De 30 tofste dingen toen ik 30 was 2


It’s our birthday!

Happy 31! Vandaag ben ik 31 geworden en blik ik graag even terug op mijn tijd als 30-jarige. Dit waren de leukste dingen toen ik 30 was.

Als 30-jarige heb ik veel mooie momenten beleefd en leuke dingen meegemaakt. Ik blik tevreden terug op afgelopen jaar. Kijk je mee?

-> Lees hier wat ik als 29-jarige allemaal uitspookte

-> Lees hier mijn doelen die ik stelde voor mijn jaar als 30-jarige

1. Een weekje vakantie in Zuid-Frankrijk

Lekker zwemmen

Een dag na mijn 30ste verjaardag vloog ik naar Zuid-Frankrijk, waar ik een week vakantie vierde met mijn familie. Sarah paste op SuusjeHQ, dus ik had een heerlijk ontspannen weekje.

2. Vaste werkplek Workmode

Foto: Daisy Fotografie

Ik ging een vaste werkplek huren bij Hashtag Workmode. Dit gaf mij veel rust en het leverde mij een nog beter netwerk binnen Workmode op. Samen brachten we een bezoekje aan Charlotte van ’t Wout, we bezochten The Self-Made Summit en ik werkte weer met veel meiden samen.

3. Pitchcompetitie van The Next Women

De jury (Foto: Facebook The Next Women)

In september ging ik naar de Pitchcompetitie van The Next Women en dit inspireerde mij enorm. Opeens lag de lat weer mega hoog en durfde ik groter te dromen. Heerlijk om je af en toe te omringen met mensen die al veel verder zijn dan jij.

4. Drie weken in Japan

In onze kimono in een ryokan

In oktober kwam er een droom uit: samen met mijn vriend reisde ik drie weken door Japan. Lees hier mijn blog over onze route. Ik schreef ook aparte blogs met tips voor Tokyo, tips voor Kyoto en algemene reistips voor een rondreis Japan. Amazing!

5. Een maand digital nomad op Bali + Flores

Surfen Canggu
Surfen met Wayan

Misschien wel de heerlijke maand uit het hele jaar? Ik zat 30 dagen op Bali, werkte als digital nomad en reisde ook nog een weekje naar Flores. Take me back. Nu!

6. Zes weken in Thailand

Drankje doen bij Parallel Universe

Ook lekker: van begin december tot half januari zat ik in Chiang Mai. Werken in coworkingspaces, heerlijk eten en af en toe een uitstapje maken. Het kon slechter!

7. Genomineerd voor VIVA400

PR-cursus.nl

Oja, ik werd ook nog genomineerd voor VIVA400 in de categorie Zakenwonders, samen met Chantal, met wie ik PR-cursus.nl run.

8. Een maand eilandhoppen in de Filipijnen

Boottocht van Coron naar El Nido

De laatste maand van ons grote reis: de Filipijnen! Wat een prachtig land! Een echt paradijs, behalve het eten dan. Daar was niet veel aan, en ik kreeg ook nog voedselvergiftiging… Maar die stranden, walvishaaien en palmbomen maakten veel goed. Bekijk hier mijn route.

9. Mijn blog groeide enorm

Werken in Chiang Mai

Eind 2018 wilde ik de 10.000 bezoekers per maand aantikken. Dat werden er 12.000. In 2019 wilde ik groeien naar 20.000. Dat lukte al in de eerste maand. In juli haalde ik zelfs de 27.000 unieke bezoekers per maand! Lees hier hoe mijn blogbezoekers verdriedubbelden.

10. The Self-Made Summit

Front-row

Een tof nieuw event waar ik natuurlijk bij moest zijn: The Self-Made Summit. Geinspireerd op Girlboss Rally en minstens zo leuk! Lekker een dagje inspiratie opdoen en andere vrouwelijke ondernemers ontmoeten.

11. Mijn eerste Digital Nomad Instagram Course

Volg mijn Digital Nomad Instagram Course

In december 2018 vond mijn eerste Digital Nomad Instagram Course plaats. Ik had zelf al eens Instagram-cursussen gevolgd, en dacht: dit kan ik ook! Er deden bijna 50 mensen mee de eerste keer, een goede score. En vooral: heel leuk om eens te doen.

12. Mijn eerste e-book gelanceerd

Digital Nomad E-book

Na mijn eerste Instagram-cursus bedacht ik me dat ik die kennis ook wel in een e-book kon gieten. Dat e-book kon ik dat aanbieden als naslagwerk, en bovendien zou ik het ook los kunnen verkopen. En zo geschiedde. Bekijk hier mijn e-book Reizend Ondernemen.

13. Tweede e-book: 30x Tips voor je Instagram-cursus

30x Tips voor je Instagram-cursus

Ik had de smaak te pakken en lanceerde niet kort daarna mijn tweede e-book. Dit e-book gaat over Instagram-cursussen geven. Je koopt ‘m hier!

14. Derde e-book: Meer Klanten

Meer klanten

En dat is drie! In het voorjaar kwam ook mijn derde e-book uit: Meer Klanten. Over hoe je meer klanten vind, gevonden wordt, en succesvoller kan freelancen.

15. Tweede en derde Instagram-cursus

Chiang-Mai-Suzanne
Suzanne in Chiang Mai

Na een succesvolle eerste editie organiseerde ik ook een tweede en derde editie van mijn Digital Nomad Instagram Course. Deze edities deden er minder mensen mee, helaas. Ik twijfel of ik in september een soort offline masterclass organiseer, of dat ik even focus op mijn boek.

16. Workation Barcelona

Coworken in Barca

In april ging ik met Chantal naar Barcelona. Aanleiding was dat we eigenlijk een workation wilden organiseren voor vrouwelijke ondernemers. Helaas waren er te weinig aanmeldingen en hebben we de boel afgeblazen. Maar we wilden alsnog zelf gaan natuurlijk. Uiteindelijk hebben we de week gebruikt voor nieuwe plannen voor PR-cursus.nl!

17. Eenjarig bestaan van PR-cursus.nl

Cheers

Begin mei bestond PR-cursus.nl een jaar. We organiseerden een borrel voor bekenden en vierden het met een heuse feestweek: een week lang acties en kortingen. Het werd een succes!

18. Cruise naar de Middellandse Zee

King of the world!

Met mijn familie maakte ik een mooie reis over de Middellandse Zee. Met een cruiseschip voeren we van Rome naar Venetië, met stops in Corfu, Dubrovnik, Kotor, Split en Ravenna. Lees er hier meer over.

19. Met een camper naar de camping van Floortje

Kamperen op de camping van Floortje Dessing

Twee vliegen in een klap: met een campertje van GoBoony bezocht ik met mijn vriend de camping van Floortje Dessing. Heel leuk om hier eens te zijn én een camper te huren via GoBoony.

20. Naar Traverse in Italië

Italië 2019

Businesstrip alert! Samen met Chantal vloog ik naar Italië voor een conferentie over travel influencers. Ik stak er weer een hoop op over bloggen, vloggen, social media en geld verdienen.

21. Aangesloten bij The Next Women

Met mijn business buddy Chantal

Begin maart sloten Chantal en ik ons aan bij The Next Women. Dit houdt in dat we elke maand mogen masterminden met gelijkgestemden, en daarnaast vijf keer per jaar coaching hours mogen bijwonen. Al na de eerste mastermind en coaching hours hadden wij onze investering terugverdiend!

22. Persreis naar Lapland

Middernachtzon in Lapland

In juni mocht ik op persreis naar Fins Lapland. Ik was hier al eens geweest, maar dan in de winter. Dat is totaal anders! Nu ging de zon de hele week niet onder en was alles groen. Een prachtige week!

23. Mijn 3-jarig jubileum als ondernemer

3 jaar ondernemer

Op 1 februari 2019 vierde ik mijn 3-jarig jubileum als ondernemer. Daar probeer ik elk jaar weer even bij stil te staan. Dit keer was ik in de Filipijnen en maakte ik een mooie duik met tresher sharks. Lees ook mijn blog over drie jaar ondernemen.

24. Tien jaar blogger

10 jaar bloggen

Nog een jubileum: ik was 8 maart precies tien jaar blogger! Dat is een behoorlijke tijd, zeker in de blogwereld. Daarom ben ik ook zo blij dat ik nu eindelijk beloond word voor het vele bloggen; met mijn groeiende bezoekersaantallen en ook financieel. En qua toffe persreizen natuurlijk!

25. Team bouwen met Chantal

Met de dames van Hoestartikeenteam.nl

Zeker een hoogtepunt van mijn jaar als 30-jarige: ik startte een team met Chantal. Althans, we volgden een heel toffe sessie bij Hoestartikeenteam.nl. Zij helpen ons met het bouwen van een team op het gebied van leiderschap en juridisch. Wat hebben we nodig? Wie hebben we nodig? Hoe vinden we die? Hoe regelen we het? Dat soort dingen hebben we allemaal afgekaart samen. Nu nog de uitvoering 😉 Onze eerste freelancer is al begonnen!

26. PR-uitvoering met Chantal

Wij gaan lekker!

De eerste drie jaar als zelfstandige verdiende ik grotendeels mijn geld met PR-uitvoering: bedrijven huurden mij in om hun PR uit handen te nemen. Dat doe ik sinds mei dit jaar samen met Chantal. Ik neem geen nieuwe klanten meer aan onder mijn eigen bedrijf (SuusjeHQ), we gaan alleen nog samen klanten bedienen. We lanceren binnenkort onze nieuwe bedrijfsnaam, want PR-cursus.nl dekt de lading niet meer helemaal 😉 Stay tuned! Enne.. als je een tof bedrijf weet dat een PR-bureau zoekt?

27. Heel leuk nieuw project

Happy face

Begin juli kreeg ik te horen dat ik een heeel tof nieuw project ga doen. Iets waar ik al bijna mijn hele leven van droom. En waarover ik snel meer mag delen. Stay tuned!

28. Gestopt met hormonen

Met al mijn acne(littekens)

Toch even noemen in dit lijstje, want het is best een ‘gebeurtenis’ geweest dit jaar 😉 Na 14 jaar hormonen in de vorm van de pil, de spiraal en de nuvaring, ben ik eind februari gestopt met hormonale anticonceptie. Ik ben overgestapt op de LadyComp, een klein computertje waarmee je elke ochtend je temperatuur meet. LadyComp kent jouw cyclus en die van vele andere gebruikers. Door de temperatuur en een slim algoritme kan precies worden bepaald wanneer je vruchtbaar bent en wanneer ‘het veilig is’. Helaas heb ik in april, mei en juni veel acne gehad door deze hormonale reset. In juli ging het alweer beter. Heel fijn om te weten dat ik niet meer elke dag hormonen in mijn lichaam stop.

29. Geïnterviewd door o.a. FD, Women’s Health, Vriendin en Metro

FD

Dit jaar werd ik weer door verschillende grote media geïnterviewd. Tof om te merken, omdat ik er ‘niet heel veel moeite’ meer voor doe en de onderwerpen helemaal passen bij hoe ik bekend wil staan. Zo interviewde FD mij over werken waar je wilt, Women’s Health over reizen zonder je vriend, Vriendin over mijn meest bijzondere reis en Metro over goedkoop reizen.

30. Meer gaan verdienen met PR-cursus en mijn blog

Zielig of luxeprobleem? 😉

Het eerste half jaar van 2019 was helaas mijn slechtste half jaar qua financieën, maar ik verdiende wel meer met ‘mijn eigen dingen’. Ik leverde in op freelance PR-klussen, maar verdiende meer met mijn blog en met PR-cursus.nl. In mei, juni en juli draaiden we een betere omzet met PR-cursus.nl dan ik met mijn eigen bedrijf. Ik ben blij te merken dat mijn geïnvesteerde uren zijn vruchten afwerpen! The best is yet to come 🙂

Je snapt, ik sta weer te springen om aan een nieuw levensjaar vol nieuwe avonturen te beginnen!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De 30 tofste dingen toen ik 30 was