.

7. Huis gekocht

Huis kopen in Utrecht

Jaaaa, dit had ik niet eens durven hopen aan het begin van het jaar. Maar in maart zetten we onze zinnen erop en herstartten toch onze huizenjacht. Eind juni was het zover en tekenden we het koopcontract. We moesten nog even wachtten, maar sinds december wonen we dan eindelijk in ons droomhuisje met tuin. Gelukkig ging de verkoop van ons oude huis ook soepel.

8. Dagjes en nachtjes weg in Nederland

Muiderslot

Er werden drie reisjes gecanceld, maar gelukkig ging ik alsnog wat dagjes en nachtjes weg in eigen land. Van een dagje Volendam en Alkmaar tot een weekend Maastricht, Drenthe, Middelburg, Sneek, Zuidoost-Friesland, Muiderslot, Egmond, Zandvoort en Vlieland. Ik was toch nog 25 nachtjes weg dit jaar.

9. TEDx Talk gegeven

TEDx Talk
Mijn TEDx Talk

Ook een van de hoogtepunten van 2020, hoor! Ik mocht een TEDx Talk houden! Uiteraard over locatie-onafhankelijk ondernemen, en wat corona hiervoor betekent. Oftewel, niet reizen, maar een andere manier van vrijheid ervaren.

10. Blogbezoekers gegroeid tot 70.000+ per maand

Vrije Meid The Freedom Guide
Blog over een vrij leven

Ondanks corona groeide mijn blog van gemiddeld 20.000 bezoekers per maand in 2019, naar meer dan 40.000 gemiddeld in 2020. In juli behaalde ik zelfs het recordaantal van 70.000 unieke bezoekers. Mijn doel was 50.000 unieke bezoekers aantikken, dus dat is (meerdere keren) gelukt.

11. Beste omzet ooit in oktober

Bij FIG

In 2020 behaalde ik een omzetrecord van ruim 10.000 euro maandomzet. Ook behaalde ik een record jaaromzet van 80.000 euro. Mijn laatste record lag net boven de 50.000 euro, dus dit is een heel mooie groei. Zeker ten opzichte van 2019!

12. Twee coworkdagen met volgers

Bij FIG

In augustus en oktober organiseerde ik een coworkdag voor mijn volgers. Het was super gezellig! Samen werken en gelijkgestemden leren kennen. Love it! Hopelijk kan het snel weer…

13. Heel veel PR voor mezelf

AD

Ik kwam meer dan 15 keer in grote media dit jaar, waaronder Volkskrant, AD en NU.nl. En nog veel meer in kleinere media. Een boost voor mijn zichtbaarheid, bekendheid en expertstatus. Dit droeg zeker bij aan mijn omzetgroei.

14. Helemaal rondkomen van mijn eigen dingen

Blije meid

Dit was al mijn doel in 2019. Rondkomen van mijn eigen dingen. Niet meer freelancen, minder uurtje factuurtje werken, maar bouwen aan mijn eigen bedrijf en een verdienmodel opzetten dat kan doorlopen. Inmiddels is die schaalbare business eindelijk daar, en draaide ik hierdoor ook nog eens mijn beste jaaromzet ooit.

15. Weekje Frankrijk

Frankrijk
Met mijn vriend

Ik ging een keer naar het buitenland in 2020. Eigenlijk zou het Griekenland worden, maar het werd toch Frankrijk omdat Griekenland last minute code oranje kreeg en onze vakantie geannuleerd werd. Dat was zuur! Maar al met al genoten we intens in Frankrijk, en was ik in 2020 toch nog 25 nachten van huis.

16. Veel gelezen

De rijkste man van Babylon

Het jaar 2020 was een goed leesjaar, voor mijn doen in ieder geval. Ik las 18 boeken, dus 1,5 boek per maand. En dat zonder al te veel vakantie 😉 Ik zal de beste boeken nog even uitlichten binnenkort!

17. Persoonlijke ontwikkeling

Met Simone en Dorien bij Workmode

Naast financiele groei maakte ik ook een persoonlijke groei door. Ik leerde dat vrijheid over meer gaat dan reizen. Ik leerde veel over mezelf door o.a. mijn businesscoach Carlijn Ottens, door gesprekken met ondernemerscoach Simone de Jongh, een hypnose met Anne Neijnens, breathwork met Dorien Blaauw en nog meer breathwork met Tanja Noteborn.

18. Podcast gestart

Vrije Meid Podcast

In oktober startte ik mijn podcast: de Vrije Meid Podcast. Ik neem elke week een aflevering op over vrijheid, locatie-onfhankelijk ondernemen en online geld verdienen. Je kan er dus al meer dan 12 luisteren.

19. Heel veel toffe mensen geïnterviewd

Zij verdient een ton

Een ander hoogtepunt van 2020 was toch wel mijn rubriek Zij verdient een ton. Ik mocht de meest inspirerende ondernemers interviewen, leerde er onwijs veel van en trok er tienduizenden bezoekers mee naar mijn website.

20. Een gelukkig en gezond jaar waarin ik genoeg geld verdiende met wat ik leuk vind

Suzanne van Duijn

Ik ben dankbaar en blij dat ik mijn geld verdien door mensen te inspireren door te doen wat ik leuk vind. Ik hoef me niet over de kop te werken om goed te verdienen en heb veel plezier in wat ik doe. Dank jullie wel!

Wat waren jouw hoogtepunten van 2020?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *